Dobrý den, po procházení různých témat jsem nenašla tu správnou cestičku, proto prosím o radu. Chci si pořídit registrovanou hnědou kozičku ale nevím z které linie si vybrat. Jaká linie u koz je nejlepší, Roklan, Ještěd, Hansi nebo Poldi? Prosím o radu.
Předem děkuji za cenné rady.
S pozdravem
Nikola.
Jen pro upřesnění, aniž bych chtěla rýpat, registrovaná být musí.
Je jedno jaká je to linie, spíš se orientujte matkou, kolik nadojí a jaké složky mléka má. Jaké linie má v papírech a jaký plemeník je ve vašem okolí. Pokud chcete chovat hnědule s PoP, je rozumné si koupit kozičky jedné linie, aby jste pak jednodušeji hledala plemeníka na všechny a nejezdila s každou kozou jinam.
roklanka
napsal(a):
Jen pro upřesnění, aniž bych chtěla rýpat, registrovaná být musí.
Je jedno jaká je to linie, spíš se orientujte matkou, kolik nadojí a jaké složky mléka má. Jaké linie má v papírech a jaký plemeník je ve vašem okolí. Pokud chcete chovat hnědule s PoP, je rozumné si koupit kozičky jedné linie, aby jste pak jednodušeji hledala plemeníka na všechny a nejezdila s každou kozou jinam.
Samozřejmě že vím že registrované musí být... Raději to napíši než aby nedošlo k nedorozumění Jak jsem se tak koukala po plemenících tak jsem nenašla nic v blízkosti k domovu, takže stejně budeme muset za kozlíkem dojíždět dál. Kdyby jste si mohla vybrat z které linie by to bylo
Děkuji.