Dobrý den,
potřebuji poradit, mám tento zdroj: http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-kamir-raptor-6000-pro-skot-ovce-kone-divokou-zver
je nějaká šance že půjde zapojit na autobaterii? stěhuji ovce mimo dosah el. sítě a musím to nějak pořešit.
Moc děkuji za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Budete potrebovat neoc takovyho http://menice-napeti.heureka.cz/emos-12v-230v-600w/. Ale jak dlouho baterka vydrzi to netusim.

Doplnit o solarni nabijecku.
lizbeth
napsal(a):
Dobrý den,
potřebuji poradit, mám tento zdroj: http://www.kamir.cz/elektricky-ohradnik-kamir-raptor-6000-pro-skot-ovce-kone-divokou-zver
je nějaká šance že půjde zapojit na autobaterii? stěhuji ovce mimo dosah el. sítě a musím to nějak pořešit.
Moc děkuji za rady.
Autobaterie na zapojení 4 sítí u nás vydržela asi 10 dní. Máme takové co už v autě moc nepracují, ale tady ještě úkol splní. Jedna je napojená a druhá se nabíjí na výměnu.
64Ah,70Ah,74Ah. Ale nenechávám je vytlouct úplně, protože autobaterie na to nejsou stavěné, taky mě vydrží max 4 roky a pak už neudrží napětí.
Ale když prší, případně zvěř, ovce, myslivec, větev... převalí drát, tak to tluče do země a vytluče se dřív. A tu trávu si opravdu hlídám. Na jaře i třikrát za 14 dnu křoviňákem podseču.

lizbeth
napsal(a):
Ok takže koupím součástku viz odkaz nahoře, připojím na autobaterii a ten týden-měsíc to vydrží? budou to 4 ovčí sítě. Díky.
To nevim, netusim jestli jsou nejaky ztraty pri te zmene proudu nebo napeti. Asi to bude brat vic nez ohradnik kterej je delanej prim na baterku. Solarni dobijec se da zbastlit levnes kdyz se koupej soucastky prez internet primo od cinanu ale chce to cloveka co si rozumi s pajkou a elektronikou.
napsal(a):
To nevim, netusim jestli jsou nejaky ztraty pri te zmene proudu nebo napeti. Asi to bude brat vic nez ohradnik kterej je delanej prim na baterku. Solarni dobijec se da zbastlit levnes kdyz se koupej soucastky prez internet primo od cinanu ale chce to cloveka co si rozumi s pajkou a elektronikou.
Nejlevnějš se to pořídí za pět prstů. Mé známé si to někdo vypůjčil celé. Ještě, že tam nechal ty dráty. Tím tedy nikoho nenavádím k podobnému nákupu, ale stalo se.

No prave, jak bude nekde neco blikat a klapat... jeslti by nebylo lepsi pokud je to mozne tam privest proud jednim lankem nad zemi. je to levnejsi nez izolovanej drat do zeme.

lilo
napsal(a):
Ale kdeze... jen si k tomu solaru musis poridit poradneho medveda
Stacilo by tam postavit profesorovu maketu, jako sem tam u silnice stoji papirovej policajt :) ja teda okamzite reaguju a nohu z plynu :).
Lukas156

XXX.XXX.221.109
Zdravím myslím, že řešení s měničem z 12V na 230V není ideální on ten měnič má docela velký klidový odběr. A pak se může stát, že ta auto baterie vydrží cca 1 den, Je potřeba zjistit klidový odběr měniče napětí a spočítat podle kapacity baterie. Myslím si, že elegantnější je pořídit ohradník rovnou na baterie a ten už opravdu vydrží v řádech měsíců.
My máme ohradník na autobaterii. Koupili jsme nejdříve bateriový zdroj na ohradník, protože zde nemáme elektřinu. A protože baterka vydržela asi 2 roky, a pak kiksla, tak můj známý, dobrý elektrikář, my zdroj předělal, nějakými dráty připojil k autobaterii a tradááááá Funguje skvěle, dokonce dává větší rány než původní bateriový zdroj zdá se mi...pouštím na 3 stupeň ohradníku ze šesti tuším, a baterka mi vydrží asi 3 měsíce...pak musím nabíjet...pokud budete chtít, můžu Vám to vyfotit, jak to vypadá.
PetrT152

XXX.XXX.89.229
canka
napsal(a):
My máme ohradník na autobaterii. Koupili jsme nejdříve bateriový zdroj na ohradník, protože zde nemáme elektřinu. A protože baterka vydržela asi 2 roky, a pak kiksla, tak můj známý, dobrý elektrikář, my zdroj předělal, nějakými dráty připojil k autobaterii a tradááááá Funguje skvěle, dokonce dává větší rány než původní bateriový zdroj zdá se mi...pouštím na 3 stupeň ohradníku ze šesti tuším, a baterka mi vydrží asi 3 měsíce...pak musím nabíjet...pokud budete chtít, můžu Vám to vyfotit, jak to vypadá.
To by jste mohla pro představu.
canka
napsal(a):
Co jsem viděl tak ohradníky bateriové jsou na 12V Tak by mělo stačit udělat jen propojka se svorky na autobaterii myslím že je to otázka max 100 korun.

Tyjo, Profo, s tou čorkou soláru jste mě nalomil. Hlásil švára, že pro mě má nějaké panely, ale je fakt, že stavím nový výběh u lesa... tak to možná nechám jen tam, kde je to u civilizace (není vyloučeno, že si to někdo půjčí i z před domu, ale je větší šance, že tam to vydrží... chjo :(.

napsal(a):
Tyjo, Profo, s tou čorkou soláru jste mě nalomil. Hlásil švára, že pro mě má nějaké panely, ale je fakt, že stavím nový výběh u lesa... tak to možná nechám jen tam, kde je to u civilizace (není vyloučeno, že si to někdo půjčí i z před domu, ale je větší šance, že tam to vydrží... chjo :(.
Chtelo by to zavest sdileni solarnich ohradniku, kdyz si ho nekdo pujci, tak si zase ja pujdu pujcit jinam a takhle hezky dokola :).
napsal(a):
No ja vam nevim... asi bych solar dala nekam kde budou mit ovce pristresek... a stejne tak s nima bude velmi zly beran... asi bych to osefovala nejakou vuhruznou cedulkou ze ve stade je velmi agresivni beran... no a pak bych take ten solar zajistila nejakou peknou vratkou... komu by se chtelo krast solar napojenej na elektricky ohradnik ze? a kdyz uz by to ukrad dak aby alespon dostal poradnou pecku.

Stejně to bude na stožáru, ne? Napadlo mě omotat ten stožár alespoň žiletkáčem. Jenže to zas nemůže být v ohradě, aby se zvířatům nic nestalo.. mno, uvidíme, kolik za to dám a podle toho se rozhodnu. Přinejhorším to bude na zimu k domečkům na topné kabely holt... ale stejně je to pakárna, takže šaškovat a vymýšlet prevence kvůli zlodějům
honzakO1505

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Stejně to bude na stožáru, ne? Napadlo mě omotat ten stožár alespoň žiletkáčem. Jenže to zas nemůže být v ohradě, aby se zvířatům nic nestalo.. mno, uvidíme, kolik za to dám a podle toho se rozhodnu. Přinejhorším to bude na zimu k domečkům na topné kabely holt... ale stejně je to pakárna, takže šaškovat a vymýšlet prevence kvůli zlodějům
Tak když vidím ty "problémy s krádeží" tak se mi ani nechce věřit... já osobně mám už soláry (jsem dostal od známého tak proč ne že? rušil chov tak zadara :pp) A než jsem si pořídil ten první tak jsem taky takto přemýšlel jak, kam ho uložit a zabezpečit proti krádeži.V době když jsem měl jenom jeden jsem to mel vyřešené tak že jsem Obyč. pneumatiku od auta vyplnil betonem a do uprostřed přidělal trubku na kterou jsem ho upevnil.A pak jsem na dotyčné pastvě zarazil cca 1,5 kolík z roxorové tyče s okem na konci a přivázal jsem k tomu tu pneušku s tím solárem.
Ale jak jsem dostal další dva tak jsem to udělal na "pevnou" do země zakopal tu pneumatiku pořádně zalil o kolo beton a soláry stojí do dnes (je pravda že máme ve vesnici dobří lidé, ale je zas fakt že i kolemjdoucí/jedoucí si toho moc nevšímají.) Když je potřeba panel odšroubuji a odvezu jej (ať už na zimu do garáže či tak...) Samozřejmě se s nikým nechci hádat zda koupit či ne za mě osobně si myslím že se taková-ta investice vyplatí.
Tak chovu se soláry ZDAR!

No, tak to je taky docela těžko ukradnutelné, ne? Kam se hrabe můj nápad s ostnatým drátem :).
honzakO1505

XXX.XXX.89.231
Moc jsem vás nepochopil ale jak jste sama psala že když to bude v ohradě s ovcemi tak je to nebezpečné NE? Ale není to špatný nápad.Pokud to bude někde mimo.

Tak dá se ten sloup oplotit páskou, když bude stejně celý ohradník pod elektrikou. Ale jak víme, tak všude kolem ČR se normálně pase v ostnáči jako jediném ohradníku, tak asi zvířata nejsou tak blbá a dokud mají co žrát, chtít procházet ostatým drátem by něměla mít chuť... to bych zabezpečovala spíš kvůli koním, kteří budou někdy výběh sdílet (jsou na sebe zvyklí).
Člověk to těm lapkům musí trochu stížit, ale když se někdo rozhodne něco odnést, tak si k tomu stejně cestu najde, tak se asi netřeba moc stresovat předem