Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

brano76

1.3.2016 15:26
brano76

XXX.XXX.234.242

Dobry den.Poprosim radu dnes rano nam romanovka vrhla stvorcata zatial vsetko vyzera v pohode a asi sa aj napili mleziva ale to som si nie uplne isty treba dokrmovat alebo nie.dakujem.

1.3.2016 15:50
Pola

XXX.XXX.20.175

Zkontrolujte, jestli mají jehňata plná bříška.

brano76

1.3.2016 16:03
brano76

XXX.XXX.234.242

Ok.dik.

brano76

1.3.2016 18:34
brano76

XXX.XXX.234.242

Tak pozrel som im bruska nemaju ich ani nejako velke ale ani chude a su celkom zive a cule.Je treba prikrmovat alebo to necham na ovecku?

1.3.2016 19:39
agentka

XXX.XXX.4.71

Jestli je chcete udržet musíte dohlédnout jestli pijou - první věc po porodu je odšpuntovat vemeno... některé ovce to mají tak zaschlé že to malí neumí procucnout - pak si malé označit a přikládat tak dlouho dokud si nebudete jistý že se napily - 4 čata jsou na nic napojila bych je co nejvíc by to šlo od matky a hned bych najela na dokrmování i sušeným mlékem - říká se že romanovky umí ukrmit i vícečetné vrhy, ale takové ovce musí být pořádně krmeny a to už delší dobu před porodem a i v době laktace... rozhodnutí je na vás já mám taky ve stádě jednu čisto uromanovku a nechala bych na ní maximálně trojčata jak jich je více vždy nastupuju s flašou - a i u trojčat bývají problémy hlavně v době kdy ovce začne mléko dávkovat dvě se přicucnou a třetí začne zaostávat...

1.3.2016 22:43
přezdívka

XXX.XXX.105.195

agentka napsal(a):
Jestli je chcete udržet musíte dohlédnout jestli pijou - první věc po porodu je odšpuntovat vemeno... některé ovce to mají tak zaschlé že to malí neumí procucnout - pak si malé označit a přikládat tak dlouho dokud si nebudete jistý že se napily - 4 čata jsou na nic napojila bych je co nejvíc by to šlo od matky a hned bych najela na dokrmování i sušeným mlékem - říká se že romanovky umí ukrmit i vícečetné vrhy, ale takové ovce musí být pořádně krmeny a to už delší dobu před porodem a i v době laktace... rozhodnutí je na vás já mám taky ve stádě jednu čisto uromanovku a nechala bych na ní maximálně trojčata jak jich je více vždy nastupuju s flašou - a i u trojčat bývají problémy hlavně v době kdy ovce začne mléko dávkovat dvě se přicucnou a třetí začne zaostávat...

Mám u romanovky trojčata. zatím se v pohodě vystřídají u vemene, ale stejně jim 2x denně přidávám sušené pro jehňata. je jím týden a dotanou ráno i večer - teď už každé deci. a už vědí, že když příjdu do chléva, že bude flaška, tak už se postaví kolem mě a drcají mě do holeně.

2.3.2016 07:57
lilo

XXX.XXX.201.210

Tezko soudit... romanovky nemam.. ale mela jsem kozu se ctyrcatama... a bylo nutne vzdycky kojit dve a dve... protoze jinak je koza zkopla a napilo se jen to nejsilnejsi a nejvtisklejsi... slo take o to ze se holka pomalu ani nenazrala... protoze ji mladez neustale obtezovala nalety na vemeno... urcite to hlidejte... a krmte cilene... a prikrmujte...

2.3.2016 08:14
ančovička1

XXX.XXX.222.190

My máme u kozy Lucky 3 čtyřdenní kůzátka, jsou pěkná, velká, ale mamka má jen dva cecíky , mléka sice dost, ale vždycky to jedno je navíc! tak to řeším flaškou, mám namražené mlezivo, tak rozmražuji, ohřívám a krmím jedno z flašky, je jedno které, už si na to kůzlátka zvykla nebo podojím do flašky druhou dojící kozu! pokus o kojení přímo u dojící bezdětné kozy nevyšel, sice uvázaná, kousala, kopala a nakonec si lehla! tak odcházím kojit..koza má vemeno u země, tak jim ho musím nadzvednout a chvíli podržet...

brano76

2.3.2016 08:22
brano76

XXX.XXX.234.242

Dakujem.Zatial sa pekne prestriedaju a potom spia takze aj ovecka ma svoj klud ale akusim aspon rano a vecer pridat flasku.Kolko ml na jedno jahniatko mlieka?dakujem.

brano76

2.3.2016 08:23
brano76

XXX.XXX.234.242

Na to ze prvorodicka je skvela mamka.

2.3.2016 08:50
přezdívka

XXX.XXX.105.195

brano76 napsal(a):
Dakujem.Zatial sa pekne prestriedaju a potom spia takze aj ovecka ma svoj klud ale akusim aspon rano a vecer pridat flasku.Kolko ml na jedno jahniatko mlieka?dakujem.

Začínala jsem přikrmovat asi 50 ml ráno a večer. Teď už mají asi těch 100 ml. Po čase zjistíte sám, které je nejvíc odstrkované a bude potřebovat nejvíc. Chce to pozorovat.

2.3.2016 09:34
agentka

XXX.XXX.4.71

Jestli je to prvorodička je na místě začít krmit co nejdříve tak jak tady píšou nejdřív po tročkách a sám uvidíte jestli mají ještě hlad - já tu mám jehńata a ony samy pít přestanou když už nechtějí... doporučuji začít hned protože starší se na láhev hůře učí - držím palce.

brano76

10.3.2016 16:51
brano76

XXX.XXX.234.38

Dobry den.Dalsie stvorcata sa nam narodili.Tie prve uz pekne pobehuju v stade dokrmovali sme asi 2 dni rano a vecer mliekom a potom uz jahnence nechceli pit.Teraz to skusime tak isto.Dnes este necham na matku a zajtra zacneme prikrmovat.Pekny den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík