Zdravím, mám dotaz, prosím. Mám dvě ovečky Ouessantské, narozené 03/2015, chtěla jsem se zeptat, zda-li má smysl teď kupovat beránka k nim, jestli je možně, že by holky mohly zabřeznout, či to nechat až na léto? Loni se mi zdálo na podzim moc brzy, ale spíš si myslím, že teď už asi to technicky ani nejde nebo se pletu? Děkuji...
My je chováme a rodí nám koncem dubna, začátkem května (tzn. zabřezávají na přelomu listopadu/prosince) - s beránkem jsou stále. Co vím z doslechu, tak se výjimečně stane, že porodí např. v červenci i v září apod., ale je to opravdu výjimka. Pozdější porody koncem léta nejsou také moc dobré, protože jehňátka do podzimu pořádně nedorostou..
Teď ještě není tak pozdě, kdybyste to chtěla zkusit - porody v červnu by asi nevadily, ale je možné, že už letos nezabřeznou..
Jinak my asi letos budeme měnit beránka - máme ho už druhým rokem a necháváme si po něm ovečky, tak by byli příbuzní. Je po beránkovi s pop. Budeme prodávat asi na jaře, ale kdybyste sháněla na rychlo, tak se ozvěte a pošlu foto
Uživatel s deaktivovaným účtem

Predlonska suffolka prvnicka me porodila v pulce cervna. Takze za me to klidne zkuste.
Dobré ráno, děkuji za odpovědi, tady právě kousek od nás paní prodává šimlového, ta barva se mi moc líbí, tak pro něj sjedu, houseři budou celí bez sebe z novýho vetřelce, aspoň jim zvedne mandle, začínají být neuvěřitelně drzí. Oveček se nebojí, páč jsou menší, je to legrace. Holky jsou jim ani né po krk...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli je za rozumnej peniz a dost starej tak bych nevahal. Aspon se narodej doslova do travy, mozna zrovna do sena :).