Výše pokuty při neregistrovaném chovu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zvědavý

29.1.2016 22:04
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

Dobrý den! Řeším teď s babičkou tuto nepříjemnost - děda umřel a měl kozu a kozla, ti ho přežili a babička se o ně starala dál. Až minulý týden jí u domu stojí pán z inspekce. Babi kozy nemá registrované, protože o tom neví a já teda doteď taky ne, protože jsem to nikdy neřešil...prostě má kozy a nikdy to nikdo neřešil...pán říkal, že jí hrozí až 50 000 pokuta. Babičku málem omyli. Já s pánem pak mluvil a říkal, že za toto se nedávají vysoké pokuty, pokud máme jen dva kusy a ještě to nemnožíme...ale stejně - nevíte náhodou, kolik by to mohlo být? Třeba se to někomnu z vás stalo taky. Babi čeká na vyjádření a je jak na jehlách a já se stále snažím něco zjistit...pracujeme na registraci, zatím čekáme na číslo hospodářství. Děkuji za všechny konstruktivní odpovědi.- Hynajz.

Zvědavý

29.1.2016 22:30
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

No, já se moc nesměju, kdyby takhle vybafli na naší babi, tak nám jí zabijou.

29.1.2016 22:40
Fiti

XXX.XXX.55.42

No, já začal s chovem ovcí letos.Nic natom není.Zaregistrovat, ušní známky, a pokud clověk nežádá o dotace, dají mu pokoj.
Vše je zdarma.Jen ušní známky se platí.

Zvědavý

29.1.2016 22:43
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

To já už vím...ale je pozdě, spíš mě zajímá, jaká nás čeká pokuta. Regnutí už jsme, je to v procesu...jen chci vědět, jestli si mám vzít 50k půjčku, nebo jestli to sesmolíme dohromady...ach jo, co si na takovym člověku vezmou...kdyby aspon šli po lidech, co maj množírny a zvířata jsou tam jako v koncentráku!

29.1.2016 22:51
Fiti

XXX.XXX.55.42

S pokutou zkušenost nemám, ani nikdo s okolí.

29.1.2016 22:55
Lebeda

XXX.XXX.36.154

Těžko říct jaká bude a jestli bude pokuta.

Je pravda, že registrovat hospodářství je povinnost, stejně tak mít označená (ušní známky) zvířata. A neznalost jaksi neomlouvá.Ale naprosto chápu vaší babi, dříve byla koza u každé chalupy a úředník se do toho nemontoval. No, to bylo.

Každopádně je fajn, že si tohle dáváte dopořádku a vyřizujete si registraci.Já si to také vyřídila, není to tak hrozné a jsem v klidu.

Docela by mě zajímalo, jak to vše dopadne, napište pak.

Zvědavý

29.1.2016 23:03
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

To chápu, neznalost zákona neomlouvá. Jenže nejsem chovatel, ani právník a babča nemá televizi, ani internet...no prostě taková vesnická babička...napíšu, jak to dopadlo. Snad si nebudu muset brát půjčku...

29.1.2016 23:07
Lebeda

XXX.XXX.36.154

Držím palce...a hlavu vzhůru.

Zvědavý

29.1.2016 23:31
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

Ježíši marjá! Teď ještě mě doteklo tohle - oni vlastně přišli na udání kvůli inzerátu - babička chtěla kozla prodat, ale nechtěla, aby ho někdo zabil, tak jsem dal inzerát, s tím, že do chovu a ten inspektor říkal, že jsme obviněni z černé plemenitby! Co můžu dělat? Kozel je blb, babička ho nechtěla, protože neumí skočit kozu, je to prý ňouma a nikdy mladý neměl. Když inspektor přišel, už byl i podvázanej. A tak já blbec dal inzerát a nic jsem o tom nevěděl. Asi jsem v p*deli. A babička se mnou.

30.1.2016 06:50
profesor1

XXX.XXX.199.253

To chce klid a hlavně nepřemýšlejte nad půjčkou. Můžete mít opravdu štěstí a narazit na vola, ale myslím že 5 tisíc vám nedají. Babi dostane ty ty ty možná tisícovku a bude po hrůze. Že jste inzeroval kozla do chovu neznamená že jste tím myslel k plemenitbě. (jedině že by jste chtěl někoho vědomě uvést v omyl! ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2016 11:39

Myslím, ž i kdyby Vám chtěli dá pokutu, mohli byste to uhájit při odvolání argumentací, že jste vlastně nikoho neohrozili, nestalo se nic a vše jste napravili, jak rychle jen to šlo, a že navrhujete tedy pokutu neudělit. V tak malém měřítku by pokuta byla neadekvátní, stačí upozornění. Trest musí být přiměřený a nesmí nikoho zruinovat. Výstraha by měla stačit. Což se stalo. M.

Zvědavý

30.1.2016 12:03
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

Lidi, děkuji vám za uklidnění, já opravdu byl jen blbej, nechtěl jsem nikoho poškodit. Babička už vůbec ne. Až budu vědět víc, napíšu, jak to vypadá!

Zvědavý

14.2.2016 11:31
Zvědavý

XXX.XXX.250.240

Ahoj! tak dávám vědět, jak to dopadlo...pokuta nedorazila žádná, jen nutnost vše napravit, na čemž se pracuje, trvá docela dlouho, než přijdou známky...ale jinak je vše ok!

14.2.2016 15:39
Lebeda

XXX.XXX.36.154

Tak to je supr zpráva, ať se Vám daří

Pooloo

14.2.2016 19:01
Pooloo

XXX.XXX.238.140

Svi.. jedny za..aný, jen buzerujou slušný lidi! Nedej Bože, aby se babičce něco stalo, z nervů ulehala, nebo infarkt, mrtvice, to bych jim to potom nedaroval! Já tohle nechápu a je mi z toho zle! Všem těm svin.m a i těm udavačům, bych usekl ruce a nakopal prd.le!

15.2.2016 10:42

To je dobře, že nemáte problém. Napravíte to a hotovo. M.

Přidejte reakci

Přidat smajlík