Monika xxx

XXX.XXX.55.200
Dobrý den,
jsem zvědavá na vaše názory. Tenhle rok prvně jsme si pořídili ovečky (nyní mají 2roky) a k nim berana (3,5 roku zkušený). Společně byli na pastvě po celý rok, ale v polovině září jsme ho museli dát pryč, přetrhával nám dráty a společně s ovcemi utíkali. Zavřeli jsme je tedy do společné salaše v domění, že tam ještě měsíc spolu vydrží a případně dokončí co začal . Ovšem už druhý den byl na ovce strašně agresivní a trkal je. Proto jsme ho hned oddělili. Má otázka je jestli si myslíte že mohl stihnout ovce naskákat i když tam byl jen do poloviny září. Ovce jsou trochu baculatější ale místy mám pocit, že se na ta jehňátka tak těším, že si to už vsugerovávám. Díky za vaše názory.
Naskákat je mohl, ale taky záleží, co máte za plemeno. Letos bylo dlouho letní horko, říje je opožděna. Plemena asezonní, třeba romanovky nebo kamerunky by březí být mohly, masná plemena se sezonní říjí nevím - naše chlupatky začaly toužit až koncem října. Takže bych řekla, že spíš ne a ta kulatost je kvůli zakládání loje na zimu.
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
No jedná se o Suffolky ovce i beran.
Jinak děkuju za reakci.
Říje začíná od poloviny srpna. Je to ale kus od kusu indivindi. Někdo tady pořád říká že je letos říje opožděna, nebo že se mu ovce - kozy nechtějí "říjit", já nic takového nepozoroval. Asi má na to vliv i nadmořská výška, nevím - čím výše, tím dříve. (ovcezkopce asi není z tak velkého kopce ). Jestli vaše oveny letos neměly jehňata, tak je předpoklad, že u nich říje začne dřív. (pokud z nich nemáte díky přikrmování lojem obalené kuličky - to může říji oddálit, případně utlumit.).
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
Ovečky by měla mít jehňátka poprvé, s tou opožděnou říjí nevím nemám zkušenosti, ale měla jsem za to že když s nima byl beran celoročně, tak že by to mohl stihnout. Kulacení taky nevím :-D jsou na seně a to jim vždycky ty břicha když se nažerou tak nějak poskočí během hodiny. Určitě vám tu přiložím foto... Vemínka taky nic (ale sleduju :-D).
Jinak přikrmovat občas dostaly trochu suchého pečiva ale to spíš když jsme přeháněli na novou pastvu takže tlusté určitě nejsou.
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mam krizenku suff x romanovska a u te jsem nepoznal jestli je brezi skoro az do porodu. Rekl me to az strihac asi mesic pred porodem. Mela dvojcata.
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
Ovečky už ven nechodí, máme poněkud krkolomný vstup do stáje a mám strach aby si teď když už bývají námrazy neublížily. Jinak mi přijdou klidné ale ony nikdy nebyly nějaké ztřeštěné :-D. O potvrzování březosti pomocí veterináře moc neuvažuju - prý je to nákladné navíc máme jen 4 (myslím že bysme mu byli k smíchu .
Děkuju za všechny komentáře´.
Monika xxx
napsal(a):
Ovečky už ven nechodí, máme poněkud krkolomný vstup do stáje a mám strach aby si teď když už bývají námrazy neublížily. Jinak mi přijdou klidné ale ony nikdy nebyly nějaké ztřeštěné :-D. O potvrzování březosti pomocí veterináře moc neuvažuju - prý je to nákladné navíc máme jen 4 (myslím že bysme mu byli k smíchu .
Děkuju za všechny komentáře´.
Velmi by mne zajímalo zda porodily? Děkuji.
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
Tak včera se nám okotily společně dvě ovečky. Jedná na dvojčata a druhá jedinečná všechno to jsou jedničky. Jen prosím o řadu jak poznat ze jsou jehnatka napita. U te co má jedinacka se nebojím jehneti krásně postoji. Ale i tedruhe mám obavy ze začátku jim nechtěla pridrzet a tak jsem musela odsteikat mletivo a nakrmit z flašky. Dneskarano se při kontrole popiku zdálo ze mají plna bříška ale vždy když přijdu do chleba tak leží a spí. Tak nevím. Navíc mi přijde ze když chci kontrolovat zda měla pijí tak jim přede mnou schválně nedá a odstrkuje je. mám raději koupit umělé mléko a občas dokrmovat nebo to nechat jen tak.
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
Omlouvam se za preklepy pisi z mobilu a je to boj
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vypnete si automatickou opravu :) Je to horsi jak cist me :).
Jestli jste oddojovala z obou struku a mliko mela, tak je nechte, poznate ze nepijou.
Monika xxx
napsal(a):
Tak včera se nám okotily společně dvě ovečky. Jedná na dvojčata a druhá jedinečná všechno to jsou jedničky. Jen prosím o řadu jak poznat ze jsou jehnatka napita. U te co má jedinacka se nebojím jehneti krásně postoji. Ale i tedruhe mám obavy ze začátku jim nechtěla pridrzet a tak jsem musela odsteikat mletivo a nakrmit z flašky. Dneskarano se při kontrole popiku zdálo ze mají plna bříška ale vždy když přijdu do chleba tak leží a spí. Tak nevím. Navíc mi přijde ze když chci kontrolovat zda měla pijí tak jim přede mnou schválně nedá a odstrkuje je. mám raději koupit umělé mléko a občas dokrmovat nebo to nechat jen tak.
Chce to kontrolovat u dvojčat jestli mají plné břiška nebo by jste musela oddojovat a dat s flašky pokud má dost mléka, u jedináčka hlidejte aby pilo s obou struků aby nedostala zánět to poznate i podle velikosti veminka ja musel v loni první dny trochu oddojit potom to bylo ok. loni 1 letos 3 tak to chodí 2 jsou ideal. pokud ovečka drží.
Monika xxx

XXX.XXX.55.200
To s tím jedním me nenapadlo děkuji myslela jsem ze jehne si to postrida samo. Ted jsem u nich byla a briska maji plna ale ovce jednomu z těch dvojčat nechce držet a odstrkava ho. Ale zase když má plné břicho tak to někde vypít musí. Jo a ještě jeden dotaz co je pravdy na tom ze když jehne nebeci tak je napite.