Poslech žaludků - bachoru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ditus83

5.1.2016 06:37
Ditus83

XXX.XXX.44.121

Už je to pár let, co jsem to tu četla a delší dobu, co jsem měla závažný problém u kozy...až dnes, kdy mi jedna kozenka po zastavení žaludků zemřela...myslím, že vše jsem udělala, jak jsem nejlépe dovedla a mohla(rumin, pivo, masáž břicha z obou stran, glukopur na posílení), ale teď mi vrtá hlavou, ze které že strany se vlastně koza poslouchá? Prosím uveďte, zda při pohledu zpředu nebo zezadu.
Děkuji.

5.1.2016 07:33
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

A byl u kozičky veterinář? Ten by vám to vysvětlil a ukázal, jak a kde si máte přiložit ucho... Já poslouchám z obou stran břicha, co se tam děje nebo neděje? Nepíšete, jestli byla kozenka po porodu a nebo před tím nějak nadmutá? Mohla mít po porodu ketózu či acidoketózu.. Pokud u vás byl, tak bachory si poslechl stetoskopem? Já mám dobré zkušenosti s přípravkem při zastavení bachorů Veyxapron, je složením podobný, jako Ruminal, ale řekla bych, že je silnější. Pomohl mi při záchraně otrávené kozičky rododendronem byla pár dny po porodu čtyřčat. Lila jsem ho do ní třikrát denně dva dny. Pak už začala přebírat seno a pomalu se jí začalo zase tvořit mléko.

5.1.2016 09:13
roklanka

XXX.XXX.45.171

Na pravé straně.Zástava trávení je důsledek nějakého problému, na samotnou zástavu koza neumírá. Někde jste udělala chybu ve výživě, nebo koza sežrala co neměla.Důvodů, proč se trávení zastaví je víc, chce to podrobnější popis, aby jste chybu už neudělala.

5.1.2016 20:51
pajca

XXX.XXX.73.177

Činnost bachoru se poslouchá na levé straně, v prostoru levé hladové jámy.
(po směru jízdy ¨) Když bachor pracuje, je to cítit i při přiložení ruky
na levou hladovou jámu. Musíte ale chvíli vydržet, není to žádný fofr.

5.1.2016 21:28
roklanka

XXX.XXX.45.171

já si pletu strany, Pajča to správně opravila

Přidejte reakci

Přidat smajlík