Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2016 06:26
Roman-Kaspar

XXX.XXX.60.2

Dobrý den lidičky,

Mám takovou otázku, naše kozénky jsou v tuto chvíli malinko asi v říji. Jedna se o to že jsme jim byli vybírat manžela. A holky to z nás nejspíš cítily. A teď jsou jak pominuté :D

Je možné že by jsme je v tuto chvíli nechaly připustit ? Manžela jsem jim sice vybraly, ale je ještě v plenkách. Teprve jsou mu 24 dní... Což se nabízí další otázka, je možné si kozlíka vzít už teď a dopiplat si ho sami ? Jestli to možné je tak čím ho dokrmit,
Ostatně už nějaké zkušenosti s odchovem a intenzívním krmením máme, sice s pejsky a to konkrétně 11 štěňaty..

Tak by mě zajímalo jak v obou případech postupovat. Jestli kozičky nechat připustit když už v tom lítají a u kozlího mimina jak postupovat.

Moc děkuji za rady.

Roman.

15.3.2016 07:07
lilo

XXX.XXX.201.210

Romane, proc ne... stava se to... ale na druhou stranu je mnoho duvodu proc ji nepripoustet... treba porovnejte si kolik je tepla, svetla a krmiva v obdobi od dubna do srpna a kolik je od srpna do dubna a logicky vam vyjde proc se rodi v nasich zemepisnych sirkach na jare... navic pokud vam koza porodi v srpnu dalsi pripusteni asi nestihnete... a pokud jo... je otazka jeslti vubec zabrezne tak brzo, jeslti to donosi a jestli ji to uplne nevystavi zdravotne... je mnohem vic aspektu nez teplo, svetlo a stavnate zradlo...
co se tyka kozlika v plenkach... neni nad to nechat ho pod matkou a vybrat si kozla az kdyz je narostly... take sledujete dinamiku rustu to vse se dedi.. pokud bude vas kozlik za tri mesice chciplotina nema smysl do nej investovat... to by byla vylozene blbost...

Přidejte reakci

Přidat smajlík