Březí ovce a Diffusil na klíšťata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2016 11:58
doktorcz

XXX.XXX.59.194

Dobrý den ovčáci. Muůžu nastříkat březí ovci Diffusilem na klíšťata.Ráno jsem koukal, že má za ušima dvě potvory. Díky za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2016 12:04

A byly to urcite klistata? Ne klostata?

18.3.2016 12:07
doktorcz

XXX.XXX.59.194

Wau...je v tom velkej rozdíl - na pohled, nebo ne ? řekl bych klíšťata, ale jestl je rozdíl nepatrnej, tak bych za to ruku nedal smajlík

18.3.2016 12:09

Http://www.ifauna.cz/mdiskuse/foto/461ea639efda1.jpg

Kdyz jsme jsete za totace meli merina a strihali jsme je nuzkama rucne, tak jsem si myslel ze to jsou klistata.

18.3.2016 12:29
doktorcz

XXX.XXX.59.194

Tak prohlédnu znova.Ale takhle podle toho obrázku, bych řekl že mají spíš klíště.Každopádně pokud to bude klíště mohu ten diffusil, když je březí (cca měsíc do porodu) a jak na toho kloše? Ten se taky, naleje, jako klíště ?

18.3.2016 12:33

Pohledal jsem ten Diffusil a koukam ze to je obyc repelent, s tim by nemel snad byt problem, vsak si proctete navod, letak k tomu asi nebude. Na klose Biomec injekcne. Je to savej hmyz a jestli je mate ve stade je to horsi jak ty klistata. Mrknete ovci na belmo jakou ma barvu.

http://gmptags.co.za/gmptagsimages/FAMACHA1.jpg.

Ale jestli to je kliste, tak ten repelent ucinkuje par hodin. Ja bych ty klistata neresil.

18.3.2016 12:39
doktorcz

XXX.XXX.59.194

Úplně ste mě teď vystrašil a mám z toho husinu smajlík Večer mrknu a dám vědět, jak jsem dopadl. Zatím díky za odpovědi.

18.3.2016 12:43

Jeeje, tak to netusim cim jsem vas vystrasil. Klistata u ovci neuhlidate ani u psu poradne nefugujou takovy ty pripravky co se kapnou mezi lopatky, na hrbet a nad prd_el. Zdrava ovce s klistatma poradi a holt je to nekdy smula kdyz chytne nco co ji polozi, tomu nijak nezabranite. Urcite se ale klistatum moc nelibi na kratoucky pastvine. za to milujou koprivy a kraje lesu, vysoky travy atd. Kdyz tohle omezite, nemusite se nicim stresovat.

18.3.2016 12:46
lucyy

XXX.XXX.139.142

Ja mam zkušenosti s klíšťaty takovou, že se sice přisajou, ale pak odumřou. Jestli je zabije lanolin nebo co nevím.. Už jsem jich našla pár takhle "mumifikovaných". Ale ve vlně, za ušima by možná přežít mohly.. Taky otázka, co můžou napáchat do té doby..

18.3.2016 12:50

To co cloveku, ale tezko tomu nejak zabranite krome prevence viz vyse.

18.3.2016 12:52
lucyy

XXX.XXX.139.142

Jinak kočkám dáváme za krk takové ty přípravky a to tedy moc nefunguje..možná proti blechám, ale proti klíšťatům skoro vůbec ne. I když píšou, že by mělo..

18.3.2016 13:00

Taky to davame, hlavne psum protoze jsou s nama doma. Stridame advantix s necim a je to k prdu.

18.3.2016 13:36
doktorcz

XXX.XXX.59.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jeeje, tak to netusim cim jsem vas vystrasil. Klistata u ovci neuhlidate ani u psu poradne nefugujou takovy ty pripravky co se kapnou mezi lopatky, na hrbet a nad prd_el. Zdrava ovce s klistatma poradi a holt je to nekdy smula kdyz chytne nco co ji polozi, tomu nijak nezabranite. Urcite se ale klistatum moc nelibi na kratoucky pastvine. za to milujou koprivy a kraje lesu, vysoky travy atd. Kdyz tohle omezite, nemusite se nicim stresovat.

Klíšťatama jste mě nevystrašil, to ne, u psa právě normálně diffusil používám, protože přesně jak to píšou jiní a vlastně i vy, moc obojky a ostatní nepomáhá (velký vlčak), takže neřeším tak silně prevenci, ale aź potom likvidaci.Spíš ten kloš, mě trochu vystrašil smajlík

18.3.2016 14:38
profesor1

XXX.XXX.192.98

Doktore, zklamal jste mě. Tak jsem se zaradoval, že tu přibyl někdo kdo poradí a vy nerozeznáte klíště od kloše Že vy budete nějaký Dr. Cvach?

18.3.2016 15:03
Massaro

XXX.XXX.41.50

A ještě ho ten kloš vystraší :).

18.3.2016 18:39
doktorcz

XXX.XXX.59.194

profesor1 napsal(a):
Doktore, zklamal jste mě. Tak jsem se zaradoval, že tu přibyl někdo kdo poradí a vy nerozeznáte klíště od kloše Že vy budete nějaký Dr. Cvach?

Mám doktorát jeno ze sPlzně smajlík Papír je plnohodnotný ale znalosti Nulové smajlík Mám ovce 3 měsíce a tak se učím ! smajlík smajlík

18.3.2016 18:44
doktorcz

XXX.XXX.59.194

Ještě jsem dlužen zjištění... byli to klíšťáci. nastříkáno a umrtveno. Je to docela brzo, ale je teplo.

18.3.2016 21:34

Klíšťata jsem kocourovi vyndávala už v půlce února.

Přidejte reakci

Přidat smajlík