pípk

XXX.XXX.60.141
Dobrý den,
může někdo poradit jak otočit a vyprat ovčí nebo jehněčí střívko a potom jak ho uchovat pro další zpracování?
Díky.
No ja co mam reznika... tak rikal ze pro pripravu parecku a klobas plati i pro veprova se strivko musi oskrabat ze sliznice... pak ho normalne zasoli na vlhko s malym mnozstvim vody, velkym mnozstvim soli... do sklenic... a tak to uklada v chladu zavrene... pred pripravou strevo vytahne a necha vymocit v ciste vode... jinak vim ze jehneci strivka jsou desne tenonka... a jejich otoceni je na normalni ruce docela narocne... streva si nadelate do rozumnych rozmeru... musite ho pootocit a do toho zahybu ktery tim otocenim vznikne hnat vodu nebo nabirat vodu... a vahou te vody se posunuje a zvetsuje ten zahyb a protlacujete vlastne to strevo vnitrkem toho otoceni.. jeslti jsem to spravne popsala... jinak obsah pred tim musite ze streva vymackat... jina cesta neni... je to hnusna prace... lepsi je streva si koupit... :).
https://www.profikoreni.cz/Prirodni-zasolena-strivka-c100_0_1.htm.