Uživatel s deaktivovaným účtem

Pedělte se, jak jste vasim sverencum udelali zlaby na prikrm? Jelikoz prikrmuju treprve druhym rokem, poresil jsem to jednoduse.
Starej okap, nastavovanej delka je mam pocit nejakych 4-5m, nemeril jsem. Holky se tam srovnaj i s beranama a nedochazi k velkymu postrkovani.
https://www.ifauna.cz/images/profily/zvirata-foto/201602/56af1eab43641.jpg.

To ani nebly zamer, spis nutnost, kdyz je to tak dlouhy. Jen zajdu k ohrade s kbelikem, odmerim presnou davkou 12x a za par minut je vyholeno. Je fakt, ze do toho nelezou, odmena za neposlusnost je nemine :).
U nás to máme takhle, žlaby z prken přišroubované na škvárobetonové tvárnice, ani se nehnou akorát když chumelí musím koštětem vymetat sníh, na seno máme dva kruhy větší na celé balíky a do menšího dávám zbytky, co vytahají a nesežerou tak se jim nastele, balíky tahám do boudy navijákem 12V a vývrtkou ze staré pružiny z auta seno skladujeme venku zabalené ve folii jako se balí senáž. ML.

Z tech kruhu musej hodne vytahat, ze?
lesakm
napsal(a):
U nás to máme takhle, žlaby z prken přišroubované na škvárobetonové tvárnice, ani se nehnou akorát když chumelí musím koštětem vymetat sníh, na seno máme dva kruhy větší na celé balíky a do menšího dávám zbytky, co vytahají a nesežerou tak se jim nastele, balíky tahám do boudy navijákem 12V a vývrtkou ze staré pružiny z auta seno skladujeme venku zabalené ve folii jako se balí senáž. ML.
O tom balení do fólie jsem taky uvažoval, ale protože dělám malé balíky tak by se mě to děsně prodražilo. Přesto se zeptám, kdyby náhodou: do kolika vrstev fólie balíte, balíte hned po zbalíkování, nebo necháte týden vydýchat? Děkuji.
( a proč elektrický naviják? proč si nevymyslíte nějakou trojnožku + trojkladku a netaháte ručně? takhle si to ulehčovat! = tohle nečtěte, to jsem si jen tak ulevil ).

profesor1
napsal(a):
O tom balení do fólie jsem taky uvažoval, ale protože dělám malé balíky tak by se mě to děsně prodražilo. Přesto se zeptám, kdyby náhodou: do kolika vrstev fólie balíte, balíte hned po zbalíkování, nebo necháte týden vydýchat? Děkuji.
( a proč elektrický naviják? proč si nevymyslíte nějakou trojnožku + trojkladku a netaháte ručně? takhle si to ulehčovat! = tohle nečtěte, to jsem si jen tak ulevil ).
Nezasirejte me vlakno nejakyma provokacema, dekuju, me se to nelibi, nedelejte to. A vubec, vlakno je o zlabu ne o krmelcich a baleni baliku... jen tak mimochodem.

Ja si iluze nedelam, takze bych se vubec nedivil kdyby tady probehly zase nejake online intimnosti. Tady na tomhle novem vlakne s par prispevkama to aspon muzete videt. Dotaz byl na zlaby a prez baliky sena se dostaneme kdo ma jakou erekci.
http://forum.vsevjednom.cz/forum/15-kecy-o-vsem
Tohle je forum pro vas jako stvorene.

Mate + 1
tak priste, at travi, zeli je nekdy previt.
napsal(a):
Ja si iluze nedelam, takze bych se vubec nedivil kdyby tady probehly zase nejake online intimnosti. Tady na tomhle novem vlakne s par prispevkama to aspon muzete videt. Dotaz byl na zlaby a prez baliky sena se dostaneme kdo ma jakou erekci.
http://forum.vsevjednom.cz/forum/15-kecy-o-vsem
Tohle je forum pro vas jako stvorene.
Člověče vy máte přehled. Tohle už je min. třetí fórum, které mě dohazujete. Jak to stíháte všechno? A ještě mezi tím přemýšlíte a vymýšlíte... Zřejmě pracant.
(na zelí je dobrý pohyb, pak to tráví. ).

Ani nemam, doporucuju vam prvni a stacilo zadat do google "keci o vsem". Vygooglujte si pozadavky na profesi programator/analytik pak vam to bude jasne.
profesor1
napsal(a):
No já to přímo nebalím ale dodavatel mi balíky přiveze nezabalené ale už vydýchané tak asi 10dní a zabalí mi je u nás na místě s folí šetří takže jedna vrstva osobně bych dal klidně dvě a potom mi je traktorem narovná do štůsu ze kterého je tahám do boudy, no a naviják asi proto že jsem elektrikář a taky že si nemůžu jako živnostník dovolit nějaký úraz, už jsem si při převracení balíku i zlomil žebro a nehodlám to opakovat (nic příjemnýho), lidi myslete na stáří a šetřete si svoje klouby zdraví má každý jen jedno ony ty umělé náhrady nejsou nic moc, jinak ovce samozřejmě z kruhu něco vytahají ale to vytahané je prakticky odpad co jim nechutná taková sláma kterou jim obratem nastelu dívám se na to tak že ovce potřebují mít v zimě trošku luxus a ne aby musely všechno sežrat do posledního stébla i když jim to nechutná ML.
profesor1
napsal(a):
Díky za info!
A k tomu ostatnímu: - přece by jste nechtěl umřít zdravý? To se prý umírá hůř!
No on se jeden kolikrát natrápí než umře i bez těch nemocí ale " až si pro nás přijdou" myslím že už nám to bude jedno . ML.

Hele, kluci, nechte toho kočkování
Posílám svůj model krmítka.
Pravda, jak jsme se rozrostli, tak už nestačí, ale určitě se dá udělat nekonečně dlouhý dle požadavků
Odpadní roura říznutá flexou, záslepky na silikonu, vyspádovaná, ve dně díry pro odpouštění napršené vody. Jednoduché, funkční, nesmrtelné, hygienické

Dobrej obrazke, nejak nemam predstavu jakej prumer to mate, jestli to jsou pidikozy nebo normalni? Ty zaslepky jsou celkem drahy. Fungovalo by to i bez nich. I kdyz se obcas postrkujou, tak je voves pro ne tak vzacnej, ze si nedovolej to hrnout z okapu ven :) Ale dneska rano jsem sel zkontrolovat stado a koukam ze okap vzhuru nohama. Vitr jako blazen. Takze budu muset pridat jeste dva tri stary kuly.
napsal(a):
Hele, kluci, nechte toho kočkování
Posílám svůj model krmítka.
Pravda, jak jsme se rozrostli, tak už nestačí, ale určitě se dá udělat nekonečně dlouhý dle požadavků
Odpadní roura říznutá flexou, záslepky na silikonu, vyspádovaná, ve dně díry pro odpouštění napršené vody. Jednoduché, funkční, nesmrtelné, hygienické
A dvakrát tak drahý jako pozink okapy . Ty navíc už dělaj fiklý napůl tou flexou...

Zlato, pochybuju, zatím totiž nevylezl ofiko ten inzerát - je placenej a než odtud přijde faktura, proplatí se... měl jsi protekci, tak jsi o tom věděl první intimně, vždyť víš..
Mno, okap má malý průměr a nižší životnost. Mě do toho někdy i lezou mladí, tak si moc nedokážu představit, že by to vydrželo tolik jako tenhle plast.. rouru jsem sehnala zadax jako odpad, když se tahaly odpady v obci ;) nejdražší na tom byly ty záslepky, to je fakt, že možná stály to, co okapy :D
Jo, pro Mastňáčka: průměr, tedy šíře žlabu, to má cca 30 cm?

tom.tady
napsal(a):
A aby mastnáčkovi nechyběly ty intimnosti, nevíš jestli už někdo nepodal "tu" nabídku?
Já teď honím ppkáčka, tak jsem to ještě nezvlád
Jsteš si jistej ze jsi se neupsal? :)
pro hhippie: 30cm to je zbytecnyyyy :) Se nedivim ze ta zaslepka byla tak draha :) Ale hlavni je radost z dobre odvedene prace a ze to finguje.

Dík za podporu jsem spokojená. Na tom žlabu se mi zas zdálo, že když je moc úzkej a hlubokej, tak že do toho musejí stáčet hlavu an stranu, aby se nažraly...
Každopádně na příští rok zkusím bez příkrmu, tak už nebudu muset žlaby řešit ;)
Stejně je zvláštní, že jste sice pro přirozený bahnění bez zásahů a na druhou stranu dokrmujete, když to spousta chovatelů, ani těch velkých, nedělá...

A co je na tom zvlastniho? Nejsem pro bahneni bez zasahu kdyz to neni potreba, takhle. Je jasny ze kdyz uvidim ovci naprazdno tlacit nebo jehne napul venku a skriply, ze to tak nenecham.
napsal(a):
Zlato, pochybuju, zatím totiž nevylezl ofiko ten inzerát - je placenej a než odtud přijde faktura, proplatí se... měl jsi protekci, tak jsi o tom věděl první intimně, vždyť víš..
Mno, okap má malý průměr a nižší životnost. Mě do toho někdy i lezou mladí, tak si moc nedokážu představit, že by to vydrželo tolik jako tenhle plast.. rouru jsem sehnala zadax jako odpad, když se tahaly odpady v obci ;) nejdražší na tom byly ty záslepky, to je fakt, že možná stály to, co okapy :D
Jo, pro Mastňáčka: průměr, tedy šíře žlabu, to má cca 30 cm?
No jestli záslepky jsou tak drahý stačila jedna a vzít ji flexou napůl stejně jako trubku ML.

Ale jo, ale udělala jsem tu rouru ne úplně napůl, ale takovou trochuuzavřenou, tak ty poloviční záslepky by vypadaly blbě

Ježiš, hele, chlapy rejpavý... prostě tam jsou celý a je to.
Stejně už od počátku bylo jasné, že to nikdo takhle vyrábět nebude, protože se jedná o materiál drahý (pokud to nemáte kde sehnat zadax jako já)... tak už se v mym žlabu nebabrejte
Ale když už se tu založilo tohle téma, chtěla jsem přispět se svou ženskou troškou do mlýna, tak jsem se pochlubila ;)
Pro profesora: asi mi to takhle přijde víc dyzajnový, noo