Jaký přípravek pro novorozená jehňata? Patoral?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

martamas

12.3.2016 17:31
martamas

XXX.XXX.167.146

Doteď jsem dávala jen Selevit, ale pak (po četných ztrátách), mi veterinář poradil podávat i jód. Dal mi ovšem něco jako obyčejná jodová tinktura, což se těm mrňatům bojím stříknout do tlamky.
Hledala jsem na netu a dost chválili připravek Patoral agneaux chevreaux. Veškeré příspěvky o něm jsou ale do roku 2012, pak nějak zmizel.

C-guard lamb - nejsem si jistá, jestli jód obsahuje, navíc je to velké balení za 700, -, trvanlivost rok, takže můžu zbytek zahodit.

Existuje něco uspokojivého pro chovatele, který nerodí 50 jehňat ročně? smajlík
Co dáváte jehňatům vy?

13.3.2016 23:46
Pola

XXX.XXX.76.233

Taky se přidám. Loni jsem měla probiotika z Boditu, letos už je nemají. Nevíte někdo o probiotickém přípravku pro pár jehňat? Děkuji. Pola.

14.3.2016 09:10
zuzu2011

XXX.XXX.103.201

Patoral nám vyhovoval a pořád se prodává, ale už ne pro jehňata, protože obsahuje měď. Staré balení už jsem bohužel vyhodila, takže to neporovnám, ale řekla bych, že na složení se nic nezměnilo... Tak jsme už teď podruhé koupili C-Guard Lamb Aid a jsme celkem spokojení,
selen a jód obsahuje také. Loni jsme ho některým jehňatům dali po pár dnech znovu a pak ještě v průběhu sezóny, když se nám některé jehně nezdálo, takže jsme moc nešetřili a při pár jehňatech (cca 10) se balení skoro spotřebuje. Teď jsem si u dodavatele objednávala nový a přišel mi s expirací leden 2018. Když bude dobře skladovaný, vydrží v pohodě i na další sezónu.

14.3.2016 23:52
Pola

XXX.XXX.76.233

Děkuji za informaci. Pola.

29.1.2019 10:59
Terka_46

XXX.XXX.26.165

Mohla bych poprosit o radu, zda se výrobek Patoral, který se vyrábí teď pro telata a kůzlata, dá podávat jehňatům, kupuje ho někdo? Nebo je pro jehňata škodlivý. Děkuji za odpověď. T

29.1.2019 16:19
roklanka

XXX.XXX.45.70

Když budete dobře krmit březí matky,tak nebudete potřebovat nic takového

29.1.2019 18:41
ančovička1

XXX.XXX.36.219

roklanka napsal(a):
Když budete dobře krmit březí matky,tak nebudete potřebovat nic takového

😀roklanko,take si myslim to samé ...chovam sice jen 3 kozy(ted mam jeste tu jednu rocni),ale nikdy jsem kuzlatum nic nepridavala..kuzlata zdrava a silna,kozy maji dost mleka pro kuzlata a zbyva i pro nas😀

30.1.2019 06:17
Terka_46

XXX.XXX.26.165

Asi to stejně tak dopadne, že to nechám na ovcích. Myslela jsem jen pro případ nouze, ale to už by když tak pomohl vet. Jen jsem tak ze zvědavosti chtěla vědět, jestli se v Patoralu změnilo nějak složení, že už není vhodné pro jehňata.

30.1.2019 07:18
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Terka_46 napsal(a):
Asi to stejně tak dopadne, že to nechám na ovcích. Myslela jsem jen pro případ nouze, ale to už by když tak pomohl vet. Jen jsem tak ze zvědavosti chtěla vědět, jestli se v Patoralu změnilo nějak složení, že už není vhodné pro jehňata.

Pokud si nejste jista,že ovce maji dost mleziva a jehnata jsou schopna po porodu vypit potrebne množství do 6ti hodin,tak jim to radsi kupte..zuzu2011 píše C-Guard Lamb Aid,precetla jsem si slozeni,určitě je to velka prvni pomoc pro jehnata i kuzlata,nez čekat,jak to dopadne...u ovci je to asi jine něž u koz,ja jsem u porodu od zacatku do konce a neodejdu,dokud se kuzlata nechyti sama struku a pořádně se několikrát nenapiji mleziva,abych mela jistotu..

30.1.2019 07:29
Terka_46

XXX.XXX.26.165

Ptám se pouze jestli někdo podává Patoral jehňatům.

30.1.2019 12:55
roklanka

XXX.XXX.46.95

Podle mne je lepší varianta zamražené mlezivo. Znám chovatele koz,který Patoral používal u kůzlat,jako nouzovku a pochvalovali si ho.

30.1.2019 14:11
Terka_46

XXX.XXX.26.165

Děkuji za názor. O kůzlatech píšou i na netu..ale spíš by mě zajímaly ty jehňata (s ohledem na obsaženou měď). Tak zřejmě jej nikdo pro ovce nepoužívá..to mi stačí.

30.1.2019 16:50
soptik85

XXX.XXX.64.11

zuzu2011 napsal(a):
Patoral nám vyhovoval a pořád se prodává, ale už ne pro jehňata, protože obsahuje měď. Staré balení už jsem bohužel vyhodila, takže to neporovnám, ale řekla bych, že na složení se nic nezměnilo... Tak jsme už teď podruhé koupili C-Guard Lamb Aid a jsme celkem spokojení,
selen a jód obsahuje také. Loni jsme ho některým jehňatům dali po pár dnech znovu a pak ještě v průběhu sezóny, když se nám některé jehně nezdálo, takže jsme moc nešetřili a při pár jehňatech (cca 10) se balení skoro spotřebuje. Teď jsem si u dodavatele objednávala nový a přišel mi s expirací leden 2018. Když bude dobře skladovaný, vydrží v pohodě i na další sezónu.

Můžu se zeptat, kde jste C-Guard Lamb Aid kupovali? Já našla akorát jednoho dodavatele a ten za dopravu při platbě předem účtuje 157,-, což mi přijde prostě moc.

Jinak já kdysi dávala Patoral jehňatům a ten už měď obsahoval. Bylo to přímo na doporučení krmiváře z Iframixu. Zda to má, či nemá nějaký efekt, nevím...

31.1.2019 06:32
Terka_46

XXX.XXX.26.165

Děkuji za názor týkající se jehňat.

31.1.2019 11:22
roklanka

XXX.XXX.46.95

Pokud je mi známo,tak je jedno plemeno ovcí,které je citlivější na měď,jestli mě paměť neklame,je to texel. Ale znám chovatele,který je chová a mají k dispozici všechny lizy i ty co měď obsahují a nic se neděje.

jehně

25.2.2019 09:29
jehně

XXX.XXX.211.8

dobrý den.Poradí mi někdo? Narodila se 2 jehnata,po delší době ještě jedno.Tomu jsme museli pomoci,bahnice chodila s jeho hlavičkou v rodidlech a nesnažila se.Jehně jsme ošetřili,rozdýchali,ale nechce ho krmit.Nasadili jsme umělou stravu pro jehnata od prvého dne narození.Jehnatko pilo,ale nevyměšuje.Začíná být apatické.

25.2.2019 12:57
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Pokud nemá průchozí konečník, tak s tím nic neuděláte. Jehně prostě chcípne. buďte rádi za ta dvě. Ovce má jen dva struky a to třetí je vždycky odstrkované a pak otravuje ostatní ovce a může je pokousat a je zaděláno na zánět vemene. Všechno zlé je k něčemu dobré.

25.2.2019 17:14
Bára J

XXX.XXX.77.140

dávala jsem kdysi jehňatům selen, poslední roky nedávám nic a jsou jehňata i ovečka v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík