Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

4x4~

10.1.2016 20:14
4x4~

XXX.XXX.111.44

Zdravým vsech chovatelu koz.
Mam dotaz co se tyče mlika.Po 2dnech mlika v lednici sem objevil pri vyliti mlika na dne nadoby bilou usazeninu.Vi nekdo z vas oc jde ?
Jestli je to z brezosti koz (mledzivo vylucuji jeste se nenarodilo nic).nebo je to dusledek mastitidy?Myslim si ze mleko v case gravidity meni svoje slozeni ale nejsem si jist.Dik za kazdou odpoved.Petr.

10.1.2016 20:36
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

A co si představit pod tím :, usazeninou, ?

4x4~

11.1.2016 18:38
4x4~

XXX.XXX.104.105

Usazeninu myslim když vyliju mliko z flase na dne ostane zluto bily asi mm hruhy vrstva nanosu usazeniny co predtým napr v lete nebylo
Z flase odeslo vsechno bez neceho badatelneho.Nevým jestli je to krmem, nemoci nebo graviditou.

11.1.2016 19:16
profesor1

XXX.XXX.192.98

To že se ještě nic nenarodilo, neznamená, že se nezačalo tvořit mlezivo. To jako dojíte kozy do dalšího porodu bez přestávky?
Chuťově je na tom mléko jak?
Krmivo ovlivní chuť mléka při náhlé změně - ze sena na zelené, začátek krmení siláží...jestli je možná sedlina z krmení? Myslím že ne, ale nevím.
Zánět... to je složitá věc, může to být znatelné - žmolky, krev, tvrdnutí vemene, slaná chuť... a taky méně znatelné. Jestli se to projevuje sedlinou po delší době uskladnění nevím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2016 20:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já úplně nerozumím větě: "Jestli je to z brezosti koz (mledzivo vylucuji jeste se nenarodilo nic)." To zní vážně jakože zadavatel dojí vysokobřezí kozu..?

11.1.2016 21:12
profesor1

XXX.XXX.192.98

taky jsem tu větu četl několikrát. Ano přesně tak to zní, a asi nejen zní! smajlík

11.1.2016 22:32
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Takovou sedlinu v mléku na dně láhve, jsem mívala u kozičky, která měla v mléku stafylokoka. Taky jsem se divila co to může být? Poraďte se s veterinářem, mohl by to vědět.

4x4~

12.1.2016 19:41
4x4~

XXX.XXX.49.206

Dekuji za vaše postřehy.
Udelal sem experiment, teda pouzil vylucovaci metodu.Predtim sem klasicky sléval mliko z dojeni dohromady a tak po separaci od kazde kozy se ukazalo ze je za tim subklinicka mastitida.
Je u dvou co maji termin porodu az nekdy v Květnu.Ale jedna usilovna co ma termin v březnu pořad dava kolo litru denne a to je na sene bez šrotu.Nevim co ji tak motivujesmajlík
Jina sama stopla davno jeste na pastve, uz je mamina 2 statních a veselych holeksmajlík.
Apropo té mastitidy je to pro mne dost neznama věc muze udelat potrat u kozy ?
Proto ze ja cekal na porod a tu ŕíje po cca 2mesicich.Mozno ze za tim je to ze je nejstarsi ze stada (kmenovy kus:) ma okolo 7 let a par zubu fučsmajlík.
Taky by mne zajimalo jestli muze kozel neco udelat plodu jestli skoci v case gravidity.Jednou se mu podarřilo dostat se ke kozam.
Tak at se vsem dílo daří.Petr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík