Pozvánka Střihači ovcí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2016 11:25
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Pozvánka na zakládající schůzi Asociace střihačů ovcí, která se uskuteční v pondělí 29.2.2016 od 10 hodin v Kolibě “na Zlobici“.

Program

1. Zahájení
2. Debata o námětech k činnosti, zaměření a cílech asociace
3. Založení asociace
4. Volba představitelů

Účel asociace

Je sdružit střihače ovcí v ČR pro propagaci, prezentaci a popularizaci odborné a profesionální činnosti, jenž bude nabízena chovatelům ovcí. Systematicky usilovat o zvyšování odborné úrovně svých členů a poskytnout jim podporu či pomoc, jakož i poskytovat záruky za práci členů asociace.

Hlavní činnost spolku

Činnost spolku směřuje k naplnění účelu, co by společného zájmu jeho členů. Tento účel je naplňován zejména prostřednictvím:
a) organizování kurzů pro získání a zvýšení kvalifikace,
b) realizace ukázek střihání ovcí, pořádání seminářů, prezentací a vydávání článků či publikací,
c) pořádání a podílení se na soutěžích ve stříhání ovcí,
d) poskytování bezplatné poradenské, konzultační a informační činnosti o stříhání ovcí,
e) praktické spolupráce s jinými subjekty na národní i mezinárodní úrovni,
f) sjednotit kvalitu poskytovaných služeb a podmínek pro práci střihače.

Členy Asociace střihačů ovcí ČR se mohou stát všechny osoby, které jsou členy SCHOK.
V případě jakýchkoliv dotazů, připomínek a návrhů jsem k dispozici.
Prosím zájemce o potvrzení účasti.
Bischof Vlastimil, tel: 777593032, email: bischof.vlastimil@seznam.cz

Stanovy SCHOK
http://www.schok.cz/schok/schok/statut

Jednací a podpisoví řád SCHOK
http://www.schok.cz/schok/schok/organizacni-jednaci-rad/jednaci-podpisova-rad.

4.2.2016 16:11
podkloboukem

XXX.XXX.217.208

No super, to je dobrý počin :)

4.2.2016 16:58
lesakm

XXX.XXX.104.26

bischof.vlastimil napsal(a):
Pozvánka na zakládající schůzi Asociace střihačů ovcí, která se uskuteční v pondělí 29.2.2016 od 10 hodin v Kolibě “na Zlobici“.

Program

1. Zahájení
3. Založení asociace
4. Volba představitelů

Účel asociace

Je sdružit střihače ovcí v ČR pro propagaci, prezentaci a popularizaci odborné a profesionální činnosti, jenž bude nabízena chovatelům ovcí. Systematicky usilovat o zvyšování odborné úrovně svých členů a poskytnout jim podporu či pomoc, jakož i poskytovat záruky za práci členů asociace.

Hlavní činnost spolku

Činnost spolku směřuje k naplnění účelu, co by společného zájmu jeho členů. Tento účel je naplňován zejména prostřednictvím:
b) realizace ukázek střihání ovcí, pořádání seminářů, prezentací a vydávání článků či publikací,
d) poskytování bezplatné poradenské, konzultační a informační činnosti o stříhání ovcí,

Členy Asociace střihačů ovcí ČR se mohou stát všechny osoby, které jsou členy SCHOK.

Stanovy SCHOK

A proč musí být střihač členem svazu když třeba sám ani žádné ovce nemá ? ML.

5.2.2016 07:19
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

podkloboukem napsal(a):
No super, to je dobrý počin :)

To se uvidí až jestli se to podaří a jak...

5.2.2016 07:31
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

lesakm napsal(a):
A proč musí být střihač členem svazu když třeba sám ani žádné ovce nemá ? ML.

Nikoho k tomu aby byl členem samozřejmě nenutím, podle mě není velký rozdíl (platit členský příspěvek SCHOKu nebo, samostatné asociaci, ) a zatím nevidím důvod se toho bát (oddělit se lze) no a střihači již stejně často se svazem, spolupracují,.
O založení, Asociace, se snažím již několik let ale bohužel to není tak jednoduché smajlík

5.2.2016 22:49
lesakm

XXX.XXX.104.26

Jednoduché není v tomhle státě zhola nic hlavně kvůli snaze kdejakého úředníka za každou cenu vykázat nějakou činnost a ukázat jaký předpis nebo lejstro umí vymyslet, že genialita je v jednoduchosti se holt na našich školách neučí, rozdíl v tom jestli si členové budou platit přímo svoji asociaci a nebo někomu jinému (svazu ) je ale snad zásadní ? takhle můžete ve finále dopadnout tak že kolem toho budete lítat starat se a příspěvky nakonec zmizí někde v cizí pokladně, to mi nepřipadá moc rozumný začátek, pokud nebude mít asociace svoji kasu a prostředky těžko bude moci vyvíjet jakoukoli činnost a kdo drží peníze tak i rozhoduje na co budou použity...nezapomeňte na to, tak ať se daří . ML.

5.2.2016 22:58
ojtek

XXX.XXX.86.214

Nikoho k tomu aby byl členem samozřejmě nenutím, podle mě není velký rozdíl (platit členský příspěvek SCHOKu nebo, samostatné asociaci, ) a zatím nevidím důvod se toho bát (oddělit se lze) no a střihači již stejně často se svazem, spolupracují,.
O založení, Asociace, se snažím již několik let ale bohužel to není tak jednoduché smajlík

Nejsem členem svazu, ovce už nechovám.Co ta Tvoje myšlenka o asociaci přinese nám a chovatelům ovcí?Nevím o žádné výhodě pokud je stříhač ve Schoku,

6.2.2016 08:27
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Já nevím o žádné nevýhodě pokud je střihač v SCHOKu... Stejně tak by mohly jiní namítat proč mají být v, v té asociaci,.

Rád by jsem aby střihači ovcí měli úroveň a úctu za svoji práci.
Pokusil by jsem se sjednotit seznam členů pro lepší přehled.
A za práci členů poskytoval, záruky, pokud to na schůzi projde.
Propagace by byla na stříhačích a informace by podávali taky jen oni.
Doufám že by se rozšířila společná možnost nakupovat vybavení a potřeby za lepší ceny.
Rád by jsem i pořádal více, soutěží, a školení...

6.2.2016 19:52
ojtek

XXX.XXX.86.214

Program

1. Zahájení
3. Založení asociace
4. Volba představitelů

Účel asociace

Hlavní činnost spolku

Stanovy SCHOK

Co s tím má co společného svaz?..

6.2.2016 20:04
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):

Pod SCHOKem to, právně, bude vedeno...

6.2.2016 20:37
lesakm

XXX.XXX.104.26

Nechci vám brát iluze s těmi výhodnými nákupy ale svaz už jednou založil Oveko aby byly lepší výkupní ceny a jak to dopadlo... ML.

6.2.2016 21:14
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

lesakm napsal(a):
Nechci vám brát iluze s těmi výhodnými nákupy ale svaz už jednou založil Oveko aby byly lepší výkupní ceny a jak to dopadlo... ML.

Já jsem člověk jenž nechodí jen lehkou cestou a překážkám se vyhýbá. To že tu něco bylo a nevyšlo neznamená snad že to nelze.

6.2.2016 23:53
ojtek

XXX.XXX.86.214

Musím opět souhlasit s panem Lesákem, Potřebujem vůbec nějakou asociaci? Co to pro nás stříhače přinese? ? ? ? Těm tisícům ovcím, které ročně ostříháme, bude určitě jedno jestli budem v nějaké asociaci, třeba se mílím...

7.2.2016 08:09
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Opět říkám nikoho nenutím smajlík ale všechny zvu (nebo se aspoň snažím pozvat).

7.2.2016 09:38
lesakm

XXX.XXX.104.26

Já jsem člověk jenž nechodí jen lehkou cestou a překážkám se vyhýbá. To že tu něco bylo a nevyšlo neznamená snad že to nelze.

No to je dobrý ale právě ze svazu jsem slyšel slova že to "NELZE" třeba v případě prodeje masa ze dvora z domácí porážky, kontroly užitkovosti bez DPH pro neplátce DPH, a taky si přitom myslím že by to šlo ale to by se nejdřív muselo někomu na svazu chtít to prosadit, bohužel mám pocit že pro svaz je daleko jednodužší prohlásit že to "NELZE" než prosadit nějaký zájem svých členů asi taky proto nejsem členem svazu... jinak se řídím svými zkušenostmi a určitě i vy si podruhé neobjednáte firmu která vám něco doma zkazila nebo nekoupíte znovu výrobek který se vám minule druhý den rozbil či se snad mýlím ? ML.

7.2.2016 15:52
bischof.vlastimil

XXX.XXX.33.106

lesakm napsal(a):
No to je dobrý ale právě ze svazu jsem slyšel slova že to "NELZE" třeba v případě prodeje masa ze dvora z domácí porážky, kontroly užitkovosti bez DPH pro neplátce DPH, a taky si přitom myslím že by to šlo ale to by se nejdřív muselo někomu na svazu chtít to prosadit, bohužel mám pocit že pro svaz je daleko jednodužší prohlásit že to "NELZE" než prosadit nějaký zájem svých členů asi taky proto nejsem členem svazu... jinak se řídím svými zkušenostmi a určitě i vy si podruhé neobjednáte firmu která vám něco doma zkazila nebo nekoupíte znovu výrobek který se vám minule druhý den rozbil či se snad mýlím ? ML.

Dobrý den, trochu to teď nechápu...

7.2.2016 16:23
podkloboukem

XXX.XXX.217.208

ojtek napsal(a):

No mě přijde dobré, že by to bylo vedené pod organizací, která je již známá ( i když chápu, že ne vždy v dobrém slova smyslu) navíc většina chovatelů je jejím členem. Myslím, že pro začínající "projekt" je prostě rozumné se alespoň ze začátku spojit s něčím co už funguje.

7.2.2016 17:28
ojtek

XXX.XXX.86.214

Stále jsi neodpověděl co to komu ta Tvoje asociace přinese?

7.2.2016 17:57
bischof.vlastimil

XXX.XXX.36.62

podkloboukem napsal(a):
No mě přijde dobré, že by to bylo vedené pod organizací, která je již známá ( i když chápu, že ne vždy v dobrém slova smyslu) navíc většina chovatelů je jejím členem. Myslím, že pro začínající "projekt" je prostě rozumné se alespoň ze začátku spojit s něčím co už funguje.

Od, Britischwool, by se SCHOK mohl hodně učit.

7.2.2016 18:12
bischof.vlastimil

XXX.XXX.36.62

ojtek napsal(a):
Stále jsi neodpověděl co to komu ta Tvoje asociace přinese?

No tak doufám že to bude asi NAŠE asociace smajlík...
Například začínajícím střihačům by snad mohla pomoct v začátku, zkušenějším se zdokonalit a získat zkušenosti nebo levněji nakupovat a chovatelům přinést informace a přehled...

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2016 19:47

Mně to nepříjde jako špatný nápad, i když asi neumím zhodnotit a vymyslet nějaké následky, důsledky a skutky co asociace opravdu reálně střihačům a chovatelům přinese. Když jsem se o této akci zmínil před pár chovatelama a jedním střihačem, tak na mě všichni koukaj nějak nedůvěřivě a z fleku něco takového zavrhujou, že to bude k ničemu a kdoví co. Zajímá mě kam tahle diskuze povede, ale zatím plánuju se tý akce na Zlobici zúčastnit.

7.2.2016 20:10
bischof.vlastimil

XXX.XXX.36.62

Jakékoli, sdružení, muže být jen tak dobré jako jeho členové...

Pokud je chování členů přínosné podporuje to celek k rozvoji ale jestliže se vyskytnou paraziti může to oslabit nebo dokonce vést ke konci...

8.2.2016 21:29
ojtek

XXX.XXX.86.214

lesakm napsal(a):

Proč by svaz měl mít zájem na tom, abychom nakupovali levněji?Chovatelům by vice prospěli lepší výkupní ceny vlny.

8.2.2016 21:54
bischof.vlastimil

XXX.XXX.42.249

A lepší výkupní ceně by pomohla kvalitnější vlna...

9.2.2016 19:22
ojtek

XXX.XXX.86.214

Pokud je to iniciativa svazu, proč to není na stránkách?Jak se to mají lidi dozvědět?A navíc svaz má seznam stříhačů, většina prošla kurzem.Kdo chce stříhat, je na netu.Co je cílem této asociace jsem nepochopil, ale rád bych.

9.2.2016 20:12
lesakm

XXX.XXX.104.26

A lepší výkupní ceně by pomohla kvalitnější vlna...

No jenže to funguje přesně obráceně, kdo určuje výkupní cenu ? přece výkupčí a touto cenou taky ovlivňuje kvalitu vlny až začne platit za kvalitnější vlnu vyšší cenu chovatelé rádi zvýší péči o ni (a tím i její kvalitu) aby ji za tuto lepší cenu mohli prodat, obráceně to prostě nefunguje a nebude fungovat ať si kdo chce myslí co chce, dnes pokud budu mít sebelepší vlnu nikdo mi víc jak 12/kg nedá (nebo snad víte o někom kdo za kvalitní vlnu dobře platí ?) takže to nemá cenu se o tu lepší kvalitu snažit taková je realita. ML.

9.2.2016 20:19
bischof.vlastimil

XXX.XXX.39.75

Iniciativa je to má...

Mysli si že na netu nenajdete všechno smajlík a k cílům asociace střihačů:
Jelikož ještě není založena nemá cíle pevně stanoveny. O všem se tam bude diskutovat a pak se hlasováním rozhodne.

To co jsem napsal je hrubý návrh a má vize.

9.2.2016 20:27
bischof.vlastimil

XXX.XXX.39.75

lesakm napsal(a):
No jenže to funguje přesně obráceně, kdo určuje výkupní cenu ? přece výkupčí a touto cenou taky ovlivňuje kvalitu vlny až začne platit za kvalitnější vlnu vyšší cenu chovatelé rádi zvýší péči o ni (a tím i její kvalitu) aby ji za tuto lepší cenu mohli prodat, obráceně to prostě nefunguje a nebude fungovat ať si kdo chce myslí co chce, dnes pokud budu mít sebelepší vlnu nikdo mi víc jak 12/kg nedá (nebo snad víte o někom kdo za kvalitní vlnu dobře platí ?) takže to nemá cenu se o tu lepší kvalitu snažit taková je realita. ML.

Tohle jsme tady už řešili vícekrát...
Je to začarovaný kruh protože překupníci Vám ani nechtějí více dát.
Ano dávají tady i více za vlnu ale vy řeknete že je to stejně málo a budete plakat jaké to bylo dřív...

9.2.2016 20:39
ojtek

XXX.XXX.86.214

lesakm napsal(a):

...přesně tak a jak může výkupce vědět jak kvalitní je vlna, když se na ni ani nepodívá, zváží a hodí na auto...tak to chodí.A jakou konkrétní péči mám dát vlně aby se zkvalitnila? Ale to tu už na diskuzi bylo, bez návodu..

9.2.2016 21:04
bischof.vlastimil

XXX.XXX.48.17

ojtek napsal(a):
...přesně tak a jak může výkupce vědět jak kvalitní je vlna, když se na ni ani nepodívá, zváží a hodí na auto...tak to chodí.A jakou konkrétní péči mám dát vlně aby se zkvalitnila? Ale to tu už na diskuzi bylo, bez návodu..

Pokud vlnu stříhám tak vidím jaká je...
Pokud sem tam vlnu vykoupím od někoho, cizího, nestojí o to aby jsem mu tam vlnu přebíral.
A pokud někdo neví jak se starat o ovce a nebo jak neznehodnotit vlnu tak by neměl ani bědovat.

9.2.2016 22:05
lesakm

XXX.XXX.104.26

Tohle jsme tady už řešili vícekrát...
Je to začarovaný kruh protože překupníci Vám ani nechtějí více dát.
Ano dávají tady i více za vlnu ale vy řeknete že je to stejně málo a budete plakat jaké to bylo dřív...

Ano řešili a teď jsme přesně u toho "překupníci nechtějí dát víc" a podle toho ta kvalita vlny taky vypadá, plakat nebudu nebojte to bych ty ovce už dávno neměl, jen jsem rád že jsme si to trošku vyjasnili že dokud "nebudou chtít dát víc" bude vlna taková jaká je až "budou chtít dát víc" tak bude lepší nakonec i ta vlna ML.

10.2.2016 06:31
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Nemusí být vždy něco za něco...
Stačí se chovat tak aby člověk měl klidný spánek, pokud se budeme chovat stylem, ty jsi mi nepoškrabal záda, já ti je taky nepoškrabu, mohly by jsme zůstat na místě.

10.2.2016 08:06
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):
Pokud je to iniciativa svazu, proč to není na stránkách?Jak se to mají lidi dozvědět?A navíc svaz má seznam stříhačů, většina prošla kurzem.Kdo chce stříhat, je na netu.Co je cílem této asociace jsem nepochopil, ale rád bych.

No ale já to na stránkách vidím...

http://www.schok.cz/akce

No a je to na stránkách SCHOKU, na mém webu, tady a snažil jsem se poslat email, nebo SMS či telefonicky oslovit a pozvat všechny...

Pokud bych na někoho zapomenul omlouvá se.

10.2.2016 18:34
ojtek

XXX.XXX.86.214

Pokud vlnu stříhám tak vidím jaká je...
Pokud sem tam vlnu vykoupím od někoho, cizího, nestojí o to aby jsem mu tam vlnu přebíral.
A pokud někdo neví jak se starat o ovce a nebo jak neznehodnotit vlnu tak by neměl ani bědovat.

Tato debata nikam nevede.Začalo to o Tvé asociaci, jsme u vlny, Na dotaz jak pečovat o ovce, aby byla vlna kvalitnější a stoupla cena neodpovíš, vykoupíš vlnu, kterou nevidíš(...kupuješ zajíce v pytli..)A to píšeš že vlně rozumíš...Jen tak na závěr, chovali jsme doma merinky když byla vlna cený artikl a nepamatuji si že bychom se o ovce nebo vlnu starali lépe než dnes, Tak v čem to je? Myslím že to zajímá většinu chovatelů ovcí.Prosím bez filozofických úvah.

10.2.2016 18:53
přezdívka

XXX.XXX.105.195

ojtek napsal(a):
Tato debata nikam nevede.Začalo to o Tvé asociaci, jsme u vlny, Na dotaz jak pečovat o ovce, aby byla vlna kvalitnější a stoupla cena neodpovíš, vykoupíš vlnu, kterou nevidíš(...kupuješ zajíce v pytli..)A to píšeš že vlně rozumíš...Jen tak na závěr, chovali jsme doma merinky když byla vlna cený artikl a nepamatuji si že bychom se o ovce nebo vlnu starali lépe než dnes, Tak v čem to je? Myslím že to zajímá většinu chovatelů ovcí.Prosím bez filozofických úvah.

Tady záleží na sortimentu vlny. Merino vlna byla velice ceněná, protože byla velmi jemná. U masných a kombinovaných plemen už je vlna hrubší a nehodí se na jemné kvalitní výrobky. Taky jsem chovala ovce už za totáče jak se říká. Na jaře přišel leták s daty kdy se bude vlna vykupovat a ceník za třídu. Výkupčí vlnu na stole prohlídli a zatřídily podle jemnosti a znečištění. Cena byla učena za 50 výtěžnost. I za černou vlnu z romanovek jsem dostala 100 Kč/kg. Za merino klidně i 200. Napíšu o romanovkách. Stříhala jsem ručně a snažila se, aby byla vlna co možná nejvíc stejnoměrná. I když se jedná o romanovky, tak každé ovci roste vlna jinak rychle. Tak jsem stříhala asi při délce 8 cm. Některá ovci narostla za 5 měsíců a jiné za 1/2 roku. Je pravda, že jsem jich měla pár a mohla si s tím hrát. Nyní při 60 bahnicích a chatrném zdraví si pozvu střihače. I romanovky stříhám 1x za rok. Vlna jde do díry. Vlnu ze suffolků udám za 12 Kč. Pán moc nezkoumá jak vypadá, naplní pytle, zváží a vyplatí peníze hotově. Samozřejmostí je, když náhodou některá ovce měla průjem a kaštany na zadku, tak je vyhodím. A to mají moje ovce kupírované ocasy, takže to znečištění není tak hrozné.

10.2.2016 20:02
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):

No já jsem bohužel nebyl ten kdo změnil tuto diskuzi smajlík pouze odpovídám a nehrnul jsem se do toho se tady rozepisovat o něčem co nechci.

Pokud si přečteš pořádně mé příspěvky uvidíš že je tam např.:,...Pokud sem tam vlnu vykoupím od někoho, cizího,... - znamená to že nepříliš často vykoupím vlnu od někoho komu nestříhám bez toho aby jsem ji celou tam přebral (ale vlnu si zkontroluji alespoň tak jak vidím a cítím).

Píšete :
Když byla vlna cenný artikl... Asi by jsem Vám na to odpověděl takto podívejte se na to trochu ze široka jako:
- jaká byla doba (byly jsme uzavřená, společnost, a moc se toho k nám nedováželo a tak že bylo potřeba si sami vyprodukovat...)
- cenu jedné komodity ovlivňuje (kromě nabídky a poptávky) i cena komodity druhé (vlnu- ovlivňuje bavlna, syntetika, ...)
- co se z vlny vyrábělo (dříve a dnes) a taky co se ještě z vlny, vytěžilo, (lanolin)

No a když všichni pamatují kolik dostávaly za vlnu, kdo si pamatuje kolik stál svetr? Nebo kolik stálo kg masa?

Pokud by jste stále chovaly stejné ovce ve stejných podmínkách mohly bychom dělat závěry snadněji. Ale Máme tu naprosto jiná plemena a podmínky.

Chcete kvalitnější vlnu? Chovejte ovce pro vlnu, křižte maximálně plemena se stejnou sortou vlny, stříhejte ve správný čas, zamezte znečistění vlny, dobře ji vytřiďte ne jen na špatnou a dobrou (ale i podle pohlaví, , okrajové části, vlny bokem, stáří- jehněčí zvlášť, z nemocných ovcí zvlášť, podle délky, sortimentu, barvy,...).

10.2.2016 20:33
ojtek

XXX.XXX.86.214

Chcete kvalitnější vlnu? Chovejte ovce pro vlnu, křižte maximálně plemena se stejnou sortou vlny, stříhejte ve správný čas, zamezte znečistění vlny, dobře ji vytřiďte ne jen na špatnou a dobrou (ale i podle pohlaví, , okrajové části, vlny bokem, stáří- jehněčí zvlášť, z nemocných ovcí zvlášť, podle délky, sortimentu, barvy,...).

Pokud toto chovatel splní.přijede překupník a dopadne úplně stejně takže zase debata o ničem. A co se týká Tvé asociace.nejsem ve svazu.Přeji hodně štěstí

10.2.2016 20:36

ojtek napsal(a):

Pokud toto chovatel splní.přijede překupník a dopadne úplně stejně takže zase debata o ničem. A co se týká Tvé asociace.nejsem ve svazu.Přeji hodně štěstí

Nechapu ten negativismus. Smekam pred kymkoli kdo se hrne do nejakych spolku, ja jsem treba solokapr a ostatni me jsou v podstate sumafuk. My v CR se uz nemusime "bat" ze by vlna byla byt jen medeny dul. Mozna tak zelezny. Nebo ani to ne. Pro vetsinu chovatelu je to uz jen odpad a tomu odpovidaji vykupni ceny. Sebecistsi a sebkvalitnejsi vlna podle me nemuze konkurovat zemim s milionama ovci.

10.2.2016 20:38
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):

Pokud máte kvalitní vlnu můžete s touto věcí pracovat a nemusíte jí dávat hned prvnímu překupníkovi.

Děkuji konečně za odpověď co se týká tohoto (původního) tématu.

10.2.2016 20:44
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechapu ten negativismus. Smekam pred kymkoli kdo se hrne do nejakych spolku, ja jsem treba solokapr a ostatni me jsou v podstate sumafuk. My v CR se uz nemusime "bat" ze by vlna byla byt jen medeny dul. Mozna tak zelezny. Nebo ani to ne. Pro vetsinu chovatelu je to uz jen odpad a tomu odpovidaji vykupni ceny. Sebecistsi a sebkvalitnejsi vlna podle me nemuze konkurovat zemim s milionama ovci.

Ten kdo mě zná ví že nejsem příliš, družný, a jsem pouze v SCHOKu takže jsme na tom asi stejně.
No a nebojím se že na světě je mnoho lidí z řad chovatelů co na vlně, vydělávají,.

11.2.2016 19:26
ojtek

XXX.XXX.86.214

Mám otázku-proč musí být stříhač, který vztoupí do Tvé asociace, členem Schoku?Znám spoustu chovatelů, kteří neví že nějaký svaz vůbec existuje.Víš co je stříhačů-samouků.A na soutěž nebo na kurz stříhačů může každý.

11.2.2016 19:35
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.98

ojtek napsal(a):
Mám otázku-proč musí být stříhač, který vztoupí do Tvé asociace, členem Schoku?Znám spoustu chovatelů, kteří neví že nějaký svaz vůbec existuje.Víš co je stříhačů-samouků.A na soutěž nebo na kurz stříhačů může každý.

Protože tato asociace se případně zakládá jako klub v rámci SCHOK (Svazu chovatelů ovcí a koz z. s.).

Já mám přehled o účastnících kurzů a lidech jenž stříhají ovce smajlík

11.2.2016 21:02
ojtek

XXX.XXX.86.214

Tak to má fakt logiku to chovatelům, kteří hledají stříhače hodně pomůže Hodně štěstí v Tvém klubu ...
,.

26.2.2016 20:45

Můžu se zeptat, kolik je přihlášených lidí?

26.2.2016 21:01
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

21 lidiček.

26.2.2016 23:54
ojtek

XXX.XXX.86.214

21 lidiček.

A kolik z nich je stříhačů?

27.2.2016 00:02
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Tak podle, definice, ... o ostříhání 10000 ovcí tam bude asi 10 střihačů.

27.2.2016 00:09
ojtek

XXX.XXX.86.214

O definice to není, s mladých kluků, které to učím nebude ani jeden, ani o tom neví

27.2.2016 00:49
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

POKUD JSEM TO POCHOPIL SPRÁVNĚ
Tak mě to moc mrzí... že jste jim o tom nedal vědět ale to se ještě může napravit.

27.2.2016 01:29
ojtek

XXX.XXX.86.214

Protože tato asociace se případně zakládá jako klub v rámci SCHOK (Svazu chovatelů ovcí a koz z. s.).

Já mám přehled o účastnících kurzů a lidech jenž stříhají ovce smajlík

...já je to naučím sám, pokud budou chtít a Ty přeci máš přehled o všech stříhačích, jak píšeš víše.

27.2.2016 01:57
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Je to na vás... když nechcete, nemohu vás nutit. Víte to snad nejlépe.
Nedělal jsem rozdíl v tom koho jsem pozval. Snažil jsem se dát vědět všem a i proto jsem to dal sem, na svoje stránky a i na SCHOK a ptal se mezi chovateli nebo i veterinářů...
A nikde jsem tam nepsal slovo, VŠECH, !

27.2.2016 08:09

Tak zrovna v tomhle pripade me ojtkovo pomerovani ptaku prijde fakt zbytecny. Budme radi za lidi, ktery neco organizujou.

27.2.2016 08:37
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak zrovna v tomhle pripade me ojtkovo pomerovani ptaku prijde fakt zbytecny. Budme radi za lidi, ktery neco organizujou.

Každý má právo na svůj názor...

27.2.2016 09:11

Ojtek: i kdybych na místě zjistil, že to je celé k prdu, tak budu rád že se potkám s jinejma střihačema.
Jediné co teď řeším, je že se mi nějak sype převodovka, nějak v ní hučí a sem tam mi skáče redukce do neutrálu a tak zjišťuju možnosti náhradního auta, abych mohl dorazit, protože nevim jestli tu cestu takhle riskovat.
Vlastimile nevíš o někom kdo by jel ze směru od Liberce, Trutnova, Turnova, Jičína a tak podobně?

27.2.2016 19:02
ojtek

XXX.XXX.86.214

Je to na vás... když nechcete, nemohu vás nutit. Víte to snad nejlépe.
Nedělal jsem rozdíl v tom koho jsem pozval. Snažil jsem se dát vědět všem a i proto jsem to dal sem, na svoje stránky a i na SCHOK a ptal se mezi chovateli nebo i veterinářů...
A nikde jsem tam nepsal slovo, VŠECH, !

Není to o tom zda někdo chce nebo ne.Pokud není ve Schoku, nemůže ani kdyby chtěl.Proto to není pro všechny

27.2.2016 19:12
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Nezlobte se ale toto je argument na úrovni jenž Vám neodpovídá.

27.2.2016 19:28
ojtek

XXX.XXX.86.214

Nezlobte se ale toto je argument na úrovni jenž Vám neodpovídá.

Nebo snad nemusí být členem svazu?Já si tuto podmínku( nesmyslnou) nevymyslel, hodně štěstí.

27.2.2016 19:46
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Na tuto první schůzku může přijít kdokoli.
POUZE POKUD BY CHTĚL BÝT PŘÍPADNĚ ČLENEM MUSEL BY MÝT ZAPLACEN ČLENSKÝ PŘÍSPĚVEK u SCHOKu.
Podmínka členství je normální pro více organizací podle mě ale asi problém hledáte...

27.2.2016 20:29
ojtek

XXX.XXX.86.214

Na tuto první schůzku může přijít kdokoli.
POUZE POKUD BY CHTĚL BÝT PŘÍPADNĚ ČLENEM MUSEL BY MÝT ZAPLACEN ČLENSKÝ PŘÍSPĚVEK u SCHOKu.
Podmínka členství je normální pro více organizací podle mě ale asi problém hledáte...

Já v tom problém nehledám, spíše hledám co to komu přinese.Prozatím sem na nic nepřišel.V každém případě budu stříhat dál i bez členství... Přeji hodně zdaru.

27.2.2016 20:38
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

ojtek napsal(a):
Já v tom problém nehledám, spíše hledám co to komu přinese.Prozatím sem na nic nepřišel.V každém případě budu stříhat dál i bez členství... Přeji hodně zdaru.

Ať se daří i Vám.

27.2.2016 21:07
podkloboukem

XXX.XXX.217.208

ojtek napsal(a):
O definice to není, s mladých kluků, které to učím nebude ani jeden, ani o tom neví

Z mladých :) pravděpodobně...

27.2.2016 21:39
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Tak to asi raději nečtěte pečlivě moje příspěvky... Čeština totiž můj kobyl.

27.2.2016 21:48
podkloboukem

XXX.XXX.217.208

No po pravě můj také, ale trochu mi to od Ojtek připadalo takové rýpání. Občas to tu sleduji a nepřijde mi to moc k věci, ale spíš v osobní rovině...

27.2.2016 21:56
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Někteří lidé si potřebují občas do někoho rýpnout...

28.2.2016 09:44
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ojtek se dá pochopit, všichni víme jak v hodně případech tyhle založené "spolky" fungují a jak dlouho vydrží. Je pravda že ČR asi takový spolek nějak extra nepotřebuje, ale některý člen, až si pojede přivydělat do zahraničí a prokáže se razítkem klubu, tak bude mít možná větší šanci
Na druhou stranu, lidí kteří si najdou čas něco organizovat a Zorganizovat je málo, a zájemcům to určitě něco přinese (krom členského příspěvku ) Pro mne to nemá cenu z důvodu že denně jsem schopný s přestávkama zvládnout max 20ks a i tak už mě v noci záda probudí, ale své ministádečko si do týdne po chvilkách ostříhám sám. No a v okolí si na pár kusech přivydělám na nový nůž a broušení, tak že mě to stačí ke štěstí.
A když už jsem u toho broušení - je tu někdo v okolí - Luhačovice, Slavičín, Val. Klobouky, Vsetín kdo brousí nože? Abych nemusel platit poštovné.

28.2.2016 10:42
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

profesor1 napsal(a):
Ojtek se dá pochopit, všichni víme jak v hodně případech tyhle založené "spolky" fungují a jak dlouho vydrží. Je pravda že ČR asi takový spolek nějak extra nepotřebuje, ale některý člen, až si pojede přivydělat do zahraničí a prokáže se razítkem klubu, tak bude mít možná větší šanci
Na druhou stranu, lidí kteří si najdou čas něco organizovat a Zorganizovat je málo, a zájemcům to určitě něco přinese (krom členského příspěvku ) Pro mne to nemá cenu z důvodu že denně jsem schopný s přestávkama zvládnout max 20ks a i tak už mě v noci záda probudí, ale své ministádečko si do týdne po chvilkách ostříhám sám. No a v okolí si na pár kusech přivydělám na nový nůž a broušení, tak že mě to stačí ke štěstí.
A když už jsem u toho broušení - je tu někdo v okolí - Luhačovice, Slavičín, Val. Klobouky, Vsetín kdo brousí nože? Abych nemusel platit poštovné.

Děkuji za příspěvek... budu se asi opakovat když napíšu že podle mého:, Muže být spolek jen tak dobrý jako jsou jeho členové.,
Já si myslím že ČR i střihači právě již takový spolek potřebuje. A razítko případné asociace asi nebude pár let mít velkou váhu. A například Já jedu letos na zkušenou stříhat ovce do Španělska i bez razítka...
Pokud nože předáme nebudete poštovné platit ani u mě smajlík

28.2.2016 20:36
ojtek

XXX.XXX.86.214

Někteří lidé si potřebují občas do někoho rýpnout...

Kdyby mi na položené otázky ohledně asociace bylo jasně odpovězeno, nemusel bych tu občas do něčeho " rýpnout" jinak by to tu zakrnělo.! A navíc nechápu proč to už dříve nezaložili starší a zkušenější stříhači, či samotný Schok.když už to bez organizace nejde. Přeji hodně zdaru.

28.2.2016 21:27
bischof.vlastimil

XXX.XXX.57.166

Nevím jak jasněji odpovědět když není nic jasné a ovšem se má jednat.
SCHOK ohledně střihačů nejspíš trápí jen seznam aktivních.
Od starších se dozvídám jen to že oni již nic dělat nebudou...
V každém kraji jsou podmínky jiné a možná je to o tom že holt asi jen mě není lhostejné co se tady děj?

28.2.2016 22:20
tom.tady

XXX.XXX.182.202

ojtek napsal(a):
Kdyby mi na položené otázky ohledně asociace bylo jasně odpovězeno, nemusel bych tu občas do něčeho " rýpnout" jinak by to tu zakrnělo.! A navíc nechápu proč to už dříve nezaložili starší a zkušenější stříhači, či samotný Schok.když už to bez organizace nejde. Přeji hodně zdaru.

No připadne mi, že ti tu odpovídaj. Akorát odpovědi, které ti nejdou pod nos ignoruješ.
Když tě ten nápad prudí, tak prostě nereaguj ne.Tvůj názor na věc je poměrně jasný po pár příspěvcích.
Proč okopávat druhejm kotníky?

29.2.2016 21:40
ojtek

XXX.XXX.86.214

tom.tady napsal(a):
No připadne mi, že ti tu odpovídaj. Akorát odpovědi, které ti nejdou pod nos ignoruješ.
Když tě ten nápad prudí, tak prostě nereaguj ne.Tvůj názor na věc je poměrně jasný po pár příspěvcích.
Proč okopávat druhejm kotníky?

Diskuze je od toho, aby se diskutovalo.A že ostatní, co sdílí stejný názor, nereagují.za to já nemohu.Když Tě moje příspěvky prudí, tak je prostě nečti

4.3.2016 07:16
bischof.vlastimil

XXX.XXX.241.192

S radostí oznamuji že jsme tedy založily:
, Českou asociaci střihačů ovcí,

Sešlo se nás 23 a to považuji za super věc, pokud je i známo, tak to byla největší sešlost za xy let smajlík

I přes některé neshody doufám, že půjdeme dál a nejen ku prospěchu střihačů.

4.3.2016 07:48
tom.tady

XXX.XXX.182.202

S radostí oznamuji že jsme tedy založily:
, Českou asociaci střihačů ovcí,

Sešlo se nás 23 a to považuji za super věc, pokud je i známo, tak to byla největší sešlost za xy let smajlík

I přes některé neshody doufám, že půjdeme dál a nejen ku prospěchu střihačů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík