Pomoc – nevie vytlacit kozliatko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2016 21:15
Livia

XXX.XXX.226.222

Prosim vas o pomoc zacali mi rodit koza odtiekla jej plodova voda a nevie vytlacit kozliatko jedna noha mu vysi vonku a druhu neviem najst..co mam robit dakujem.

12.2.2016 21:38
mexin

XXX.XXX.11.8

Vidím že nikdo neodpověděl, ale všude jsem četla že pokud kouká jen jedna noha, musíte kuzle zatlačit zpátky, nohu najít, srovnat a pomoct koze vytáhnout kuzle ven.já s tím zkušenost nemám a Doufám že mě se podobný problém vyhne.držím

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2016 21:39
Uživatel s deaktivovaným účtem

Livia napsal(a):
Prosim vas o pomoc zacali mi rodit koza odtiekla jej plodova voda a nevie vytlacit kozliatko jedna noha mu vysi vonku a druhu neviem najst..co mam robit dakujem.

No když to nezvládnete sám, tak jedině vet.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2016 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Jak je to dlouho? Mě chodila koza s trčící nožkou asi půl hodiny, pak se do toho opřela, zamečela a kůzle vytlačila. Chodila přitom pořád po stání. A bylo to kůzle macek.

12.2.2016 21:54
mexin

XXX.XXX.11.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No když to nezvládnete sám, tak jedině vet.

Jestli mají takového veta jako my, tak to musí zmáknout sami. bohužel.ale aspoň po telefonu by poradit mohl.

12.2.2016 21:54
podkloboukem

XXX.XXX.217.208

No ještě je docela dobré vědět jestli kouká zadní nebo přední...zadní třeba takhle porodí sama jen se víc nadře, ale u přední by měla být hlava ne?!

Neregistrovaný uživatel

12.2.2016 22:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

podkloboukem napsal(a):
No ještě je docela dobré vědět jestli kouká zadní nebo přední...zadní třeba takhle porodí sama jen se víc nadře, ale u přední by měla být hlava ne?!

U mojí kozy to byla jen přední nožka, hlava šla, až po té cca půlhodině.

12.2.2016 22:11
profesor1

XXX.XXX.192.98

Livia napsal(a):

Asi nemáte čas čučet u počítače, ale jak už tu někdo psal, která je to nožka. šáhněte do ní, jestli najdete hlavičku, nebo zadek. Občas je to problém, protože hlavička může být předkloněná a jít zátylkem. Jde to i bez druhé nožky, ale musí být ovce dobře otevřená a vy mít malou dlaň.

13.2.2016 15:42
chovateka

XXX.XXX.116.32

Já jsem toto zažila vícekrát.Když nastane takový problém, buď s rukavicí od vet.nebo i rukou, někdy namočenou do stol.oleje, musím šáhnout a prostě chtě nechtě srovnat.Zjistit jak jsou nožičky přední nebo zadní a tápat kde je hlavička.Jednou tlačila dvě najednou a bylo to pro mě těžké, zatlačit jedno pak druhé.Někdy se u toho namorduji, jako bych rodila sama, ale holce musím pomoc za každou cenu, sama by to chudinka nezvládla.Mě pak bolí celé tělo, klečím u toho, brečím, ale potom mám krásný pocit.Než by přijel vet.mohlo by být pozdě.Samozřejmě, že mu nejdřív zavolám a radím se.Na vše jsem přišla za nejaký tan rok prakse.Tak ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík