Priznaky porodu a porod nikde!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2016 00:07
kadlec.16

XXX.XXX.249.243

Dobry vecer, mam strach o kozu. Pred tydnem se ji zaclo nalevat vemeno tak jsem myslel ze porod uz je blizko. Neznam presny termin kozel je ve stade stale. Kvuli velkym mrazum jsem uvazil kvuli zkusenosti z minuleho roku kdy mi kuzlata odmitla a tak jsem ji vzal domu do porodniho boxu aby neumrzla. Pred tremi dny zacla polehavat a sestupuje ji bricho, veminko natekle, koza tri dny pohrabava, a obcas zhluboka dejcha. Nenecha si sahnout na bricho ani na veminko. Jeste podotykam ze jsem ji musel domu vynest po schodech. Mam ted strach jestli jsem ji nemohl nak ublizit a zastavit porod nebo neco. Pri dotyku na bricho mi pride ze se tam obcas neco zahejbe ale nejsem si jist jestli to jsou kuzlata nebo jen zaludel. Je mozne ze se takhle dlouho pripravuje na porod ?

9.1.2016 00:40
profesor1

XXX.XXX.192.98

Všechno je možné. Tři dny se nervačíte s kozou a nezavoláte si někoho kdo tomu rozumí?
Ještě je poznávací znamení opuchlá pipina a výtok hlenu nebo uvolněná svalovina kolem ocasu, ale ty uvolněné svaly vy asi nepoznáte. Myslím si že strach má velké oči. Kdyby bylo něco špatně, tak by z kozy (z pipiny) už něco určitě teklo. Jestli byla solidní dojnice, tak i mléko by těsně před porodem začalo kapat ze struků.

9.1.2016 00:54
kadlec.16

XXX.XXX.249.243

Koza se jinak jevi uplne v poradku nic z ni doted neodeslo pouze ma prirozeni kapku natekle. Stale zere a je zvedava. Pouze furt pohrabuje leha a stava atd... Strach jsem zacal mit az ted kdyz si nenecha sahnout na bricho a na veminko. A stale pohrabuje a leha stava atd... Asi mate pravdu bojim se a urcite to bude v poradku.

9.1.2016 07:47
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Ty pohyby, které jste při pohmatu na břichu cítil, byli kůzlátka ja si to taky takto ověřuju, jestli jsou tam, nejlépe při krmení kozičky se ti malí v bříšku dají pěkně nahmatat, to se asi zrovna probudí... Ruku přiložím zespodu a boku břicha a chvíli čekám co se v bříšku pohne. Ale to kopání kůzlátek se s pohybem žaludku nedá zaměnit. A ten je přece úplně jinde. Přeji co nejvíce trpělivosti s kozičkou.

9.1.2016 08:29
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Ještě jsem zapomněla připsat, že mě kozičky hrabou a dělají si ve stáji brlohy i dva měsíce před porody. Všechny né, ale jsou tam asi čtyři takové aktérky

9.1.2016 11:05
roklanka

XXX.XXX.45.171

Jak píše Profesor, možné je vše. Taky mě jednou napálila koza na pastvě, přišla ke mě, změnila hlas a pomekávala na kůzle, hrabala, olyzovala mi ruce, chovala se jako před porodem, pipinu nateklou. Volala jsem dětem, že mi rodí koza na pastvě, ať mi přinesou hadry. Koza mě takhle trénovala asi půl hodiny, než se stádo, které se opodál klidně páslo dalo do pohybu. Rozeběhlo se na křoví, koza najednou vyrazila za nima. Nebudu to protahovat, porodila za 10 dní, až jí pipina splaskla . Tenkrát jsem měla kozla ve stádě, takže termín jsem neznala. Dnes pouštím jen z ruky.

9.1.2016 20:43
kadlec.16

XXX.XXX.249.243

Moc děkuji za rady jsem kapku klidnější ale stále se bojím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík