Dobrý den, doma máme Olkulskou ovci která před 4mi dny porodila 2 jehňátka. Všechno se zdálo být v pohodě až na dnešek...To jedno jehně je dobře krmené a matka se o něj stará, ale to druhé je menší, jsou mu vidět žebra a když chce nakojit matka ho odstrkává hlavou. Potřebuji poradit, nemám žádné zkušenosti s umělou výživou ale to mladé chceme rozhodně zachránit, prosím poraďte kdokoliv!
Velmi kvalitní a osvědčená je tato směs, je sice dražší, ale dobrá. http://www.almvizovice.cz/reprodukce-odchov-jehnat/mlecna-krmna-smes-ovis.
Zadejte do vyhledavače např.: Mléčná náhrada pro jehňata..., a vypadne vám nabídka. Něco vám taky doporučila výše Roklana. Nejbližší krám vám neporadím, protože nevím v které ulici bydlíte
Já osobně bych si sehnal neodstředěné kravské mléko. Ze začátku ho trošičku naředil vodou, přisladil a sem tam přidával trochu vaječného žloutku.
Případně si zde vyhledejte starší diskuse, kde se některé konkrétní náhrady doporučují.
Kravské mléko se nedoporučuje...Dávám mu kozí s troškou žloutku.A normálně pije.Zítra nám přijde ovčí od jiné matky tak uvidíme.Největší problém je ten že ho teď máme doma odřízlého od matky.Myslíte že to bude v pořádku, přijde mi dost nervní.A bojím se toho že ho k sobě pak už nepřijmou ostatní ovce.Ale děkuji za radu.