Rady pro začínajícího chovatele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jan Hrubí

18.3.2016 20:56
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
Chtěl bych Vás poprosit, zda by jste mi jsem napsali rady pro mě i další začínající chovatele na co si dát pozor, co si pořídit... a za další jakékoli rady budu velice vděčný (zatím pouze sbírám informace jak na fauně, tak na webu)
předem díky JAN HRUBÍ.

Jan Hrubí

19.3.2016 09:48
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

Prosííímmmm!

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2016 10:15

Vtip?

Jan Hrubí

19.3.2016 10:26
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vtip?

NE! jenom bych chtěl poradit od zkušených chovatelů? ŽE BY?

Jan Hrubí

19.3.2016 10:28
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

A chtěl bych doplnit informace...(které jsem třeba ne webu nebo v knížkách nenašel)

19.3.2016 10:34

Vazne mate na konci mekky I? Tohle vam nikdo vypisovat nebude. Hledejte. Zapojte hlavu. Zacnete treba u toho kolik prostoru pro ovce mate...

Jan Hrubí

19.3.2016 10:53
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

Ano HRUBÍ s měkkým I.

Jan Hrubí

19.3.2016 10:55
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

To příjmení se s měkkým "í" táhne už pres pár generací.(je to sice zvláštní ale je to tak).

19.3.2016 11:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Věk? 12 ?
Vycházím z dotazu...

Jan Hrubí

19.3.2016 11:49
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

Kdyby bylo 12... to je tak 2x víc.

19.3.2016 12:31
moonika

XXX.XXX.161.58

Ani ste nenapísali čo chováte, či chcete chovať:) veľa základných info je na zootechnika cz.

Jan Hrubí

19.3.2016 12:52
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

moonika napsal(a):
Ani ste nenapísali čo chováte, či chcete chovať:) veľa základných info je na zootechnika cz.

Vidíte na to jsem zapomněl -chci chovat ovce na zootechnika.cz jsem už koukal.

dakva

19.3.2016 13:07
dakva

XXX.XXX.133.15

Dobrý den,
nevím, jestli mám co radit, ale nějaké postřehy napsat mohu..Chováme ovce. Začínali jsme před 7 lety jako naprostí laici a učíme se stále. Literatura Vás nepřipraví, jen si můžete udělat hrubý obrázek, co je potřeba kolem ustájení, zhruba co krmit a jaké zdravotní komplikace mohou nastat. Nejvíc se naučíte od samotných zvířat, tedy pokud budete vnímat, co dělají a proč, jak se chovají a proč. Asi nejdůležitější je volba vhodného plemene. Projděte weby a diskuse a vyberte podle toho, co od zvířat požadujete a jaké jim můžete poskytnout podmínky. Nemějte velké oči. Oslovte konkrétní chovatele, ale pozor většinou se nepochlubí zápory plemene. Při osobním styku dejte na pocit, který ve Vás vyvolává jak chovatel, tak farma i zvířata samotná.Při výběru konkrétních zvířat věnujte pozornost jejich zdravotnímu stavu ( stav paznehtů, postavení končetin, pevnost spěnkových kloubů. celkovému výrazu, chování ve stádě i k člověku, kvalitě srsti nebo vlny, stavu vyměšování), vyptejte se a prohlédněte matky, případně otce. Zjistěte, jak byla zvířata ošetřována, čím krmena a jak stájena. Až si je přivezete domů, věnujte jim péči a lásku, všechno vrátí i s úroky.
Ať se daří!

Jan Hrubí

19.3.2016 17:20
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231

dakva napsal(a):
Dobrý den,
nevím, jestli mám co radit, ale nějaké postřehy napsat mohu..Chováme ovce. Začínali jsme před 7 lety jako naprostí laici a učíme se stále. Literatura Vás nepřipraví, jen si můžete udělat hrubý obrázek, co je potřeba kolem ustájení, zhruba co krmit a jaké zdravotní komplikace mohou nastat. Nejvíc se naučíte od samotných zvířat, tedy pokud budete vnímat, co dělají a proč, jak se chovají a proč. Asi nejdůležitější je volba vhodného plemene. Projděte weby a diskuse a vyberte podle toho, co od zvířat požadujete a jaké jim můžete poskytnout podmínky. Nemějte velké oči. Oslovte konkrétní chovatele, ale pozor většinou se nepochlubí zápory plemene. Při osobním styku dejte na pocit, který ve Vás vyvolává jak chovatel, tak farma i zvířata samotná.Při výběru konkrétních zvířat věnujte pozornost jejich zdravotnímu stavu ( stav paznehtů, postavení končetin, pevnost spěnkových kloubů. celkovému výrazu, chování ve stádě i k člověku, kvalitě srsti nebo vlny, stavu vyměšování), vyptejte se a prohlédněte matky, případně otce. Zjistěte, jak byla zvířata ošetřována, čím krmena a jak stájena. Až si je přivezete domů, věnujte jim péči a lásku, všechno vrátí i s úroky.
Ať se daří!

Děkuji alespoň vám za krásně napsaný příspěvek, určitě si z toho něco vezmu, ještě jednou děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík