Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslite v tom plastovym kontejneru nebo normalni kompost na zahradce?

Nejsem si 100% jistej, ale v hnoji asi zije jinej druh zizal nez v normlani zemi. A i ty hnojacky jsou jen v ty utuzeny vrstve, ne ve slame a bobkach.
Určitě dají. Pro začátek by se pod hnůj zasypaly kbelíkem hlíny a ony už by si poradily. Já je mám i ve chlévě, přímo v hnoji pod ovcema, kdy přežívají v podlaze v původních kanálcích na odtok močúvky. Nesmí být ale čistě v koncentrovaném hnoji, potřebují aby tam byla sláma příp. seno. Nesmí to být ani suché, ani koncentrované(mokré).

Http://www.kompostuj.cz/index.php?id=162&backPID=107&tx_faq_faq=63
Asi si jich par poridim, mam foliovnik postaveny nad zchatralym zdenym bazenem, takze utekzy nehrozi. Ale nepozerou me pak rekvicky? :) na dne bazenu je pul metru kravskyho hnoje. Pak pulmetr obyc hliny a dalsi pulmetr kompostu.
profesor1
napsal(a):
Určitě dají. Pro začátek by se pod hnůj zasypaly kbelíkem hlíny a ony už by si poradily. Já je mám i ve chlévě, přímo v hnoji pod ovcema, kdy přežívají v podlaze v původních kanálcích na odtok močúvky. Nesmí být ale čistě v koncentrovaném hnoji, potřebují aby tam byla sláma příp. seno. Nesmí to být ani suché, ani koncentrované(mokré).
Kalifonské, né hnojáky. Nékde jsem četl, že hlínu nesměji
Třeba tady - píšou že jim půda poškozuje trávicí trakt
https://www.ifauna.cz/farmarske-produkty/inzerce/r/detail/2702777/kalifornske-zizaly/.