Určenie terminu pôrodu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.2.2016 22:45
buro

XXX.XXX.78.174

Zdravím vás mohol by mi niekto poradiť chovam dve ovce a barana prvý raz na ne skakal 10.9 a 14 9.2015 a za 17 dní zasa potom už nie teraz neviem ktoreho datumu sa mam držať ovce už majú vemienka naliate u jednej pozorujem od včera neklud hrabanie prednou nohou a častejšie polihovanie duhá zatial normal chodim ich pozerať aj v noci každe dve hod.a zatial nič je to moj prvy pôrod a nerad by som niečo prešvihol priznaky a všetko okolo mam naštudovane len sa nikde neviem dopatrať k tejto info. Ďakujem.

9.2.2016 22:55
lesakm

XXX.XXX.104.26

buro napsal(a):
Zdravím vás mohol by mi niekto poradiť chovam dve ovce a barana prvý raz na ne skakal 10.9 a 14 9.2015 a za 17 dní zasa potom už nie teraz neviem ktoreho datumu sa mam držať ovce už majú vemienka naliate u jednej pozorujem od včera neklud hrabanie prednou nohou a častejšie polihovanie duhá zatial normal chodim ich pozerať aj v noci každe dve hod.a zatial nič je to moj prvy pôrod a nerad by som niečo prešvihol priznaky a všetko okolo mam naštudovane len sa nikde neviem dopatrať k tejto info. Ďakujem.

Na to se těžko radí březost ovcí může být 150dní +-10 ale jestli ovce hrabe tak by to už měl být začátek porodu, alespoň u těch našich to tak je, no asi jsem vám moc nepomohl tak alespoň hodně štěstí ML.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2016 22:56

buro napsal(a):

Je to úplně jedno, ovce nejsou stroje a nemůžete čekat, že vám porodí na den přesně. Čtyři dny sem čtyři dny tam.

9.2.2016 22:58
buro

XXX.XXX.78.174

To viem ale 17 dni už rozdiel je nie?

9.2.2016 23:06
lesakm

XXX.XXX.104.26

buro napsal(a):
To viem ale 17 dni už rozdiel je nie?

Po 17ti dnech se opakuje říje která trvá 2-3dny takže pokud na ně skákal po 17ti dnech znovu vypadá to že v té první to nedopadlo protože pokud by byly březí říje by se už neopakovala, bral bych poslední datum kdy na ně skákal plus mínus 10dní ML.

9.2.2016 23:14
buro

XXX.XXX.78.174

Dik za odpoved ale radšej nadstavim na noc budíka a pôjdem ich pozrieť budu sa bahniť prvý krat tak by som nerad niečo zmeškal.

9.2.2016 23:22
lesakm

XXX.XXX.104.26

buro napsal(a):
Dik za odpoved ale radšej nadstavim na noc budíka a pôjdem ich pozrieť budu sa bahniť prvý krat tak by som nerad niečo zmeškal.

No určitě je lepší hlídat pokud je možnost, jestli to jsou prvničky tak ty kolikrát nevědí po porodu co mají dělat, hlavně aby mláďata dostala včas mlezivo nejlíp do 2hod po narození, kdyby jim nechtěly dát pít tak podržet malé na cecku nebo podojit a mlezivo dát flaškou vždy ale musí být teplé okolo 40-50stupňů ML.

9.2.2016 23:30
buro

XXX.XXX.78.174

Prave preto by som nerad niečo prešvihol ešte raz dik

10.2.2016 10:31
mexin

XXX.XXX.11.8

Přidám i za sebe at nezakládám nové téma..Dokáže někdo z vás odhadnout kdy by měla koza rodit?Kozy máme tři, všem odešel hlen cca před 10ti dny a začali se nalévat vemínka.Bříška klesly všem kozám a povolené vazy u ocasu mají také několik dní.Tato koza na foto, má od včerejška opět nějaký hlen (všimla jsem si i zaschlé krve).Dnes ráno velice přítulná, pořád mi vrážela hlavu do rukou at hladím..hrabala a otírala se o balík sena..Mimina na dotek cítím..no je to vidět i okem jak se jí břicho vlní..Jinak žere, pije a chová se normálně jako vždycky..až na to vynucování drbání a hlazení..Fotky asi nic moc, fotila jsem ráno a osvětlení je tam slabší.Odhadnete to?Je to celkem vyčerpávající běhat ve dne v noci nakouknout jestli je vše ok.Termín neznám-kozel ve stádě.Kozy jsem ale už oddělila, oni se navzájem moc nemusí a dokážou být vůči sobě hodně zákeřné..Díky.

10.2.2016 10:55

Vcera jsem cet v stary chytry knizce Zivocisna vyroba I., ze u prvnicek byva porod driv nez u x rodicek. Nemam overeno.

10.2.2016 11:16
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mexin - nevím, to je těžko z fota. Co vemeno? není moc vidět. Kdyby to mělo být dneska, tak je vemeno víc vtlačené mezi zadní nohy. Pipina taky nic moc opuchlá..., za mne - já bych ještě spával v klidu.

10.2.2016 12:51
mexin

XXX.XXX.11.8

profesor1 napsal(a):
Mexin - nevím, to je těžko z fota. Co vemeno? není moc vidět. Kdyby to mělo být dneska, tak je vemeno víc vtlačené mezi zadní nohy. Pipina taky nic moc opuchlá..., za mne - já bych ještě spával v klidu.

Ona vemeno nalité má, jen ho má malé/měla malé i minulý rok a odkojila dvojčata.Je to kříženka kozy burské a vemeno je prostě mini Ale to jsem tenkrát přibližný termín znala, tak jsem ji nijak neočumovala a jen čekala...letos termín neznám tak právě nevím.Ale díky

10.2.2016 12:59
mexin

XXX.XXX.11.8

profesor1 napsal(a):

A ještě..ta nepatrně zaschlá krev kterou měla u ochodu je normální?Ted jsem se na ni byla podívat, tak nic..když jsem vešla tak vstala, projela mi kapsy, pak se otřela silou o balík, párkrát hrábla nohou a zase si lehla.

10.2.2016 15:14
profesor1

XXX.XXX.192.98

Častokrát maminy před porodem trošku "špiní", toho bych se nebál.
To je opravdu těžko radit. Jestli to není její první porod a vemeno nalité má tak to přijít může. Často těsně před porodem začnou být naplněné i struky tak, že z nich odkapává mléko.

10.2.2016 17:26
mexin

XXX.XXX.11.8

profesor1 napsal(a):
Častokrát maminy před porodem trošku "špiní", toho bych se nebál.
To je opravdu těžko radit. Jestli to není její první porod a vemeno nalité má tak to přijít může. Často těsně před porodem začnou být naplněné i struky tak, že z nich odkapává mléko.

Díky za uklidnění.A ano, toto bude její třetí porod.Ty struky...no nevím..těm špuntům se ani nedá říct struky ale kouknu jestli jsou i ty špunty plné, nebo ne

Přidejte reakci

Přidat smajlík