Porodní stahy u ovce - stále stojí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ovčí babička

30.1.2016 15:14
ovčí babička

XXX.XXX.76.142

Prosím o radu, ovečka by měla rodit, je to druhorodička. Již včera ráno se oddělila od stáda, nežere, ale děsí mě svým postojem. Včera celé odpoledne stála hlavou proti zdi, asi jí nebylo nejlíp.Večer si lehla, tak jsem předpokládala porod ráno, ale bohužel nic. Teď stále stojí, sice už ne proti zdi, má roztažené zadní nohy, je vidět, že má stahy ale stále si nelehá. Nechci tam okukovat, abych ji neznervoznila, ale začínám mít trošku strach, jestli nejde o nějaké komplikace.Vloni porodila úplně v pohodě dvě krásná jehńata.
Za názor děkuji.

30.1.2016 15:38
přezdívka

XXX.XXX.105.195

A jaká je ve chlévě podestýlka, má to jakoby překopané nebo je to tak jak jste nastlala. Ovce si většinou dělá takové hnízdo, kdy si předníma nohama upravuje místo k porodu. Jestli je to moc překopané a nic, tak bych ji chytla a podívala se z blízka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2016 17:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

ovčí babička napsal(a):
Prosím o radu, ovečka by měla rodit, je to druhorodička. Již včera ráno se oddělila od stáda, nežere, ale děsí mě svým postojem. Včera celé odpoledne stála hlavou proti zdi, asi jí nebylo nejlíp.Večer si lehla, tak jsem předpokládala porod ráno, ale bohužel nic. Teď stále stojí, sice už ne proti zdi, má roztažené zadní nohy, je vidět, že má stahy ale stále si nelehá. Nechci tam okukovat, abych ji neznervoznila, ale začínám mít trošku strach, jestli nejde o nějaké komplikace.Vloni porodila úplně v pohodě dvě krásná jehńata.
Za názor děkuji.

Jestli má ovce viditelně stahy břišního lisu, je v druhé fázi porodní a porod nepokračuje.

Musíte do ní sáhnout nebo si zavolat veta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík