Tak se selky (i sedláci) pochlubte co jste vytvořily. Ať tu neřešíme jen problémy. Já přikládám moc nepovedené(abych vás nezahanbil) barvené v cibuli
( u nás dneska řádí ženské, tak jsem musel něco vytvořit :) ).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak to vypada ze jste jedina ceerka ktera dneska barvila :).

Profesore, podpořím Vás. Sice nejsem ani cérka, ani moc neumím chytit za vemeno, ale za vejce docela jo Nějak jsem při tom nedostatku času přišla na to, že nejsnadněji se dá udělat krásné vajíčko z křepelčího...

Jj, prostě uvařený a vymáchaný v Ovu.
Děsně mě baví malovat voskem, ale když se mi po několik let dělo, že ty barvy pořádně nedržely, když jsem pak dávala vosk pryč, tak jsem se na to vykašlala. Člověk nad tím stráví pár hodin a během chvíle je to úplně hrůza :( tohle je za chvilku, bez práce a udělá to parádu ;) navíc jsou zdravé.
Jj, husí je ještě větší rarita než pidivajca.
Taky je super, že děcka se trochu přeorientovala ze sladkostí a začla si vybírat i tahle netradiční vajíčka...to je potěšující..

Mimochodem - ta vajíčka máte pěkná. Jen pomazat slaninou..
Já když tenhle styl zkoušela, tak z toho vyšla jen taková hnědo-žlutá mazanice
Tak za me barvi slepicky... chovam maransky, araucana, vlasky a takove co davaji proste obyc svetle ruzova vajicka... takze parada... pak jsem na to dala obtisky a dopuntikovala jsem je voskem... to si vemete takove to stouratko na usi a jde to s ni jedna basen.. no a zvladaj puntikovat i deti... no a co jeste upekla jsem mazanec a ctyri beranky... zitrka se dozil jen jeden...
Pola
napsal(a):
Te je opravdu krásné - umění spiš, než řemeslo. Maminka by to měla někomu předat, aby se to neztratilo. V té naší době to pohladí po duši. O té duševní stravě se tu už psalo.
Jj to má "zhora dané", nikto ju k tvorbe neviedol, a od detstva jediný spôsob ako zabezpečiť aby nevystrájala bolo dať jej papier a ceruzu:) teraz, hocijaký prírodný materiál dostane do ruky tak z toho niečo stvorí, či tekvicu, či halúzky, kus dreva... Ja síce som po nej nejaký vzťah k týmto veciam zdedila alebo odkukala a aj občas čosi zo mňa vyjde ale nezdedila som jej trpezlivosť a cit pre detail, takže takéto vajíčka sú mimo moju ligu:).

No teda, klobouk dolů! Nádherné! Takové vzory jsem asi ještě neviděla - velmi originální. To tedy vzkažte, že jí fandíme! Je prima dělat lidem kolem sebe radost pěknými věcmi.