Strojek na stříhání ovcí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ovce stříhání

10.12.2015 16:50
ovce stříhání

XXX.XXX.222.237

Dobrý den, čím stříháte ovce a ideální nože?
Co třeba XPERT od firmy HEINIGER, který je dodáván s univerzální sadou hřebene a nože ( OVINA + EDGE). Odpovídá cena kvalitě nebo jen platím za značku ?
Jedná se o stádo do 20 ks.
Našel jsem také strojek na ovce za zajímavou cenu ale moc tomu nevěřím. https://www.vidaxl.cz/p/170049/nuzky-na-ovce?gclid=CPqp8Pqvz8kCFSrlwgodOAgO1w.

10.12.2015 18:29
profesor1

XXX.XXX.192.98

Když se vrátíte na stránku kde jsou hlavní témata, tak nahoře je napsáno VYHLEDÁVÁNÍ. Za tím je obdelník kde napište třeba - Stříhání ovcí.... Vyplivne vám to související diskuse na tohle téma.
Hledejte, hledejte, hledejte...

11.12.2015 15:22
ojtek

XXX.XXX.86.214

ovce stříhání napsal(a):
Co třeba XPERT od firmy HEINIGER, který je dodáván s univerzální sadou hřebene a nože ( OVINA + EDGE). Odpovídá cena kvalitě nebo jen platím za značku ?
Našel jsem také strojek na ovce za zajímavou cenu ale moc tomu nevěřím. https://www.vidaxl.cz/p/170049/nuzky-na-ovce?gclid=CPqp8Pqvz8kCFSrlwgodOAgO1w.

Zkuste sehnat slánskou mašinku.dá se koupit kolem 4 tisíc(motor s náhonem) Třeba se Vám to zalíbí a budete stříhat i jinde.Mašinka je dobrá, ale české nože nestříhají, kupte třeba beiyuan

11.12.2015 17:19
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ovce stříhání napsal(a):

Jsem rád že se snažíte udělat si sám... Takto jsem začínal a stále jsem toho zastánce už jen kvůli tomu že třeba pak i budete vědět co to obnáší a s větším pochopením se dívat na práci střihačů a někdy se i něco ušetří.

Mám doma asi krom pár mašinek všechny možné značky a druhy co jsou na trhu a bohužel porovnávat střihací strojky je asi jak porovnávat auta:, jde to ale těžko..., různé firmy dělají, stejné, věci jinak a u každé mašinky je něco lepšího a něco horšího (člověk by měl koukat na své potřeby)

Jinak mohu souhlasit s předešlým příspěvkem pokud koupíte dobrou mašinku kovodružstvo slaný budete spokojen.

U Heinigeru platíte i za značku ale i kvalitu, já jsem si moc například nesedl s vrchními noži HEINIGER EDGE, mám raději vrchní nůž HEINIGER JET.

Beiyuany jsou pro Vás teď asi dobrá volba za rozumnou cenu (lajk v nich moc rozdíl nepozná), já od nich ale odcházím zpět k heinigeru (jejich provedení je lepší).

Určitě ale doporučuji koupit více sad pro Vás alespoň 2 spodní hřebeny a 5 vrchních nožů (je to sice moc ale jistota).

11.12.2015 17:27
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Jo a k těm levnějším, mašinkám na stříhání, - Je to zajímavá cena 3tis. za mašinku a nože ale z vlastní zkušenosti- je to ks od ks. S jednou pracuji už asi dva roky a v pohodě a s jednou jsou furt problémy...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2015 19:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

bischof.vlastimil napsal(a):
Jo a k těm levnějším, mašinkám na stříhání, - Je to zajímavá cena 3tis. za mašinku a nože ale z vlastní zkušenosti- je to ks od ks. S jednou pracuji už asi dva roky a v pohodě a s jednou jsou furt problémy...

Vetru se do diskuze. Je masinka kterou byste doporucil na oholeni cca 12 ovci?

11.12.2015 20:54
ojtek

XXX.XXX.86.214

Jsem rád že se snažíte udělat si sám... Takto jsem začínal a stále jsem toho zastánce už jen kvůli tomu že třeba pak i budete vědět co to obnáší a s větším pochopením se dívat na práci střihačů a někdy se i něco ušetří.

Mám doma asi krom pár mašinek všechny možné značky a druhy co jsou na trhu a bohužel porovnávat střihací strojky je asi jak porovnávat auta:, jde to ale těžko..., různé firmy dělají, stejné, věci jinak a u každé mašinky je něco lepšího a něco horšího (člověk by měl koukat na své potřeby)

Jinak mohu souhlasit s předešlým příspěvkem pokud koupíte dobrou mašinku kovodružstvo slaný budete spokojen.

U Heinigeru platíte i za značku ale i kvalitu, já jsem si moc například nesedl s vrchními noži HEINIGER EDGE, mám raději vrchní nůž HEINIGER JET.

Beiyuany jsou pro Vás teď asi dobrá volba za rozumnou cenu (lajk v nich moc rozdíl nepozná), já od nich ale odcházím zpět k heinigeru (jejich provedení je lepší).

Určitě ale doporučuji koupit více sad pro Vás alespoň 2 spodní hřebeny a 5 vrchních nožů (je to sice moc ale jistota).

Zadavatel se ptá na nože a mašinku na 20 ovcí.Proč tolik sad?Jé běžně ostříhám tolik ovcí jedním párem a používám právě zn.Beiyuan a žádný problém a používám pouze jednu mašinu už asi deset let

11.12.2015 20:57
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vetru se do diskuze. Je masinka kterou byste doporucil na oholeni cca 12 ovci?

To samé co jsem psal před tím a co radily přede mnou, pokud koupíš dobrou starou, slaňáckou, budeš překvapen (a někdy se objeví i za velice dobrou cenu)...

Pokud se narazí i na, tu dobrou, (polskou, čínskou, německou...) do ruky kolem 3000, - Kč půjde to taky (mám sní nastřihaných už tak 40 lam a 200 ovcí... jedna drží a druhá se kazí).

Spíš bude jednodušší napsat že mě hodně zklamala:

http://www.hornershearing.com/acatalog/handheld-shearing-machine.html

Trochu zklamala:

http://www.handypiece.co.nz/handypiece.php.

11.12.2015 21:34
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):
Zadavatel se ptá na nože a mašinku na 20 ovcí.Proč tolik sad?Jé běžně ostříhám tolik ovcí jedním párem a používám právě zn.Beiyuan a žádný problém a používám pouze jednu mašinu už asi deset let

No taky mám stáda kdy na 40 ovcí ztupím jeden hřeben a 5 vršků. No ale většinou měním po každých 10 ovcích vrchní nůž a při 25 ovcích hřeben (i když nejde až tak o počet ovcí na nůž ale počet kmitů mašinky-čas).

Ale co mám zkušenost tak normální člověk spotřebuje-ztupí více nožů. A do zásoby je dobré mít vždy než mít něco nedostřiháno...

Co se týče mašinek tak tu nejstarší (co používám) mám od roku 2001 (a je z roku 1997). Motor Heiniger EVO mám od 2006 ten už ale používám už jen na malochovatele když mám u sebe auto s náhradním řešením...

, Mnoho mašinek mám hlavně kvůli tomu aby se mi nestalo že bych nemohl stříhat (pokud by se něco pokazilo)... hlavně na lamách a kozách dostávají zabrat a o ocasech u krav ani nemluvím smajlík

A pár mašinek je i na půjčení a nebo půjčené, zatím to chovatele moc nepoužívají ale co už smajlík

11.12.2015 21:43
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):

Jo a k těm nožům Beiyuan:
, pokud je porovnám s Heinigery a Sunbean které používám nejvíce tak nejsou nic extra ale jak jsem již psal ono se to nedá moc porovnávat,

Ale může to mít více důvodů mám je nakoupeny na, horší, vlnu a tak je jasné že tam dostávají více zabrat- více je brousím a...

No a hlavní důvod proč jsem je kupoval byl že když by se zlomil tak mám, ještě jeden, (v porovnání s cenou Heinigeru).

Ale je to o zkušenostech...

11.12.2015 21:53
ojtek

XXX.XXX.86.214

No taky mám stáda kdy na 40 ovcí ztupím jeden hřeben a 5 vršků. No ale většinou měním po každých 10 ovcích vrchní nůž a při 25 ovcích hřeben (i když nejde až tak o počet ovcí na nůž ale počet kmitů mašinky-čas).

Ale co mám zkušenost tak normální člověk spotřebuje-ztupí více nožů. A do zásoby je dobré mít vždy než mít něco nedostřiháno...

Co se týče mašinek tak tu nejstarší (co používám) mám od roku 2001 (a je z roku 1997). Motor Heiniger EVO mám od 2006 ten už ale používám už jen na malochovatele když mám u sebe auto s náhradním řešením...

, Mnoho mašinek mám hlavně kvůli tomu aby se mi nestalo že bych nemohl stříhat (pokud by se něco pokazilo)... hlavně na lamách a kozách dostávají zabrat a o ocasech u krav ani nemluvím smajlík

A pár mašinek je i na půjčení a nebo půjčené, zatím to chovatele moc nepoužívají ale co už smajlík

Mašinky na stříhání a ženy se nepůjčují... To bys měl taky vědět.

11.12.2015 21:58
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):
Mašinky na stříhání a ženy se nepůjčují... To bys měl taky vědět.

...Já nejsem sobecký člověk... když můžu tak pomůžu.

12.12.2015 19:40
pajca

XXX.XXX.73.177

Tak jsem se zde zase po delší době opravdu zasmála

Přidejte reakci

Přidat smajlík