Je nejaka injekce na přivozeni řije u kozy?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2016 21:45
helujš

XXX.XXX.42.228

Zdravim vsechny. Koupila jsem predloni kozu Terezku. Nejsem si jista zda loni a letos vubec prskala. Mam jeste Lizu a ta zacla letos az v prosinci. Podarilo se a kozel ji obskocil. Priznaky mela klasicke- mecela a tekl ji hlen. Tereza ale kuzlata nikdy nemela. Ani vlastne nevim, zda je toho schopna. Narazim na to aby nebyla treba hermafrodit nebo tak. Je i jinak sravena. Hodne mohutna a silna. I celkove vypada jinak nez bila rohata klasika. Prestoze jsou u sebe a Liza prskala tak u Terezy jsem si nevsimla. Protozevji uz jsou 3 roky chci ji dat sanci nez s ni neco provedu (nemuzu mit kozu jen tak chapete). Je nejaka injekce nebo neco abych ji pak mohla sledovat jestli bude prskat? Abych cedela jestli neni jalova? Dik. Byla bych rada kdyby byla ok. Nechce se mi ji zabijet

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2016 22:04

Já teď vyvolával říji u skoro 2 leté kozy. Od malička jsem jí neviděl se prskat a ani o kozly co jsou hned za plotem nikdy nejevila zájem. Předpokládám že se tedy opravdu neprskala. Píchnul jsem jí 0,5ml PFG Veyx forte s účinnou látkou Cloprostenolum a za 3 dny se ukázkově rozprskala. Nikdy předtím jsem tento lék nepoužil u žádného jiného zvířete. Vždycky jsem místo toho používat oestrophan, dynolitic nebo estrumate. Všechno to je na jedno brdo.

12.1.2016 22:11

Nicméně jakékoliv použití těchto léčiv v době březosti vede k potratu, tak na to bacha. Veterináři tyhle léky neradi dávaj z ruky a vůbec se jim nedivim.

12.1.2016 22:20
helujš

XXX.XXX.42.228

Ona ale neni brezi. Kozla nemam ani o nej nezavadila nikdy pohledem. Dala sem ji pytel s kozlim hnojem do stani a nic. Kolik to stoji. Jen ji chci dat sanci nez pzjde pod nuz.

13.1.2016 11:49
moonika

XXX.XXX.226.219

helujš napsal(a):
Ona ale neni brezi. Kozla nemam ani o nej nezavadila nikdy pohledem. Dala sem ji pytel s kozlim hnojem do stani a nic. Kolik to stoji. Jen ji chci dat sanci nez pzjde pod nuz.

Hnoju moc neverím, to už radšej vyutierať "smradlavého" capa handrou a tú jej doniesť alebo zobrať kozu rovno k capovi nech sa nabudí. Ale ak má kozlí vzhľad, je fakt možné že to bude hermoš, nemáte foto?

13.1.2016 12:21
helujš

XXX.XXX.42.228

Vyfotim ji dneska. Mela i hadr od kozla a nic. Nebo treba sem to propasla. Je rohata a tech moc hermousi nejsou ne.

13.1.2016 21:24
pajca

XXX.XXX.73.177

Hermafrodit reaguje na kozu v říji stejně jako kozel. Jestli byla v klidu, když se
prskala její spolubydlící, tak hermouš nebude. Může mít říji tichou, které si
nevšimnete, nebo je hodně zatloustlá a tím říji vůbec nemá.

13.1.2016 22:00
helujš

XXX.XXX.42.228

Tlusta je toje pravda uz od mládí. Tak co navrhujete.

13.1.2016 22:16
pajca

XXX.XXX.73.177

Proberte to s veterinářem, jestli ji může vyvolat říji injekcí, nebo ji ubytujte
na měsíc u kozla. Ať tak či tak, budete muset potom 5 měsíců počkat na výsledek,
nebo zjistit po dvou měsících ultrazvukem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík