Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2015 11:01
markétaxx

XXX.XXX.227.112

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na krmení senáže ovcím. Je vhodné ji podávat březím ovečkám (cca 2. měsíc březosti) se senem dle chuti? /za dodržení postupného navykání, zkrmení balíku do 4 dní/.

Prosím o Vaše zkušenosti.

Děkuji Markéta.

26.11.2015 12:11
berrynator

XXX.XXX.224.181

Krmení senáží ovcím není problém, ovšem před porodem je zapotřebí ovcím dávku senáže omezovat, jelikož ovcím senáž velmi chutná a při neomezeném přístupu k senáži se toho dokážou až přežrat, z toho mohou zvláště u březích ovcí vzniknout problémy vedoucí např. i k předčasným porodům, navíc při adlibním krmení senáž si také můžete zadělat na problémy při porodech, jelikož vám narostou poměrně velká jehňata (u masných plemen klidně až 7-8 kg), takže krmení senáží za mě ano, ale před porodem jen určitá dávka, rozhodně ne dát balík do kruhového krmelce s neomezeným přístupem.

26.11.2015 17:40
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.101

Dobrá senáž je super!
Ovšem ovcím chutná i špatná

Já jsem dříve zase začínal dávat senáž až tak měsíc před porodem (a bahnil jsem kolem silvestra) až do pastvy ale teď už mám porody posunuté na konec dubna a mnohdy je už pomalu pastva takže to pro mě ztratilo smysl (a nahradil jsem to jiným krmením i proto že to přestal jeden farmář co jsem to od něj bral dělat v malých balících)...
Ale Já jsem vždy dával všeho dávku jen seno, sůl a vodu mají ablibitum.

Přidejte reakci

Přidat smajlík