Michal87

XXX.XXX.168.54
Poradí mi někdo, jak nabrousit nože na lapové berusce kovodržstvo Slaný?Zda-li se na brusku nanáší brusná pasta, či nikoli?Vím že se dají nabrousit na profi berusce za 50, -Kč 1ks.Ale rád bych to zkusil na této staré Slánské když ji mám doma.Jeden střihač mi poradil ať na brusku nanesu brus pastu, ale přijde mi že jsem brusný kotouč zbrousil a nože nenabrousil.Pořát nemohu přijít na způsob jakým docílit alespoň dobrého výsledku nabroušení.Děkuji za reakce Michal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud máš nože nabroušené na zaobleném kotouči ať už od výrobce nebo na profi brusce, tak to bude chtít trochu úsilí to zas srovnat do rovna jak to brousí slánská bruska. Brusné pasty se na slánskou brusku používají a pokud nože teď srovnáš do rovna a pak si je necháš brousit na zaoblenejch profi bruskách, tak z hřebenů a nožů ti bude jejich tloušťka pěkně rychle mizet. Chce se to rozhodnout pro jeden způsob broušení a u toho zůstat.
Michal87
napsal(a):
Poradí mi někdo, jak nabrousit nože na lapové berusce kovodržstvo Slaný?Zda-li se na brusku nanáší brusná pasta, či nikoli?Vím že se dají nabrousit na profi berusce za 50, -Kč 1ks.Ale rád bych to zkusil na této staré Slánské když ji mám doma.Jeden střihač mi poradil ať na brusku nanesu brus pastu, ale přijde mi že jsem brusný kotouč zbrousil a nože nenabrousil.Pořát nemohu přijít na způsob jakým docílit alespoň dobrého výsledku nabroušení.Děkuji za reakce Michal.
Jak se tu již psalo není příliš výhodné měnit brusky...
Nejlépe je to řešit osobně nebo po telefónu 777593032 - nejsem moc na psaní...
Brusku si dáš do svěráku nebo mezi nohy a prsty naneseš brusnou pastu (od středu, čárneš směrem ven, pootočíš a znovu a znovu a znovu) pak zapneš, dobře umyté-odmaštěné a osušené nože přikládáš na brusku, držíš prsty a pokud možno stejnoměrně brousíš (jen, chvilku, - moc je nepřehřívej) dle potřeby opakuj (, musíš vidět celou plochu nabroušenou, ).
Neříkám že brousit za 50 Kč/ks není možné (protože to co mi někdy někdo posílá je, prasárna) ale za hřeben a pět vršků se většinou dostanu 100 Kč komplet...
Michal87

XXX.XXX.57.237
Dobrá, zkusím to.Děkuji za rady.Ještě se zeptám jaký druh brusné pasty na to mohu použít? (Zrnitost, hrubost) spodní hřeben se bude určitě brousit na hrubší pastě?díky.
Michal87
napsal(a):
Dobrá, zkusím to.Děkuji za rady.Ještě se zeptám jaký druh brusné pasty na to mohu použít? (Zrnitost, hrubost) spodní hřeben se bude určitě brousit na hrubší pastě?díky.
Používají brusné pasty na ventily třeba (jemnou a hrubou) a pokud by jste chtěl toto řešit tak by to znamenalo při každé změně čistit brusku...
http://www.126fan.sk/eshop/index.php?main_page=index&cPath=23_24.
black-lady

XXX.XXX.117.22
Dobrý den,
nevadí nožům když je brousí chlapi na "magnetce"?
Ovce si stříhám sama a právě taky furt řeším broušení nožů, po tomhle nabroušení mi to vydrží ostré tak na 5-7 ks ovcí. Jak jste na tom Vy? Kolik kusů ovcí ostříháte na jedny nože?
black-lady
napsal(a):
Dobrý den,
nevadí nožům když je brousí chlapi na "magnetce"?
Ovce si stříhám sama a právě taky furt řeším broušení nožů, po tomhle nabroušení mi to vydrží ostré tak na 5-7 ks ovcí. Jak jste na tom Vy? Kolik kusů ovcí ostříháte na jedny nože?
Pro mě vadí. Magnetka je "naprostá rovina" a většinou z "nožů" ubývá dost materiálu a nože po ní hodně řežou.
Na jeden hřeben a jeden nůž se dá ostříhat 11 ovcí. (klidně i více...nebo méně). Hodně záleží na kmitech, na "kvalitě ovcí-vlny".
Michal87

XXX.XXX.31.4
Tyto brusné pasty je třeba na brusce rozetřít s olejem? Nebo je nanášíte nasucho?Díky.
Jarosd

XXX.XXX.215.82
Mně se osvědčil systém od wicked edge http://www.jatagan.eu/wicked-edge/, ale uznávám, vzhledem k ceně není pro každého:).