brano76

XXX.XXX.234.242
Dobry den.Poprosim radu dnes rano nam romanovka vrhla stvorcata zatial vsetko vyzera v pohode a asi sa aj napili mleziva ale to som si nie uplne isty treba dokrmovat alebo nie.dakujem.
brano76

XXX.XXX.234.242
Ok.dik.
brano76

XXX.XXX.234.242
Tak pozrel som im bruska nemaju ich ani nejako velke ale ani chude a su celkom zive a cule.Je treba prikrmovat alebo to necham na ovecku?
Jestli je chcete udržet musíte dohlédnout jestli pijou - první věc po porodu je odšpuntovat vemeno... některé ovce to mají tak zaschlé že to malí neumí procucnout - pak si malé označit a přikládat tak dlouho dokud si nebudete jistý že se napily - 4 čata jsou na nic napojila bych je co nejvíc by to šlo od matky a hned bych najela na dokrmování i sušeným mlékem - říká se že romanovky umí ukrmit i vícečetné vrhy, ale takové ovce musí být pořádně krmeny a to už delší dobu před porodem a i v době laktace... rozhodnutí je na vás já mám taky ve stádě jednu čisto uromanovku a nechala bych na ní maximálně trojčata jak jich je více vždy nastupuju s flašou - a i u trojčat bývají problémy hlavně v době kdy ovce začne mléko dávkovat dvě se přicucnou a třetí začne zaostávat...
agentka
napsal(a):
Jestli je chcete udržet musíte dohlédnout jestli pijou - první věc po porodu je odšpuntovat vemeno... některé ovce to mají tak zaschlé že to malí neumí procucnout - pak si malé označit a přikládat tak dlouho dokud si nebudete jistý že se napily - 4 čata jsou na nic napojila bych je co nejvíc by to šlo od matky a hned bych najela na dokrmování i sušeným mlékem - říká se že romanovky umí ukrmit i vícečetné vrhy, ale takové ovce musí být pořádně krmeny a to už delší dobu před porodem a i v době laktace... rozhodnutí je na vás já mám taky ve stádě jednu čisto uromanovku a nechala bych na ní maximálně trojčata jak jich je více vždy nastupuju s flašou - a i u trojčat bývají problémy hlavně v době kdy ovce začne mléko dávkovat dvě se přicucnou a třetí začne zaostávat...
Mám u romanovky trojčata. zatím se v pohodě vystřídají u vemene, ale stejně jim 2x denně přidávám sušené pro jehňata. je jím týden a dotanou ráno i večer - teď už každé deci. a už vědí, že když příjdu do chléva, že bude flaška, tak už se postaví kolem mě a drcají mě do holeně.
Tezko soudit... romanovky nemam.. ale mela jsem kozu se ctyrcatama... a bylo nutne vzdycky kojit dve a dve... protoze jinak je koza zkopla a napilo se jen to nejsilnejsi a nejvtisklejsi... slo take o to ze se holka pomalu ani nenazrala... protoze ji mladez neustale obtezovala nalety na vemeno... urcite to hlidejte... a krmte cilene... a prikrmujte...
My máme u kozy Lucky 3 čtyřdenní kůzátka, jsou pěkná, velká, ale mamka má jen dva cecíky , mléka sice dost, ale vždycky to jedno je navíc! tak to řeším flaškou, mám namražené mlezivo, tak rozmražuji, ohřívám a krmím jedno z flašky, je jedno které, už si na to kůzlátka zvykla nebo podojím do flašky druhou dojící kozu! pokus o kojení přímo u dojící bezdětné kozy nevyšel, sice uvázaná, kousala, kopala a nakonec si lehla! tak odcházím kojit..koza má vemeno u země, tak jim ho musím nadzvednout a chvíli podržet...
brano76

XXX.XXX.234.242
Dakujem.Zatial sa pekne prestriedaju a potom spia takze aj ovecka ma svoj klud ale akusim aspon rano a vecer pridat flasku.Kolko ml na jedno jahniatko mlieka?dakujem.
brano76

XXX.XXX.234.242
Na to ze prvorodicka je skvela mamka.
brano76
napsal(a):
Dakujem.Zatial sa pekne prestriedaju a potom spia takze aj ovecka ma svoj klud ale akusim aspon rano a vecer pridat flasku.Kolko ml na jedno jahniatko mlieka?dakujem.
Začínala jsem přikrmovat asi 50 ml ráno a večer. Teď už mají asi těch 100 ml. Po čase zjistíte sám, které je nejvíc odstrkované a bude potřebovat nejvíc. Chce to pozorovat.
brano76

XXX.XXX.234.38
Dobry den.Dalsie stvorcata sa nam narodili.Tie prve uz pekne pobehuju v stade dokrmovali sme asi 2 dni rano a vecer mliekom a potom uz jahnence nechceli pit.Teraz to skusime tak isto.Dnes este necham na matku a zajtra zacneme prikrmovat.Pekny den.