Jakou linii u koz - Koza hnědá krátkosrstá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2016 10:52
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobrý den, po procházení různých témat jsem nenašla tu správnou cestičku, proto prosím o radu. Chci si pořídit registrovanou hnědou kozičku ale nevím z které linie si vybrat. Jaká linie u koz je nejlepší, Roklan, Ještěd, Hansi nebo Poldi? Prosím o radu.
Předem děkuji za cenné rady.

S pozdravem
Nikola.

4.4.2016 11:57
roklanka

XXX.XXX.46.54

Jen pro upřesnění, aniž bych chtěla rýpat, registrovaná být musí.
Je jedno jaká je to linie, spíš se orientujte matkou, kolik nadojí a jaké složky mléka má. Jaké linie má v papírech a jaký plemeník je ve vašem okolí. Pokud chcete chovat hnědule s PoP, je rozumné si koupit kozičky jedné linie, aby jste pak jednodušeji hledala plemeníka na všechny a nejezdila s každou kozou jinam.

4.4.2016 15:26
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

roklanka napsal(a):
Jen pro upřesnění, aniž bych chtěla rýpat, registrovaná být musí.
Je jedno jaká je to linie, spíš se orientujte matkou, kolik nadojí a jaké složky mléka má. Jaké linie má v papírech a jaký plemeník je ve vašem okolí. Pokud chcete chovat hnědule s PoP, je rozumné si koupit kozičky jedné linie, aby jste pak jednodušeji hledala plemeníka na všechny a nejezdila s každou kozou jinam.

Samozřejmě že vím že registrované musí být... Raději to napíši než aby nedošlo k nedorozumění Jak jsem se tak koukala po plemenících tak jsem nenašla nic v blízkosti k domovu, takže stejně budeme muset za kozlíkem dojíždět dál. Kdyby jste si mohla vybrat z které linie by to bylo
Děkuji.

4.4.2016 17:41
roklanka

XXX.XXX.46.54

Jelikož hnědule chovám, prošlo mi tu všech 9 linií (u koz) a ani jedné bych extra přednost nedávala. Roklan měl sýrařskou alelu a Hanzi (současný plemeník ) jí má rovněž. Takže kozičky po těchto plemenících, neb to v genech nesou dál, ale to není o liniích, ale o genech.

4.4.2016 17:43
lilo

XXX.XXX.201.210

A co Pauli.. mala jsem tuto linii v matecni u krizenky... take by me zajimalo jake linie jsou cim proslule...

4.4.2016 22:54
roklanka

XXX.XXX.46.54

Asi vás zklamu, ale nevidím v liniích žádné rozdíly, říká se, že někteří předávají víc hnědočervenou barvu,.

5.4.2016 06:46
Ni+Pa

XXX.XXX.156.140

Dobré ráno, děkuji za rady :) As si vezmu linii Roklan. Ještě uvidím která koziček ke mě z kůzlat přilne...

Přidejte reakci

Přidat smajlík