Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2016 18:29

Moje neteř by chtěla na zahradu ovečky, které rychle rostou a nemusí se stříhat.Existuje něco takového?
Děkuji ze odpověď.

4.1.2016 18:46
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moje neteř by chtěla na zahradu ovečky, které rychle rostou a nemusí se stříhat.Existuje něco takového?
Děkuji ze odpověď.

Ovečky rostou podle toho jaké mají krmení. I z velkého plemene je zakrslík, pokud nemá odpovídající výživu.

4.1.2016 18:48

To je jasné snad každému.Asi jste nepochopila můj dotaz, ale i tak děkuji za odpověď.

4.1.2016 19:02
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

To je jasné snad každému.Asi jste nepochopila můj dotaz, ale i tak děkuji za odpověď.

No bohužel Vaše otázka není pro mě dost přesná... ale to je polemika... je to asi něco jako přijít do obchodu a říct :, Dejte mi kus masa z kterého se najím,

Asi Vás ale nic jiného nezajímá a chcete jen něco číst, proto píšu :, DORPER,.

Petr100

4.1.2016 19:05
Petr100

XXX.XXX.89.231

Děkuji ze odpověď.

Jsou ovce které se nemusí stříhat-ovce kamerunská.A asi taky rostou rychle.A jak píše Flatuška i z"z velkého plemene je zakrslík, pokud nemá odpovídající výživu"
Anebo jsou ještě miny ovečky ale ty se stříhají.

KAMERUNSKÁ OVCE- (obrázky z googlu)

https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=878&q=kamerunsk%C3%A1+ovce&oq=kameruns&gs_l=img.1.1.0l8.1131.3154.0.4828.10.8.1.1.2.0.194.886.2j5.7.0...0...1ac.1.64.img..2.8.700.qchdyTj8-Fw

quessantská ovce

https://www.google.cz/search?hl=cs&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=878&q=kamerunsk%C3%A1+ovce&oq=kameruns&gs_l=img.1.1.0l8.1131.3154.0.4828.10.8.1.1.2.0.194.886.2j5.7.0...0...1ac.1.64.img..2.8.700.qchdyTj8-Fw#hl=cs&tbm=isch&q=quessantsk%C3%A1+ovce

Petr100

4.1.2016 19:06
Petr100

XXX.XXX.89.231

Ty kamerunky má známí a nemůže si je vynachválit. Já nemám bohužel ani s jedním zkušenost chovám suffolky a další...

Oskar150

4.1.2016 19:10
Oskar150

XXX.XXX.89.231

Také mně jenom napadnou ty kamerunky a quessantská ovce.

4.1.2016 19:15

bischof.vlastimil napsal(a):
No bohužel Vaše otázka není pro mě dost přesná... ale to je polemika... je to asi něco jako přijít do obchodu a říct :, Dejte mi kus masa z kterého se najím,

Asi Vás ale nic jiného nezajímá a chcete jen něco číst, proto píšu :, DORPER,.

Proč reagujete když neznáte odpověď na můj dotaz?

4.1.2016 19:18
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Proč reagujete když neznáte odpověď na můj dotaz?

A to:, Dorper, je například?

4.1.2016 19:19

Děkuji Petrovi 100 a Oskarovi 150 za odpovědi.Pročtu a předám neteři.

4.1.2016 22:06

Teda, já nestačím žasnout nad arogancí některých přispěvatelů - jak kdyby se ptala v hospodě štamgastů nad pátým půlitrem
Rychlost růstu je například dost relativní pro každého chovatele. Kamerunky se sice nestříhaj, ale zase jsou malé - takže ikdyby to někdo viděl tak, že rychle rostou, stejně z nich moc masa nebude. Dorper by nejspíš splňoval zadání, ale zase se bude hůř shánět a je to jiná cenová (a možná i chovatelsky větší oříšek - nemám s nimi zkušenost)..

4.1.2016 23:48

Omlouvám se, ale jak mi neteř řekla tak se ptám.Kdybych se v ovcích vyznala, ptát se nebudu.I tak nevím co je na mojí otázce nesrozumitelného.Možná je špatně napsaný rychle vyroste, Asi tam mělo být Nemusí se stříhat a jsou vhodné na maso.
Pan Vlastimil by nemusel být až tak ostrý.I tak děkuji a prosím za prominutí že jsem otravovala.Je mi to opravdu moc líto.

4.1.2016 23:49

A to:, Dorper, je například?

Vůbec nechápu na co se mě ptáte.

5.1.2016 07:36
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Vůbec nechápu na co se mě ptáte.

Vy jste se ptala dříve já odpovídal... byť na otázku na kterou by snad znal odpověď i goooogl...

Napsal jsem asi neadekvátní názor a kolem toho spoustu pro Vás nedůležitého na otázku vaší neteře jenž jste zde napsala...

to:, DORPER, je plemeno ovcí jenž by mohlo snad splnit, sen, Vaší neteře.

To ale jak jsem to napsal bylo pro mě důležité, protože vy jste se neptala na nic jiného a asi jsem chtěl aby jste se nad tím trošičku POZASTAVILY a né to jen tak v rychlosti přešly.

Protože třeba za mě existuje asi v ČR jen jediné plemeno ovcí jenž jsem nestříhal... (a Dorper to není...) to ale nemusí nic znamenat.

5.1.2016 08:21

Dneska jsou asi nejaky erupce na ifaune :) Nedivim se, kdyz nekdo da dotaz na bezudrzbovou ovci, tak normalni chovatel zbystri a cuje nekoho, kdo se jim asi nechce moc venovat. Striha se jednou rocne, to je uplne to nejmensi na celem chovu ovci.

5.1.2016 08:36
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Dneska jsou asi nejaky erupce na ifaune :) Nedivim se, kdyz nekdo da dotaz na bezudrzbovou ovci, tak normalni chovatel zbystri a cuje nekoho, kdo se jim asi nechce moc venovat. Striha se jednou rocne, to je uplne to nejmensi na celem chovu ovci.

Bohužel musím říct že je to trochu pravda, protože poslední dobou je mnohdy ovce volba pro lidi jenž si chtějí práci ulehčit (nechtějí ZBYTEČNĚ sekat trávu - chtějí ji zužitkovat).
Taky se hodně setkávám s tím že jsou ovečky pro děti. Nemám s tím problém ale šlo by to třeba řešit tím že by si je půjčily nebo ještě jé móda mít jen ovce a nepřipouštět...?

A jak jsem již zde mnohokráte psal mám se, srstnatými, ovcemi špatnou zkušenost asi protože mě, k nim, většinou majitelé volají až jsou problémy smajlík (a o těch dobrých chovatelích se nedozvím smajlík ).

5.1.2016 08:52

Děkuji.

matsik

6.1.2016 16:05
matsik

XXX.XXX.159.243

Bohužel musím říct že je to trochu pravda, protože poslední dobou je mnohdy ovce volba pro lidi jenž si chtějí práci ulehčit (nechtějí ZBYTEČNĚ sekat trávu - chtějí ji zužitkovat).
Taky se hodně setkávám s tím že jsou ovečky pro děti. Nemám s tím problém ale šlo by to třeba řešit tím že by si je půjčily nebo ještě jé móda mít jen ovce a nepřipouštět...?

A jak jsem již zde mnohokráte psal mám se, srstnatými, ovcemi špatnou zkušenost asi protože mě, k nim, většinou majitelé volají až jsou problémy smajlík (a o těch dobrých chovatelích se nedozvím smajlík ).

Můžu se zeptat jaké konkrétní špatné zkušenosti máte se srstnatými ovcemi? Máme kamerunky a žádný problém s nimi není. A to stříhání u 1až 3 ovcí zvládne doma každý(teda myslím) měli jsme doma jednu vlněnou a zvládly jsme to soutěž krásy by asi nevyhrála ale ostříhaná byla.

6.1.2016 18:54
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

matsik napsal(a):
Můžu se zeptat jaké konkrétní špatné zkušenosti máte se srstnatými ovcemi? Máme kamerunky a žádný problém s nimi není. A to stříhání u 1až 3 ovcí zvládne doma každý(teda myslím) měli jsme doma jednu vlněnou a zvládly jsme to soutěž krásy by asi nevyhrála ale ostříhaná byla.

NO většinou mě volají až když je problém s paznehty, vnějšími parazity nebo nemocemi...

P.S.: Já fandí lidem co si to ostříhají samy... Tak jsem začínal smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík