Marian Ch.

XXX.XXX.74.122
Mám dve biele kozy, obe sú napárené, mali by rodiť cca 15. marca.
Jednu sa mi podarilo zasušiť už pred mesiacom.
Tú druhú dojím raz denne - ráno, a ešte stále má 1l mlieka.
Je to asi veľmi neobvyklé. Do pôrodu sú necelé tri týždne, a môže to prísť aj prv.
Neviem, ako to ovplyvní veľkosť a zdravie plodov, keď im takto odčerpávam živiny.
Má s tým prosím, niekto skúsenosti?
Ďakujem. Marian.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli má jen litr mlíka tak dojte ob den. A jak spadne na půl litru, tak přestaňte dojit a jen hlídejte vemeno
Marian Ch.

XXX.XXX.74.122
Obával som sa, že 1l je moc nedojiť, ale keď v lete dojila 2,5l, tak by to vemienko malo "vydržať" dva dni.
Ďakujem za radu.

Všechno se dá zasušit.
Kamilko

XXX.XXX.40.79
Tiež si myslim že každa koza, krava sa da zasušiť, treba upraviť krmnu davku a začať so zasušovanim skor a postupne ked viem že to ide ťažšie. Mam kozy ktore na vrchole laktacie 6 litrov, dobre dojky a ide to netreba vydajať do prazdna potom dojiť obdeň a zase nevydajať, kontrolovať vemeno to je samozrejme a pojde to
napsal(a):
Všechno se dá zasušit.
Všechno možná, ale naše stará Líza se nedala - byla to zakladatelka našeho chovu.
Dožila se 15 let, z toho 6 let byla u nás (kupovali jsme ji kdysi dávno jako starou brécu na vyřazení), ročně dávala dvě kozlata, dojila až pět litrů. Na podzim to rychle ubývalo - po Novým roce se držela tak na litru na nádoj - tedy 2 litry denně. A dojit jsme ji přestali, když se jí začalo vemínko prudce nalívat, do dvou dnů měla nový kozlata.
Široko daleko jsou v chovu její potomci...

I pokud by to nešlo klasicky, tak to jde pomocí ATB. Jak říkám, všechno jde.

Vim že to není potřeba, ale tak neříkej že to nejde, když to jde.

Zrovna jsem to chtěl taky vzdát, trochu zbytečně jsem tě chytal za slovo
ať se daří!
Marian Ch.

XXX.XXX.74.122
Ďakujem všetkých za radu. Nech sa Vám darí!