Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
Dobrý den,
Stalo se nám něco nepředstavitelného...
Ráno jdu k ovcím a ovce nikde tak hledám ovce po celé pastvině a za kopcem vidím auto v našem plotu tak jdu blíž a co nevidím že je auto bez řidiče a ovce v prd*li.Ovce nikde až jsem zavolal na naši pojmenovanou ovci Bětku tak už jsem jen slyšel jak bečí a jdou ke mě ale v tom vidím jak jdou nějaké lidi po našem pozemku a tak se jich jdu zeptat co tam dělají a oni že jdou vytáhnou to auto.(Byly to kluci okolo 16-18let) a tak se jich ptám proč jezdí po našem pozemku a oni že se jeli večer projet a že zabloudili jenže ještě mi řekli že prý byly ve vedlejší vesnici v hospodě a prý byly i opití .(prý si to chtěli zkrátí přes kopec kde není cesta ale naše louka )Tak než jsme se s nimi domluvil co a jak, ovce zase pryč... Tak jsem jim pomohl vytáhnout auto (Felicii-nestalo se jí skoro nic akorát prasklé přední sklo a světla) a oni se shodli že mi to zaplatí a ještě že mi to přijdou pomoct to opravit. A tak jsem musel jít zase přes kopec domů pro psi a znova ovce naháněl naštěstí to vše dobře dopadlo.Až na ten roztrhej plot.A proto má otázka zní jak spojit pletivo?Nezad bych to jenom zamotal do sebe z důvodu pevnějších spojů pro vypínání.Nějakýma spojkami?Díval jsem se na nějaké ale ty se musejí se cvakávat kleštěmi.Ale radši něco co se nasadí a se cvakne třeba kleštěmi?Existuje něco takového to?
předem díky JK
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ja bych to zdratoval krizkovym stehem :) ne, delam si srandu, strihnul bych to v puly ok, pak ty konce hledam to slo, proste zasmodrchat aby se to nerozplejtalo no a pak ten drat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
Díky moc.

Týjo, člověk by si myslel, že pokud má ovce někde u lesa, tak že tam bude mít od lidí klid a stejně se i tam nějaký pit*mec najde
Stejně, když taháte to pletivo, tak ho máte přidělané ke sloupkům, ne? Odstřihla bych ho na úrovni nejbližších sloupků a vymněnila 1 dílec - stejně, pokud ho máte vypnuté traktorem, to nejspíš nenapojíte bez použití "záplaty". Akorát bych dala pozor na to, aby nebylo moc nerovností při napojování - aby Vám to "neutíkalo" - aby prostě nebyl spoj křivý a nehrbilo se to pak při vypínání..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Týjo, člověk by si myslel, že pokud má ovce někde u lesa, tak že tam bude mít od lidí klid a stejně se i tam nějaký pit*mec najde
Stejně, když taháte to pletivo, tak ho máte přidělané ke sloupkům, ne? Odstřihla bych ho na úrovni nejbližších sloupků a vymněnila 1 dílec - stejně, pokud ho máte vypnuté traktorem, to nejspíš nenapojíte bez použití "záplaty". Akorát bych dala pozor na to, aby nebylo moc nerovností při napojování - aby Vám to "neutíkalo" - aby prostě nebyl spoj křivý a nehrbilo se to pak při vypínání..
Mě už lidi udělali i horší věci... (lidi z vesnice) závist je špatná vlastnost...(zastřelil mi jeden myslivec 3 ovce a vymlouval se na to že si to spletl s nějakým divočákem přitom se pak přiznal že to udělal naschvál že ho to štve že chovám ovce)...
A k tomu pletivu právě já to vypínám napínací pákou nebo takovou tyčí s háčky a mám pletivo na skobičkách...
http://www.baushop.cz/data/images/xmlFeed/8/1794818.jpg ( tyč s háčky)
http://www.az-hobby.cz/resize/er/400/400/www.naradi-inna.cz/files/mod_eshop/produkty/full/50035.jpg (napínací páka).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
To je no ty také mám v rohách.

Jj, to se tady občas lidi špičkují, s jakými individui se potkávají :(
Ale tadyto byla evidentně blbá náhoda, to není o závisti nebo zlobě.. prostě mladí, skalení, v tu chvíli bezmozci jeli z pařby, no... taky jsme přeci jako teenageři prováděli kdeco
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Jj, to se tady občas lidi špičkují, s jakými individui se potkávají :(
Ale tadyto byla evidentně blbá náhoda, to není o závisti nebo zlobě.. prostě mladí, skalení, v tu chvíli bezmozci jeli z pařby, no... taky jsme přeci jako teenageři prováděli kdeco
To máte pravdu... ale jsem rád že to byly "docela slušní kluci" protože se mi omluvily a zaplatili to +mi pomohou při spravování... ale zatím to nijak nehrotím kolem díry jsem natáhl el. síť. a zatím čerpám inspiraci a informace o spravení. (Samozřejmě bylo by to nejjednodušší zamotat do sebe ale nemusí to držet když se o to ovce opřou ale nejvíce se mi líbil návod od Toma).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.231
tom.tady
napsal(a):
Třeba drandili skrz ohrady...
To snad ne... to bych je musel "seřezat".
Jan4445

XXX.XXX.89.231
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s těmato svorkami? Jak se instalují stačit prostrčit dráty a sami se ukotví?Nebo jsou potřeba nějaké spojovací kleště?
předem díky Honza
http://eshop.oslavan.cz/spojka-gripple.

Mám s nima pospojované pletivo co má asi 16 vodorovných drátů a musím říct, že drží perfektně. Žádné spojovací kleště nejsou potřeba. fungují tak, že jak tam drát zasouváš tak v tom cvaká a zpět už ho nedostaneš. Za tu cenu to ale nestojí, příště to jen do sebe zamotám tak, jak elektrikáři spojují dráty el.vedení. To drží taky dobře.
Jan Hrubí

XXX.XXX.89.231
napsal(a):
Mám s nima pospojované pletivo co má asi 16 vodorovných drátů a musím říct, že drží perfektně. Žádné spojovací kleště nejsou potřeba. fungují tak, že jak tam drát zasouváš tak v tom cvaká a zpět už ho nedostaneš. Za tu cenu to ale nestojí, příště to jen do sebe zamotám tak, jak elektrikáři spojují dráty el.vedení. To drží taky dobře.
Díky... potřebuji spojit pouze pár drátu tak to zas taková investice nebude tak uvidíme.. jen jsem potřeboval vědět jestli jsou nějaké potřeba kleště.