Zápis do plemenné knihy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

link

7.1.2016 16:27
link

XXX.XXX.168.24

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na vaší zkušenost se zápisem do plemenné knihy.
Při koupi berana v listopadu 2015 jsem od chovatele dostal vyplněnou žádost o zápis do plemenné knihy. Tuto žádost jsem dle instrukcí odeslal na patřičnou e-mailovou adresu (16.11.2015). Do této chvíle jsem neobdržel ani zprávu že se žádost vyřizuje, ba ani žádné doklady k beranovi. Za chvilku to budou 2 měsíce. Myslíte že je tato lhůta normální? a nebo se mám připomenout...
Další otázka je... jelikož jsem si berana kupoval v době kdy jsem potřeboval připouštět (dříve jsem si berana půjčoval od souseda, ale z důvodu příbuznosti jsem potřeboval svého) a ihned jsem ho pustil do stáda... dopouštím se v tomto případě dle legislativy černé plemenitby?

Děkuji za případné reakce.

7.1.2016 17:35
přezdívka

XXX.XXX.105.195

link napsal(a):
Dobrý den,
Při koupi berana v listopadu 2015 jsem od chovatele dostal vyplněnou žádost o zápis do plemenné knihy. Tuto žádost jsem dle instrukcí odeslal na patřičnou e-mailovou adresu (16.11.2015). Do této chvíle jsem neobdržel ani zprávu že se žádost vyřizuje, ba ani žádné doklady k beranovi. Za chvilku to budou 2 měsíce. Myslíte že je tato lhůta normální? a nebo se mám připomenout...
Další otázka je... jelikož jsem si berana kupoval v době kdy jsem potřeboval připouštět (dříve jsem si berana půjčoval od souseda, ale z důvodu příbuznosti jsem potřeboval svého) a ihned jsem ho pustil do stáda... dopouštím se v tomto případě dle legislativy černé plemenitby?

Beran byl už oklasifikovaný a tím pádem to není černý plemeník. Pokud jste posílal žádost na SCHOK 16. listopadu, tak se neplašte, že ještě nemáte rodokmen doma. Zpracovávaly se podklady pro dotace a spousta zaměstnanců si vybírala dovolenou. Kdo nemusel mezi svátky do práce, tak to někdy kolem 20 prosince odpískal a šel až po novém roce. Nejdříve na SCHOKu vyrobí PoP, ten se pošle do centrální evidence k přidělení čísla STÁTNÍHO REGISTRU - na rodokmenu dopisované rukou-, pak se vrací zpět na SCHOK, kde se zvíře zapíše do plemenné knihy a pak už rodokmen putuje k vám.

8.1.2016 22:13
pajca

XXX.XXX.73.177

link napsal(a):
Dobrý den,

Jenom dodám, aby jste nezepoměl o zakoupení plemenného berana informovat
šlechtitele od Svazu chovatelů, který je pro Váš kraj, aby vám během září mohl
poslat žádost o dotaci na krmné dny.

Jana jana

17.10.2016 13:43
Jana jana

XXX.XXX.208.62

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat jaký je postup pro zápis do plemenné knihy a vystavení potvrzení o původu plemenných ovcí a beranů.

Děkuji za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.10.2016 23:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koupim papírové zvíře, nebo se mi narodí na hospodářství zvíře s nárokem na pop, dám to vědět plemenáři a on zbytek zařídí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík