Má někdo skušenosti s kastrací kozla ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2016 21:43

Můžu se zeptat jestli mohou nastat nake problemi nebo jestli to nejak pomuze s pachem po "operaci"

2.1.2016 22:59

Kozel by měl po kastraci smrdět přestat. Nebude mít potřebu se kvůli kozám "vonět", aby se s ním chtěly pářit, atp.
Problémy mohou nastat, pokud se rozhodne veterinář dělat operaci invazní metodou - je nutné zvíře přispat a může se rozhodit zažívání, což zkomplikuje pooperační péči. Při kastraci kleštěmi by žádné komplikace nastat neměly.
Zkuste si vyhledat starší diskuse na toto téma - jistě toho najdete habaděj ;).

2.1.2016 23:01

Děkuji vam za radu to by mě nenapadlo

3.1.2016 12:35
karelcerman

XXX.XXX.51.189

Nám vet kastroval 8mi letého kamerunského kozla krvavou cestou při úplné narkóze a nebyl nejmenší problém, známá o dvouletého kašmírového kozla při kastraci nekrvavou cestou přišla, máte-li dobrého veta, kterému dúvěřujete, nechte to na něm, osobně bych volil krvavou cestu v narkóze

3.1.2016 16:55

Já nijak často k veterinářům nejezdím ale co všichni tvrdí tak těm v celím okrese de spise o penize..

3.1.2016 17:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já nijak často k veterinářům nejezdím ale co všichni tvrdí tak těm v celím okrese de spise o penize..

A vy pracujete zadarmo?

3.1.2016 20:38

Sice veterináři často ovcím a kozám moc nerozumí, ale kastraci je schopný udělat jistě prakticky jakýkoli. Jen bacha na to uspání (dávkování preparátu). Jednodušší je najít někoho s kastračními kleštěmi - na tom vážně téměř není co zkazit - maximálně se nepovede správně přerušit žlázy, což za cca měsíc zjistíte a zákrok se dá opakovat (jako reklamace).
PS: Bodlinka vtipně "popíchla" :) ale samozřejmě všichni víme, jak jste to myslel - že jsou veterináři, kteří nastavují léčbu tak, aby třeba probíhala déle než je třeba... ale to jinak než přes reference na spolehlivého veta od známých nevytipujete, když tomu sám moc nerozumíte ;).

3.1.2016 22:40

Ps:bodlinka ja jeste nepracuju.. Je me 14 ale se zviraty mam dostatek skusenosti jen o kastraci a nakych nemocech nebo problemech ktere nejsou moc caste nevim nic moc..

4.1.2016 04:28

A ještě dotaz, kolik je kozlovi? Padlo tu slovo kastrační gumičky a ty jsou jen pro malý kozlíky.

6.1.2016 14:14

Uz mu bylo pul roku..

6.1.2016 14:43
roklanka

XXX.XXX.45.171

Nechávala jsem kastrovat tříletého kozla. Doktorka ho přispala, vykastrovala, vše proběhlp bez problémů.

6.1.2016 21:29

Dekuji vsem

Přidejte reakci

Přidat smajlík