Dobrý den dneska jsem zjístil že ovci vypadavají chloupky kolem čumaku a nevím co to je za nemoc nebo jestli to je nakažlivé. další ovce nic takoveho nemaji. prosím o laskavou radu.. díky moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Plíseň? Kdyby se mi tohle objevilo, konzultovala bych s vetem - klidne pres tuhle fotku - a nechala si doporucit masticku. Nektery vet by mozna chtel udělat stěry..

To neni hezke, urcite veterinar. Tohle nevypada na oskrabani z karisite. To by bylo vecne v krvi.

Jo, karisíť jsem ani nekomentovala. Ta by nevyrobila takovéhle vřídky, ale rovnoměrné odřené plošky..
lilo
napsal(a):
No a neni to svrab? i kdyz bych si ho nejspis predstavovala jinde...
Jj keď som fotku stiahla a priblížila pripomína mi to čiastočne niečo čo mala jedna koza na nôžkach, vtedy som to považovala za svrab, dala som jej eprizero (eprinomectin) a pomohlo. Možno skúsiť potrieť neostomosanom, ten je myslím na roztoče.
Zdraví uživatele. tak tedy to mají všecky ovce kolem čumaku takove strupy. Nemohl by mi někdo prosím zprostředkovat Ivomex, injekčni roztok.Vet chce za 1 injekci 200 Kč a to by vyšlo draž jak hodnota ovcí.Umim si to odpichat sám pod kuži. kdyby někdo mněl možnost tak mi prosím píšněte na mail děkuji. mail: davindus@seznam.cz.
davindus
napsal(a):
Zdraví uživatele. tak tedy to mají všecky ovce kolem čumaku takove strupy. Nemohl by mi někdo prosím zprostředkovat Ivomex, injekčni roztok.Vet chce za 1 injekci 200 Kč a to by vyšlo draž jak hodnota ovcí.Umim si to odpichat sám pod kuži. kdyby někdo mněl možnost tak mi prosím píšněte na mail děkuji. mail: davindus@seznam.cz.
Ono se to nemá, ale mám s doktorem dohodu, že mě prodá potřebné množství a já si píchám sama. Zrovna tak mám širokospektrální antibiotika a konzultuji po telefonu. Asi záleží na dohodě s vetem.

přezdívka
napsal(a):
Ono se to nemá, ale mám s doktorem dohodu, že mě prodá potřebné množství a já si píchám sama. Zrovna tak mám širokospektrální antibiotika a konzultuji po telefonu. Asi záleží na dohodě s vetem.
To je idealni stav, taky to tak castecne mam. nez aby musel doktor litat ve dne nebo v noci.

Hele, já myslela, že takhle funguje prakticky každý chovatel s vícero kusy, že si to aplikuje sám...rozumím tomu, že to není asi žádoucí pro nadřízený orgán a pokud si chce veterinář zachovat nějaké klienty, tak že trvá i na tom, že odčerví sám, ale tady s tím nějak veťáci nemají problém, donést potřebné vybavení a natáhnout do stříkačky na potřebná kila stáda.. tak to jsem asi zase z jinýho světa..