Kamilko

XXX.XXX.40.79
Zdravim Vas tak ja by som sa chcel opytať nakolko som to este nevidel, mam kozu bola pripustena 5 septembra, čiže kotiť by sa mala začiatkom februara, koza pekne už naliala vemeno, musim podotknut že je to len 2 ročna koza čaka druhykrat kozliatka, vemeno mala pekne ale pred par dňami som si všimol, že ho už nema take plne naliate ake ho mala, myslel som si že sa vycicala sama tak som jej ušil ochranu na vemeno aby sa nemohla cicať, to mala nasadene asi 3 dni a včera som to dal dole aby som sa presvedčil či sa nalieva zase, ale vemeno je ešte prazdnejšie ako predtym a to sa cicať nemohla lebo už mala 3 dni tu ochranu na vemene, ja tomu nerozumiem čo sa stalo ked bola pekne uz naliata, do porodu ma este vyše 2 tyždnov Fotka je este ked sa pekne nalievala.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Kamilko

XXX.XXX.40.79
No to je fotka vemena ked polo pekne naliate respektive ked sa nalievalo, teraz vyzera akokeby bola podojena nechapem prečo, myslel som že sa cicala sama preto som dal je na vemeno ochranu ktoru ma asi 3 dni ale vemeno sa nenalieva uz skratka vemeno spľaslo, ustajnena je v maštali je tam sice chladno ale na vysokej podstielke lezi ma sucho, krmna davka je ako predtym to je sena ma vzdy kvalitneho a davam aj jadro - ovos a aj srot jačmen trochu kukurice a pšenice (všetko s mierou) vodu ma tiž k dipozicii tak neviem čo sa stalo či naleje sa naspäť, dufam že ano do porodu ma este čas, je to mlada koza menšieho vzrastu, ako prvostka davala 3 litre denne.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
No včera som videl pohyby maldych, chova sa tak ako predtym žerie sice nie až tak hltavo ale to bude asi tym že ma vždy žradlo k dispozicii, brucho ma velke (aj ked to na fotke tak nevidno) prvy krat mala trojčata tak počitam, že aj teraz to tak bude, vytok nema ani nemala žiadny, bola aj odčervena v novembri, ustajnena je sama v boxe lebo sa nalievala tak som ju dal na samotku :).
Nie je normálne aby takto pred pôrodom vemeno spľasklo, a to obe polky rovnako? Hľadala by som za tým nejaký zdravotný problém, pokiaľ ste nemenili krmenie a pod. a ešte aj ak sa tak nehrnie do krmiva...asi by som zavolala veta nech sa na ňu kukne, prípadne zistí či nie sú ketolátky v moči a pod. Tie čo mávajú viacpočetné vrhy potrebujú posledných 6týždnov pred pôrodom obzvlášť prilepšovať aby sa predišlo ketóze a podobne, koľko cca dostáva za deň g obilia?
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Neviem ja to nevažim, ano prildal som jej na davke davam trochu viac, jedna polka viac ako druha jedna ako keby bola viac vydojena, no asi zavolam veterinara, škoda by bolo take kozy :( obile /srot jej davam 2 krat denne rano a večer taky kelimok asi pollitrovy.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Zavolam veterinara, vemeno na fotke sa nalievalo pekne a bolo este mäkke tak som počital stym že sa naleje este viac, no uvidime hadam to dobre dopadne l DAKUJEM.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Chyba bola vo vemene hovoril veterinar ale mal naponahlo tak mi nevisvetlil aka potom jej dal iniekcie. Dnes sa mi koza okotila ma trojčata, naliala sa zase ale jedna strana čo bola viacej splasnuta je prazdnejsia tak dufam že sa to vyrovna ked začne produkovať mlieko.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Kamilko

XXX.XXX.40.79