NEMOC OVCE. ovci vypadavají chlouky kolem čumaku.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2016 13:56
davindus

XXX.XXX.208.142

Dobrý den dneska jsem zjístil že ovci vypadavají chloupky kolem čumaku a nevím co to je za nemoc nebo jestli to je nakažlivé. další ovce nic takoveho nemaji. prosím o laskavou radu.. díky moc.

28.2.2016 14:44
moonika

XXX.XXX.170.131

Nekrmi sa senom cez karisieť?

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2016 14:57

Plíseň? Kdyby se mi tohle objevilo, konzultovala bych s vetem - klidne pres tuhle fotku - a nechala si doporucit masticku. Nektery vet by mozna chtel udělat stěry..

28.2.2016 20:09

To neni hezke, urcite veterinar. Tohle nevypada na oskrabani z karisite. To by bylo vecne v krvi.

28.2.2016 20:31

Jo, karisíť jsem ani nekomentovala. Ta by nevyrobila takovéhle vřídky, ale rovnoměrné odřené plošky..

29.2.2016 07:51
lilo

XXX.XXX.201.210

No a neni to svrab? i kdyz bych si ho nejspis predstavovala jinde...

29.2.2016 10:31
moonika

XXX.XXX.164.141

lilo napsal(a):
No a neni to svrab? i kdyz bych si ho nejspis predstavovala jinde...

Jj keď som fotku stiahla a priblížila pripomína mi to čiastočne niečo čo mala jedna koza na nôžkach, vtedy som to považovala za svrab, dala som jej eprizero (eprinomectin) a pomohlo. Možno skúsiť potrieť neostomosanom, ten je myslím na roztoče.

29.2.2016 18:00
davindus

XXX.XXX.208.43

Zdravím učastníky fora ifauna.Dneska jsem byl u Veta a říkal žeto mužebyt nějaky vnější cizopasník možna svrab. Pichla Ivomex. Ale nevyloučila ani plisnové onemocnění.To ukaže čas jestli zabere nebo nezabere Ivomex.

29.2.2016 20:02
lilo

XXX.XXX.201.210

No nicmene pokud to je svrab... tak ta nachylnost k nemu se muze treba po dvou trech mesicich od ockovani... opet objevit... nicmene bych tedy udelala i dalsi opatreni... jako dezinfekci staji... a samozrejme napichani ivomecem i ostatni kusy...

2.3.2016 09:49
davindus

XXX.XXX.208.253

Zdraví uživatele. tak tedy to mají všecky ovce kolem čumaku takove strupy. Nemohl by mi někdo prosím zprostředkovat Ivomex, injekčni roztok.Vet chce za 1 injekci 200 Kč a to by vyšlo draž jak hodnota ovcí.Umim si to odpichat sám pod kuži. kdyby někdo mněl možnost tak mi prosím píšněte na mail děkuji. mail: davindus@seznam.cz.

2.3.2016 11:00
přezdívka

XXX.XXX.105.195

davindus napsal(a):
Zdraví uživatele. tak tedy to mají všecky ovce kolem čumaku takove strupy. Nemohl by mi někdo prosím zprostředkovat Ivomex, injekčni roztok.Vet chce za 1 injekci 200 Kč a to by vyšlo draž jak hodnota ovcí.Umim si to odpichat sám pod kuži. kdyby někdo mněl možnost tak mi prosím píšněte na mail děkuji. mail: davindus@seznam.cz.

Ono se to nemá, ale mám s doktorem dohodu, že mě prodá potřebné množství a já si píchám sama. Zrovna tak mám širokospektrální antibiotika a konzultuji po telefonu. Asi záleží na dohodě s vetem.

2.3.2016 11:08

přezdívka napsal(a):
Ono se to nemá, ale mám s doktorem dohodu, že mě prodá potřebné množství a já si píchám sama. Zrovna tak mám širokospektrální antibiotika a konzultuji po telefonu. Asi záleží na dohodě s vetem.

To je idealni stav, taky to tak castecne mam. nez aby musel doktor litat ve dne nebo v noci.

2.3.2016 12:55
Massaro

XXX.XXX.109.6

I některá lékárna umí prodat...

2.3.2016 13:20

Hele, já myslela, že takhle funguje prakticky každý chovatel s vícero kusy, že si to aplikuje sám...rozumím tomu, že to není asi žádoucí pro nadřízený orgán a pokud si chce veterinář zachovat nějaké klienty, tak že trvá i na tom, že odčerví sám, ale tady s tím nějak veťáci nemají problém, donést potřebné vybavení a natáhnout do stříkačky na potřebná kila stáda.. tak to jsem asi zase z jinýho světa..

Přidejte reakci

Přidat smajlík