Nubiru

XXX.XXX.147.2
Ráta sa mi tá pneumatiková maštalka. To by ma ako stavebný materiál nenapadlo...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nubiru
napsal(a):
Ráta sa mi tá pneumatiková maštalka. To by ma ako stavebný materiál nenapadlo...
Zemelod - Earthship.
Nubiru

XXX.XXX.147.2
napsal(a):
Zemelod - Earthship.
Paráda vymakaná! Díky za odkaz.

Nejni zac. Je skoda, ze u nas ten model neni moc nebo spis vubec funkcni. Ale jako zidka do chliva proc ne. Muze to mit i svoje vyhody, kdyby vas bejk hodil na zed, tak to nebude tak bolet :).
Nubiru

XXX.XXX.147.2
A potom tá tabulka s meranými teplotami v Zeměnce východná - západná miestnosť, to je potom čo? Mi to pripadá, že to funguje až moc dobre.

Asi nas autorka posle nekam. To je par dni v roce, kdy se oprelo slunicko do zemenky. CR proste nema v zime tolik slunenych dni, aby to stacilo. Na vetsinu zimy. Je to dobre tak na prechodny obdobi kdy jeste slunce sviti. A co prace dalo tem lidem nez poshanely dost odpadu na stavbu. Snad krome ten pneumatik je lepsi ty veci zrecyklovat a barak postavit z cehokoli jinyho. Pro me je eko stavba drevena nebo roubenka se zdenou casti. Tyhle vystrelky me prijdou takovy nedotazeny a predrazeny.
Vazeni pratele, pneumatiky tvori dulezitou roli pouze v zakladech.Vzhledem k terenu kde to je stavene naprosto nejlepsi co muze byt a konstrukce je drevena.Zbytek tvori baliky slamy na boku sten, nahozene slemeno hlinenou omitkou.Nechybi ani okynka a ve strese je plastove tvrzene okno napevno.takze svetla habadej i v dobe zimy.Abych byla uprimna kazdej blbec dokaze postavit salas pro kozy zdenou nebo drevenou, ale hlinene stavitelstvi je drina.Navic si to manzel postavil za minimalni naklady.Pneu sezenete v servise a hlinu ci jil co si vykopete.Stavba je 4 krat 4 metry a v zime blaho pro zviratka.Bydlela tam kravka ale ta je ted ve studenem zdenem chlive s konem 5krat4 metru. V zime hreje v lete nadherne chladi.Tahle stavba trvala skoro 3 mesice driny ale vyplatilo se to.Kazdy ma svuj styl staveb ale uvedomte si naklady.Pneu nicemu nevadi a neskodi pokud je nepalite.opomrla sem strecha je zatravnena, tak ze tkanina a eko folie na rybniky.

Me se teda nejvic, krome zvirat libi vase "traverza" :).