Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.2.2016 19:27

Dobrý den, chtěl bych k malému stádu ovcí pořídit jednu ovečku valašskou ale mám strach aby se nějak stěma rohama nezapletla do oplocení zahrady.Mám to oplocené lesní oplocenkou, lze ty rohy nějak odstranit?

1.2.2016 20:09

Tak pořiďte valašku bez rohů ;) ne všechny mají rohy, nebo takové, které by se pletly kamkoli... viz fotogalerie na www.puvodnivalaska.cz (bacha, některé fotky mohou mást, protože stádo je kombinované valaška - šumavka ;)
Je blbost, abyste si pořizoval rohaté plemeno, pokud Vám rohy překážejí.
Každopádně jsem viděla rohatá plemena normálně žrát z běžných krmelců a držené v ovčích pletivech (i velkochov, takže asi bezproblémové). Akorát u beranů, kteří mají rohy opravdu mohutné, do strany, je nutné vymýšlet nějaké alternativy, např. krmelec s vodorovnými špriclemi, aby jim rohy nevadily.

1.2.2016 21:39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak pořiďte valašku bez rohů ;) ne všechny mají rohy, nebo takové, které by se pletly kamkoli... viz fotogalerie na www.puvodnivalaska.cz (bacha, některé fotky mohou mást, protože stádo je kombinované valaška - šumavka ;)
Je blbost, abyste si pořizoval rohaté plemeno, pokud Vám rohy překážejí.
Každopádně jsem viděla rohatá plemena normálně žrát z běžných krmelců a držené v ovčích pletivech (i velkochov, takže asi bezproblémové). Akorát u beranů, kteří mají rohy opravdu mohutné, do strany, je nutné vymýšlet nějaké alternativy, např. krmelec s vodorovnými špriclemi, aby jim rohy nevadily.

Já chci jednu tak pro radost ale to jsem teda nevěděl že valaška je i bez rohá.To bude asi už kříženec né?

1.2.2016 22:03

No tak ono máte víc druhů valašek. Pokud stojíte opravdu o toto plemeno, jistě o něm máte načteno ;)
Jestli se nepletu, tak dřív to bývalo plemeno bezrohé, pak se šlechtilo na rohatost, takže teď je rohatost častá, nikoli však výhradní. Lepší se obrátit na někoho, kdo se jimi zabývá - proto jsem dávala ten kontakt ;) Pochybuji, že - jak mají na stránkách napsáno - "v jediném šlechtitelském chovu v ČR" najdete jejich křížence..

2.2.2016 08:32
profesor1

XXX.XXX.199.253

Myslím Vlastimil je chová. Ten se vám určo ozve.

2.2.2016 13:27
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Já chci jednu tak pro radost ale to jsem teda nevěděl že valaška je i bez rohá.To bude asi už kříženec né?

I, čistokrevná, valaška může být bez rohů.

2.2.2016 13:28
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

profesor1 napsal(a):
Myslím Vlastimil je chová. Ten se vám určo ozve.

Já mám všechny rohaté a docela si na tom, zakládám,.

2.2.2016 13:29
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Dobrý den, chtěl bych k malému stádu ovcí pořídit jednu ovečku valašskou ale mám strach aby se nějak stěma rohama nezapletla do oplocení zahrady.Mám to oplocené lesní oplocenkou, lze ty rohy nějak odstranit?

Proč prosím toužíte po, Valašce, ? smajlík

2.2.2016 13:35
profesor1

XXX.XXX.199.253

bischof.vlastimil napsal(a):
Já mám všechny rohaté a docela si na tom, zakládám,.

Vím že máte rohaté, viděl jsem foto, myslel jsem to všeobecně, že máte přehled.

2.2.2016 13:37
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

To by musel tazatel udat více informací jak daleko si pro ně chce putovat, kolik mají stát a...

Přidejte reakci

Přidat smajlík