Prodejci sena, nestydí se prodat plesnivé seno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2018 12:59

linduš napsal(a):
Morčata, králík to nežerou, slepicím to nenatrhám, když je ta potvora přisedlá. a ani ty nějak nejeví zájem. prostě plocha k ničemu, můžu tam nalejt beton

Co takhle to zastínit něčím, co se dobře chytá, a vzchází snadno, je levné, trvalka, rychle roste a vytvoří hodně stínu - a ještě je jedlé. Napadá mě topinambura Dá se stříhat králíkům, okusují jí rády kozy i ovce (pozor, sežrali by jí hned - takže jen řízeně pod dohledem). Mno a gurmáni si jí dávají osobně - ale po mé zkušenosti už nikdy více... Kdybych neměla 65 kilo, určitě bych lítala vzduchem, jak jsem byla nafouklá

3.1.2018 13:04

Tom.tady: teda nez bych tohle cet, tak radsi budu chodit kazdej den s macetou :).

3.1.2018 13:13
linduš

XXX.XXX.79.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co takhle to zastínit něčím, co se dobře chytá, a vzchází snadno, je levné, trvalka, rychle roste a vytvoří hodně stínu - a ještě je jedlé. Napadá mě topinambura Dá se stříhat králíkům, okusují jí rády kozy i ovce (pozor, sežrali by jí hned - takže jen řízeně pod dohledem). Mno a gurmáni si jí dávají osobně - ale po mé zkušenosti už nikdy více... Kdybych neměla 65 kilo, určitě bych lítala vzduchem, jak jsem byla nafouklá

Ty mám roste to i pod nima...
výborné pro morče, králíka i slepici. v létě dávám zelenou, na zimu suším. hlízy moc nedávám a když, tak si chroupnu syrovou taky.
tráva tam byla na jaře konečně luxusní, vysoká a hustá. v létě to šlo do kopru, tak jestli vyrazí zase taková, šlo by to popenec nějak zmírnit.

3.1.2018 13:27

Tom.tady: teda nez bych tohle cet, tak radsi budu chodit kazdej den s macetou :).

30 let bez výsledku

3.1.2018 13:38

Já bych ten popenec nijak neřešila. Většinou to je podrost pod něčím vyšším a jestli tam ještě nedávno byla i vyšší tráva, patří ten popenec k tomu, jinak by tam bylo při suchu holo. Třeba jste taková pečlivka, která chce mít všechno podle plánů (to nemyslím urážlivě), já dávám přednost tomu, co je jednodušší a čemu se kde dobře daří. Třeba i popenci, on tam věčně sám nebude. Mladý jde i do salátu .
A k tomu akátu: bodlinka tam asi kozy nemůže mít, ale kde to možné je, zlikvidují ho dokonale. Mám s tím vlastnokozní zkušenost z chráněného území s konikleci, které ochranáři pokáceli. Obrážely dva roky a pak už kozí ožírání nevydržely. To samé dokážou u divokých višní, to je také pěkná nadílka (i když dobrá).

3.1.2018 16:44
linduš

XXX.XXX.79.14

Pečlivka na trávník? fakt néééé
prostě mi to zahlušilo půlku "pastviny", využitelné to není, přisedlá forma se nedá ani posekat, je to kompaktní koberec, kde nic neroste. a nechci to mít všude.
a nechci v sezoně čumět na popenec a krmit seno. určitě taky ráda koukáte na pasoucí se zvířata

3.1.2018 19:56
dad

XXX.XXX.225.133

Zkuste akát, kozám chutná
omlouvám se

4.1.2018 10:46
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

linduš napsal(a):
Když jste se tu tak hezky rozjeli máte nějaký tip na zničení popence v trávě? úplně mi zadusil část zahrádky a letos asi dojede ten zbytek, což mě hodně štve, páč zvířatům je popenec k ničemu.
zkoušela jsem vytrhávat/vypíchávat po centimetrech, i ten roundup cíleně, bylo snad i horší

Jak velký je zamořený pozemek? Pokud je to v lidských silách, buď bych na nej od podzimka nebo vlastně od kdykoliv začala navážet vše, co kde vykydám. Tím bych to na vysoko zamulčovala, na podzim bych přidala i listí, přes zimu nechala, pak na tom vypěstovala brambory, pak to zryla vysela luční směs, kterou bych nechala vyrůst na seno. Nebo rychlejší posypat dusíkatým vápnem, zakrýt igelitovou plachtou nebo karonem, nechat, zrýt atd.

4.1.2018 10:55
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

V části zahrady, z které sekáme trávu na krmení pro králíky mám problém z pryskyřníkem, v sadu, kde je zimní pastvina pro ovce, pryskyřník vůbec není. Letos jej budu také ekologicky řešit, mám plán na určené části nechat trávu vyrůst do zralosti sena, těsně než pryskyřník vysemení a pak ho vypíchat, kus po kuse co zvládnu. Chápu, že ho nevyhubím definitivně, chci ho omezit alespoň. Pokud zbude, sušený neškodí.

4.1.2018 18:33
linduš

XXX.XXX.79.14

Jančo, díky za nápad. je to malý, zavézt by nebyl problém. taky jsem dělala, páč ten bordel, co tam byl...no nějaký rok to trvalo. teď je to nebe a dudy.
brambory nééé. buď to bude okrasný, nebo výběh pro ty chlupaté potvory. potvory mě baví víc a jsou okrasnější
zkusím popenec přerazit trávou, nenechat jí v létě uschnout, vyhrabávat a potrápit asi tím vápnem. třeba to pomůže.
a když by ta potvora neprořídla, holt se to natvrdo seškrábne.

dad, až budu mít místo na kozy, akát jim samozřejmě nasadím

4.1.2018 18:40
linduš

XXX.XXX.79.14

Janinka Bosorka napsal(a):
V části zahrady, z které sekáme trávu na krmení pro králíky mám problém z pryskyřníkem, v sadu, kde je zimní pastvina pro ovce, pryskyřník vůbec není. Letos jej budu také ekologicky řešit, mám plán na určené části nechat trávu vyrůst do zralosti sena, těsně než pryskyřník vysemení a pak ho vypíchat, kus po kuse co zvládnu. Chápu, že ho nevyhubím definitivně, chci ho omezit alespoň. Pokud zbude, sušený neškodí.

Ten je za stodolou na kousku. prý pomáhá vápnit, nevím. u nás se trochu stáhl, na jednom místě se drží zuby nehty, asi ten odpolední stín se mu líbí.

4.1.2018 18:47
dad

XXX.XXX.225.133

Buďto nazýváte pryskyřníkem něco jiného než já nebo nevíte jak se pryskyřník rozrůstá
ekologii zdar

4.1.2018 20:04
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

dad napsal(a):
Buďto nazýváte pryskyřníkem něco jiného než já nebo nevíte jak se pryskyřník rozrůstá
ekologii zdar

Pryskyřník se rozrůstá dvěma způsoby, dle toho, co mu umožníme, zřejmě. Když ho necháme vyrůst a kvést pak semeny, když ho vytrvale kosíme, aby nesemenil pak vyhazuje odnože, kterými se množí ještě urputněji. https://cs.wikipedia.org/wiki/Prysky%C5%99n%C3%ADk_prudk%C3%BD Mám neodbytný pocit, že vám nějak lezu na nervy. Nebo máte něco proti ekologii samé?

4.1.2018 20:16

No já nevím, ale jsem v Ekologii a Kozy mi pryskyřník na loukách nejblíž k baráku, kde mívám největší zatížení pastvin uplně zlikvidovaly. Loni ani letos jsem ho tu už vůbec neviděl.

4.1.2018 20:34
dad

XXX.XXX.225.133

Pryskyřník se rozrůstá dvěma způsoby, dle toho, co mu umožníme, zřejmě. Když ho necháme vyrůst a kvést pak semeny, když ho vytrvale kosíme, aby nesemenil pak vyhazuje odnože, kterými se množí ještě urputněji. https://cs.wikipedia.org/wiki/Prysky%C5%99n%C3%ADk_prudk%C3%BD Mám neodbytný pocit, že vám nějak lezu na nervy. Nebo máte něco proti ekologii samé?

Néééé, nemám nic proti nadšencům co mají čas dřepět na bobečku a nimrat se v travičce aby vytrhali plevel. V tomhle ohledu jsem profesionál, který si nechá za své znalosti a práci platit . Studoval jsem ekologii a krajinářství ve svém oboru. Měl bych mít proto alespoň okrajové znalosti o emisní stopě.
Jsem rád, že mluvíme o stejné rostlině a vy víte co vás čeká .
To ze mně spíš hovoří závist nad tím kolik času máte na boj s přírodou.

4.1.2018 20:42
dad

XXX.XXX.225.133

No já nevím, ale jsem v Ekologii a Kozy mi pryskyřník na loukách nejblíž k baráku, kde mívám největší zatížení pastvin uplně zlikvidovaly. Loni ani letos jsem ho tu už vůbec neviděl.

Zkuste to pro mně prosím popsat trochu podrobněji. Jakým způsobem kozy pryskyřník omezily až k jeho postupnému vymizení.
U nás ho kozy, ovce, koně ani dobytek nespásá. Přihnojením se jen aktivuje k dalšímu šíření. Po narušení drnu se také nestahuje, ale okamžitě zabírá volná místa.
Děkuji.

4.1.2018 20:55
honzapm

XXX.XXX.182.25

linduš napsal(a):
Ten je za stodolou na kousku. prý pomáhá vápnit, nevím. u nás se trochu stáhl, na jednom místě se drží zuby nehty, asi ten odpolední stín se mu líbí.

Nevápnit. Nevhodné pH trávu hubí. Hnojit.
To trávu posílí a ta druhotně omezí plevely, mechy.
Tráva musí mít sílu. A tu bude mít jen ze živin.

Pokud to není extra velká plocha nebo nemusíte počítat každou korunu,
vřele doporučuju koupit pár kyblíků Travinu, mívají ho zjara i v Penny,
případně v dobrém zahradnictví. Je vynikající, aplikovat před výraznějším deštěm,
a pak co nejdéle plochu nesekat. Plevely zavadnou, tráva krásně zezelená.
Selektivní herbicid je ok.

http://www.floria.cz/produkty/travni-program/travin/

.

4.1.2018 20:57
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

V části zahrady, kde je sad 1500m, kde se s přestánkami pasou ovce, se pryskyřník téměř vůbec nevyskytuje. Spásají ho. V okolních zahradách je všude. Vyjma zahrady jedné staré paní, která se nimrá na bobečku s ladasčím. Má dva huculy, pravidelně prasátko.Hejno slepic. V zimě celý pozemek hnojí jemným hnojem, rozprostře nizoučkou vrstvu čerstvého hnoje po celém trávníku,2000m, na jaře pohrabe. Pryskyřník také vyrýpává. Má ho minimálně. Mimochodem všechno krmivo i trávu na seno seká kosou, kterou i sama naklepává. Topí dřevem a má separační kadibudku. :) Je jí 76 a je veliká čipera. Zdravá jako řepa.
Dělá věci jako kdysi, jak je celý život zvyklá.
Dad, jestli má každý ekolog stejný přístup jako vy, tak potěš koště.

4.1.2018 20:59
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

honzapm napsal(a):
Nevápnit. Nevhodné pH trávu hubí. Hnojit.
To trávu posílí a ta druhotně omezí plevely, mechy.
Tráva musí mít sílu. A tu bude mít jen ze živin.

Pokud to není extra velká plocha nebo nemusíte počítat každou korunu,
vřele doporučuju koupit pár kyblíků Travinu, mívají ho zjara i v Penny,
případně v dobrém zahradnictví. Je vynikající, aplikovat před výraznějším deštěm,
a pak co nejdéle plochu nesekat. Plevely zavadnou, tráva krásně zezelená.
Selektivní herbicid je ok.

http://www.floria.cz/produkty/travni-program/travin/

.

Přečetla jsem váš příspěvek až teď, mozná proto na mém pasecím sadu pryskyřník neroste, hnojí ho oveny. A souseda ho hnojí sama a výsledky také má.
Travin nepoužiji, z dvouděložných plevelů mi vadí jen pryskyřník. Ostatní zeleň králíci žerou bez stížností. Kupodivu krmím králíky zeleným.

4.1.2018 21:04
tom.tady

XXX.XXX.83.88

V části zahrady, kde je sad 1500m, kde se s přestánkami pasou ovce, se pryskyřník téměř vůbec nevyskytuje. Spásají ho. V okolních zahradách je všude. Vyjma zahrady jedné staré paní, která se nimrá na bobečku s ladasčím. Má dva huculy, pravidelně prasátko.Hejno slepic. V zimě celý pozemek hnojí jemným hnojem, rozprostře nizoučkou vrstvu čerstvého hnoje po celém trávníku,2000m, na jaře pohrabe. Pryskyřník také vyrýpává. Má ho minimálně. Mimochodem všechno krmivo i trávu na seno seká kosou, kterou i sama naklepává. Topí dřevem a má separační kadibudku. :) Je jí 76 a je veliká čipera. Zdravá jako řepa.
Dělá věci jako kdysi, jak je celý život zvyklá.
Dad, jestli má každý ekolog stejný přístup jako vy, tak potěš koště.

Přístup jak přístup. Spíš ego...

4.1.2018 21:10
linduš

XXX.XXX.79.14

Přečetla jsem váš příspěvek až teď, mozná proto na mém pasecím sadu pryskyřník neroste, hnojí ho oveny. A souseda ho hnojí sama a výsledky také má.
Travin nepoužiji, z dvouděložných plevelů mi vadí jen pryskyřník. Ostatní zeleň králíci žerou bez stížností. Kupodivu krmím králíky zeleným.

a koberec popence

4.1.2018 21:16
dad

XXX.XXX.225.133

Pozdravujte paní sousedku a popřejte jí za mně hodně zdraví do dalších let.
Nejsem ekolog, jen jsem to okrajově studoval čtyři roky. V tomto oboru se považuji za umírněného (rozumného). Bohužel dost často narážím na ekonomiku provozu a za něco žít musím (neživím jen sebe).
Eko teroristy nemusím, stejně jako ostatní extrémisty.
Jen perličku z jednání o dalším vývoji jistého území - zástupce pro technický rozvoj - pánové ( pro zahradníka, ornitologa, entomologa, zástupce ŽP) já nevím co řešíte - je to zásobní prostor pro náhradní výstavbu, za patnáct let tam bude stejně stát nová technologická linka výroby, řekněte kolik chcete a už nezdržujte ! Je to o prostoru cca 40 ha který se po devastaci po stavbě původní výroby vyvinul v unikátní ekosistém se 17 druhy hnízdících ptáků z červené knihy.

4.1.2018 21:19
dad

XXX.XXX.225.133

A ještě tam mám hrubku

4.1.2018 21:24
ChoKoz

XXX.XXX.224.243

linduš napsal(a):
Když jste se tu tak hezky rozjeli máte nějaký tip na zničení popence v trávě? úplně mi zadusil část zahrádky a letos asi dojede ten zbytek, což mě hodně štve, páč zvířatům je popenec k ničemu.
zkoušela jsem vytrhávat/vypíchávat po centimetrech, i ten roundup cíleně, bylo snad i horší

Odstranění popence z trávníku
https://www.zahrada-cs.com/a/cz/9486-borax-likvidace-popence-v-tr%C3%A1vn%C3%ADku/.

4.1.2018 21:40
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Dad, chápu vás, není to jednoduché. Nic ve zlém.
Já se od jisté doby rozhodla o potravu všeho druhu pro naši rodinu postarat osobně. Myslím si, že jsi to, co jíš. A to, co vypěstujeme a vychováme se nikde nedá koupit. Máme pozemek, máme tedy tu možnost. Jsem za to vděčná.
Každý to máme různě. Máme možnost volby priorit. Snažím se ovlivnit to, co mohu. Ani bych to nenazývala ekologií.

5.1.2018 09:38

dad napsal(a):
Zkuste to pro mně prosím popsat trochu podrobněji. Jakým způsobem kozy pryskyřník omezily až k jeho postupnému vymizení.
U nás ho kozy, ovce, koně ani dobytek nespásá. Přihnojením se jen aktivuje k dalšímu šíření. Po narušení drnu se také nestahuje, ale okamžitě zabírá volná místa.
Děkuji.

Kvůli častému spásání se traviny zahustily a netáhnou se tak vzhůru a prostě se pryskyřníku přestalo dařit a zmizel. Na druhou stranu mají plochy mnohem větší tendence k podehnívání jen co to trochu přeroste. A jinak co se ostatních ploch týče, tak tam kde roste, tak ho ovce, kozy i dobytek normálně žere.

5.1.2018 09:53

Dad: Pryskyřník kozy postupně vyžerou. Nečekejte, že je tam pustíte a ony se do toho pustí a druhý den bude po pryskyřníku. Postupně. Dají si od každého trochu.

6.1.2018 11:01
22verunka

XXX.XXX.149.135

Tak po precteni diskuze a nazorech mastnacka bych asi nevychovala vubec nic. Mame cca 3 ha vlastni. O kazdy dalsi kus se zde svadi velke boje a je vzdala. Od mala nasi meli ovce cca 6 az 8 pro ty seno ususili. I nejakeho kralika na tom ukrmili. Ovsem pak jsem naatoupila ja.8 leta holcicka chtela kone. Tak se poridil. Nejdriv jeden pak druhej atd... kone se pasou na sumavskych svazich spise pro kamziky nez pro kone. A tak puda ktera nesla pomerne lehke ovce zacala ustupovat pod tihou konskych kopyt. Od te doby sme prikupovali seno az nakonec kupujeme veskerou zasobu na cely rok. Chovam a1/1. Zdrave nadychame a nasvalene kone kteri deleji radost novym majitelum a uspesne sportuji. K timu samozrejme chodim do prace a vse si platim a delam sama. Vite kazda mince ma dve strany. Je to porad spise konicek nez zpusob obzivy ale vazne si nedovedu predstavit ze rano vstanu vypustim kone pak pojedu na min.8 hodin do prace odpoledne obstaram staj a ostatni zvirata a po nocich budu sekat seno kosou nekde na mezich
To jako v 1 cloveku vazne nelze. Ano pokud se tomu venujete mate pomezemky a rodina leta hospodari je to neco jineho. Mate zaklad. Clovek ktery zacne a ma na zahrade 5 koz pro zabavu asi tezko bude hospodarit. Bez mechanizace dotaci atd..
Soused od ktereho berem seno ma 150 ha a nejakych 80 ks hd dela to cela rodina.2 dcery manzele dcer a rodice. Plus maji zamestnance. Ano tehdy ma vyznam vyrabet ale na 5 koz vazne nevim nevim.

6.1.2018 17:40
dad

XXX.XXX.225.133

Janinka Bosorka - získání domácí potravinové základny je správné a máme to společné , jestli do svého oblíbeného Skotska letíte letadlem, je můj přístup k pesticidům jako berličce, která mi pomáhá při práci je jen taková nicka pro ekologii proti podílu jednotlivých pasažérů v letecké dopravě
Kostey, Oreb - naše zvířátky pryskyřník berou obloukem dlouhodobě, spasou to okolo, pryskyřníku si ani nevšimnou a ten tam hned hodí šlahoun a je ho o půl metru po obvodu ročně víc, Je pravda, že půdní podmínky tam spíš nahrávají tomu pryskyřníku než trávám, holt asi nezbude nic jiného, než hluboká orba, nějaká slušná meziplodina a znova to osejem trávou.

6.1.2018 20:36

dad napsal(a):
Janinka Bosorka - získání domácí potravinové základny je správné a máme to společné , jestli do svého oblíbeného Skotska letíte letadlem, je můj přístup k pesticidům jako berličce, která mi pomáhá při práci je jen taková nicka pro ekologii proti podílu jednotlivých pasažérů v letecké dopravě
Kostey, Oreb - naše zvířátky pryskyřník berou obloukem dlouhodobě, spasou to okolo, pryskyřníku si ani nevšimnou a ten tam hned hodí šlahoun a je ho o půl metru po obvodu ročně víc, Je pravda, že půdní podmínky tam spíš nahrávají tomu pryskyřníku než trávám, holt asi nezbude nic jiného, než hluboká orba, nějaká slušná meziplodina a znova to osejem trávou.

Napadá mě, že třeba ten Váš pryskyřník má víc nějaké jedovaté látky než ten náš. Kdo ví.. Ale aby se nestalo, že to hluboko zořete a budete tam mít za pár let ten pryskyřník taky smajlík. Ještě k tomu zakládání luk (ale Vy máte zkušenost, přehled i názor) bych jen podotkla, že když chodím s kozami na pastvu, nemám celkem problém, aby nežraly na loukách, které někdo před pár lety založil a kde nemám v úmyslu je pást. Vypadají krásně, tráva hustá a bohatá, ale kozám to nejede. Čuchnou a jdou. Jako seno to ale žerou. Chci tím říct, že to, co se seje jako pícninářská směs, nemusí být vždycky dobré pro kozy.

8.1.2018 18:30
dad

XXX.XXX.225.133

Oreb1 - i to se může stát. Při setí sejeme takovou směs aby maximálně vyhovovala účelu za kterým ji sejeme. Louka není pastvina i když na ní naženete kozy nebo jinou havěť.

8.1.2018 19:50
Janinka Bosorka

XXX.XXX.117.11

Vyfotila jsem vám, jak souseda hnojí trávník v boji s pryskyřníkem. A jak maj holky krásně vražený hlaviny v novém krmelci a fakt skorem nic nevyplejtvaj. Seno sušíme ručně.

9.1.2018 12:33

22verunka napsal(a):
Tak po precteni diskuze a nazorech mastnacka bych asi nevychovala vubec nic. Mame cca 3 ha vlastni. O kazdy dalsi kus se zde svadi velke boje a je vzdala. Od mala nasi meli ovce cca 6 az 8 pro ty seno ususili. I nejakeho kralika na tom ukrmili. Ovsem pak jsem naatoupila ja.8 leta holcicka chtela kone. Tak se poridil. Nejdriv jeden pak druhej atd... kone se pasou na sumavskych svazich spise pro kamziky nez pro kone. A tak puda ktera nesla pomerne lehke ovce zacala ustupovat pod tihou konskych kopyt. Od te doby sme prikupovali seno az nakonec kupujeme veskerou zasobu na cely rok. Chovam a1/1. Zdrave nadychame a nasvalene kone kteri deleji radost novym majitelum a uspesne sportuji. K timu samozrejme chodim do prace a vse si platim a delam sama. Vite kazda mince ma dve strany. Je to porad spise konicek nez zpusob obzivy ale vazne si nedovedu predstavit ze rano vstanu vypustim kone pak pojedu na min.8 hodin do prace odpoledne obstaram staj a ostatni zvirata a po nocich budu sekat seno kosou nekde na mezich
To jako v 1 cloveku vazne nelze. Ano pokud se tomu venujete mate pomezemky a rodina leta hospodari je to neco jineho. Mate zaklad. Clovek ktery zacne a ma na zahrade 5 koz pro zabavu asi tezko bude hospodarit. Bez mechanizace dotaci atd..
Soused od ktereho berem seno ma 150 ha a nejakych 80 ks hd dela to cela rodina.2 dcery manzele dcer a rodice. Plus maji zamestnance. Ano tehdy ma vyznam vyrabet ale na 5 koz vazne nevim nevim.

A prave pro tech 5 kozicek si nadelate seno za par dni dovoleny. Jestli ty kozy dojite tak vam to za rok zabere daleko vic casu to dojieni nez jednou nebo dvakrat v sezone nausist seno.
Jinak teda kdyby slo seno sekat po nocich kosou, tak to sekam jako dabel a hned s nim na pudu :).

9.1.2018 12:50
Janinka Bosorka

XXX.XXX.121.31

Máme králíky a 6 ovcí a každoročně sušíme seno sami. Manžel tedy seká vari Lucinou, ale obracíme hráběmi. První den poseká, odpolko rozházíme, druhý den dvakrát otočíme večer skopíme, třetí den rozhodíme, otočíme, uklidíme. Svážíme na vari s vlekem. Sušíme 4000m dvakrát,2000 jen otava.Letos ani vloni nám nic nezmoklo. Luxusní seno. Chodíme normálně do práce.
Krásně se opálíme, protáhneme těla lépe než v jakékoliv posilovně, jsme na čerstvém vzduchu. Většinou se i pohádáme, kdo co dělá blbě, tak to pročistí vztahy.
Ta louka je sousedy. Radost pohledět.

9.1.2018 13:11
dad

XXX.XXX.225.133

Krásná louka. Ta se musí sušit sama.

9.1.2018 13:45

Pane jo, tak takovouhle louku bysme ani nesekli, tata vzdycky kopretiny obsekal

9.1.2018 13:58
dad

XXX.XXX.225.133

To by toho tam moc nenasušil a byl by nucen seno kupovat .

Přidejte reakci

Přidat smajlík