Felda

XXX.XXX.96.16
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na ujasnění, mám registrovaný hospodářství a každý rok na jaře mám cca 10 jehňat (stáří 3 měsíce) na prodej. Volají mi zájemci neregistrovaní na spásáni a zabití. Řeším jak to mám dělat s ušními známkami abych předešel problémům. Jestli po narození dát jednu ušní známku a potom ucvaknout a odhlasit domácí porážka
...Když to tu čtu je spousta odlišných názorů. Děkuji za Vaše názory.
Felda
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na ujasnění, mám registrovaný hospodářství a každý rok na jaře mám cca 10 jehňat (stáří 3 měsíce) na prodej. Volají mi zájemci neregistrovaní na spásáni a zabití. Řeším jak to mám dělat s ušními známkami abych předešel problémům. Jestli po narození dát jednu ušní známku a potom ucvaknout a odhlasit domácí porážka
...Když to tu čtu je spousta odlišných názorů. Děkuji za Vaše názory.
Jehně určené na zabití může mít pouze jednu známku (pokud se objedná jen jedna...) a pokud prodáváte neregistrovanému chovateli je na to tiskopis...
bischof.vlastimil
napsal(a):
Jehně určené na zabití může mít pouze jednu známku (pokud se objedná jen jedna...) a pokud prodáváte neregistrovanému chovateli je na to tiskopis...
Jehně na zabití může mít jen jednu známku pouze pokud neopustí vaše hospodářství, každé zvíře opouštějící hospodářství musí mít známky dvě, nejlepší je kupujícího přimět aby si pořídil své číslo hospodářství a potom mu je přehlásit, a nebo přehlásit na tzv. dočasné hospodářství. ale potom ho musíte upozornit na to že zvířata musí do týdne porazit, pokud je neporazí je to dál už jen jeho problém. Jinak každá ovce a koza má být povinně registrována již od roku 2005 takže by tu žádné neregistrované chovy dávno neměly existovat. ML.
lesakm
napsal(a):
Jehně na zabití může mít jen jednu známku pouze pokud neopustí vaše hospodářství, každé zvíře opouštějící hospodářství musí mít známky dvě, nejlepší je kupujícího přimět aby si pořídil své číslo hospodářství a potom mu je přehlásit, a nebo přehlásit na tzv. dočasné hospodářství. ale potom ho musíte upozornit na to že zvířata musí do týdne porazit, pokud je neporazí je to dál už jen jeho problém. Jinak každá ovce a koza má být povinně registrována již od roku 2005 takže by tu žádné neregistrované chovy dávno neměly existovat. ML.
Dobrá... rozdělím to výrazněji a doplním:
Jehně určené na zabití na vlastním hospodářství může mít pouze jednu známku (pokud se objedná jen jedna...)
A pokud prodáváte neregistrovanému chovateli je na to tiskopis...
bischof.vlastimil
napsal(a):
Dobrá... rozdělím to výrazněji a doplním:
Jehně určené na zabití na vlastním hospodářství může mít pouze jednu známku (pokud se objedná jen jedna...)
A pokud prodáváte neregistrovanému chovateli je na to tiskopis...
Jehně na vlastním hospodářství do šesti měsíců, nemusí mít známku žádnou.
Při porážce do roka jednu známku. (k takovému označení určenou)
Při prodeji na jatka musí být jehně označeno, stačí jedna známka.
Při prodeji na chov do registrovaného hospodářství, musí mít známky dvě,
v jakémkoliv věku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak vyse mate informace a ted se musite rozhodnout sam :).
Felda

XXX.XXX.96.16
Mockrat diky ;).
jakkr
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych si ještě ujasnit registraci jehňat. Někteří píšete, že do půl roku stáří nemusí mít jehně známku. No a když se mi jehně narodí, musím to hned hlásit, nebo stačí také do těch šesti měsíců. Děkuji za odpověď.
Stačí až do těch 6 měsíců. Pokud ho ale prodáváte dřív, tak ho musíte označit a nahlásit narození a následně prodej. Klidně na tom samém formuláři.