Přikrmování jádrem?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2015 18:26

Dostal jsem od kamaráda ječmen nikdy jsem ovcám jádro nedával jen občas trošku na mls.Kolik toho můžu dát čtyřem ovcám týdně?Budu jim to dávat až budou mět mladé protože tento rok je budu mět asi už v lednu.Mám pro ně i v bečkách jablka.Ptám se protože abych jim neublížil.

27.11.2015 18:33

Jo a kukuřici můžu dávat také?

27.11.2015 19:02

Jecmen se musi nasrotovat, cely ho nestravi, projde jima neporuseny. Kukurici jsem nokdy nedaval ale odhaduju ze taky jedine nasrotovanou. Davejte spis mix oves cely a jecmen srot jedna ku jedny nebo dva ku jedny vepropspech ovsa. Zacnete s malem klidne i jen 0,05kg na kus. Skoncil bych max 0,4kg na kus. Kdyz jim date naraz moc, muzou dostat prujem.

27.11.2015 19:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jecmen se musi nasrotovat, cely ho nestravi, projde jima neporuseny. Kukurici jsem nokdy nedaval ale odhaduju ze taky jedine nasrotovanou. Davejte spis mix oves cely a jecmen srot jedna ku jedny nebo dva ku jedny vepropspech ovsa. Zacnete s malem klidne i jen 0,05kg na kus. Skoncil bych max 0,4kg na kus. Kdyz jim date naraz moc, muzou dostat prujem.

Tak to je dávka kterou jim už několik let dávám jak já říkám na mls.Takže u toho zůstanu a dávku nebudu zvišovat, děkuji za radu.Ptal jsem se jen ztoho důvodu že tento rok poprvé budu mět asi jehnata dříve než obvikle.Mám je vždy až březen duben., proto mám seno vždy na tuto dobu tak se bojím abych neměl nedostatek, mám samozřejmě i rezervu ale přeci, i když ovce jsou celoročně venku na pastvě a na čtyři ovce mají sca hektar.Seno mají až je tak dest cen.sněhu pak sežerou vše.Když dám seno dříva spoustu toho zašlapou, proto dávám seno až je sníh.Tak to dělal i otec a funguje to i když dříve v tuto dobu se muselo krmit senem naplno.Tet některé zimi toho sena ani moc proti dřívějšku moc nepotřebují.I když na to se nedá spoléhat, může přijít hrůza sněhu a jeto.Bohužel mám berana staršího než dříve tak, beranovi nedávám zástěru tento rok ji měl mět, nedá se vloudila se chyba.

27.11.2015 19:29

Klidne zacnete davat posledni mesic, do te doby nic. I kdyz vy to vlastne nevite presne. Jestli maj an tom hektaru dost travy tak proc ne, ale seno je lepsi jim nekde dat at si muzou pochroupat. Dobra je sit s okama tak 5cm a nekam jim to povesit pod strechu. Tak toho moc nevycandaj. Ctyrem oveckam s beranem ta koule chvilku vydrzi.

27.11.2015 19:58

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klidne zacnete davat posledni mesic, do te doby nic. I kdyz vy to vlastne nevite presne. Jestli maj an tom hektaru dost travy tak proc ne, ale seno je lepsi jim nekde dat at si muzou pochroupat. Dobra je sit s okama tak 5cm a nekam jim to povesit pod strechu. Tak toho moc nevycandaj. Ctyrem oveckam s beranem ta koule chvilku vydrzi.

Beran jde příští pátek pod nůž takže budou jen ovce.V ovčíně mají krmelec, a jednou týdně seno dostanou a sežerou ho do posledního stébla.Mám seno přímo pro ovce né takové co je většinou v balících pro koně, to pak polovic balíku vytahají a zašlapou.

Jarda556

27.11.2015 20:00
Jarda556

XXX.XXX.158.34

Davejte to ale denne, jednou za tyden je to nesmysl.

27.11.2015 20:14

Jarda556 napsal(a):
Davejte to ale denne, jednou za tyden je to nesmysl.

Tak momentálně jaké je počásí tráva na zahradě pořád roste a pokut je tak jí ovce dávají pořád přednost.Dal jsem jim seno před týdnem a ani se ho nechytli a když byla ráno tráva jeden den zmrzlá tak seno za dva dny zmizelo a nic nevytahovali.Mají ještě sem tam pod stromama jablka.Sem tam dostanou tvrdý chleba.

verulinka

28.11.2015 15:25
verulinka

XXX.XXX.142.48

A jak si mohu ječmen našrotovat sama nebo se již rovnou kupuje?

Přidejte reakci

Přidat smajlík