Stájový registr a číslo stáje

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

gigiolko

13.4.2016 21:25
gigiolko

XXX.XXX.89.231

Dobrý den,
mám takový menší dotaz... společně s číslem hospodářství mi přišel i Stájový registr(žlutý sešit). A nevím zda je to povinné ho vyplňovat či ne. Nebo když přijde kontrola zda mi hrozí pokuta když to nebude vyplněno.A za další na přední straně jsou nějaké údaje a je tam i číslo stáje...a to mě trochu zarazilo kde ho mám vzít?Mohu si ho vymyslet?Nebo musí tam být vůbec uvedeno?
předem díky začínající chovatel.

13.4.2016 22:36
Miniela

XXX.XXX.184.105

Dobrý den, ano stájový registr musí být vyplněn, je to jedna z věcí, kterou např. ČPI kontroluje. Číslo stáje byste měl nalézt na papíru, kde máte napsáno číslo hospodářství. Asi to bude číslo 10.

14.4.2016 00:37
Pola

XXX.XXX.20.141

Podle mne není číslo stáje uvedeno u čísla hospodářství. Ale určí si ho majitel sám - 01,02 atp-. Podle toho jak sám zařadí ustájení zvířata - třeba ovce 01, kozy 02. Nebo stáj s matkami 01, stáj s plemeníkem 02 atp. Ale potom musí při každé změně stavu zvířat toto číslo stáje uvádět. Aby si omylem neodepsal zvíře z jiného čísla stáje. Pak by mu stavy účetní neseděly na skutečnost. Pokud to jde, nechte si stáj jednu, ať se vám to neplete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2016 07:38

Zaridte si pristup na portal farmare, to je nejjednodussi.

gigiolko

14.4.2016 15:22
gigiolko

XXX.XXX.89.231

Je to ono? A takže když to budu vést na portálu far. tak to nemusím vyplňovat?

gigiolko

14.4.2016 15:41
gigiolko

XXX.XXX.89.231

Je to ono? A když to budu mít vedeno přes portál farmáře tak nemusím to žluté vyplňovat?

14.4.2016 16:25
monalisa007

XXX.XXX.236.201

Jojo, to by mě taky zajímalo, zda když budu vyplňovat portál farmáře, zda odpadá posílání hlášenek, vedení papírové evidence atd.Děkuji smajlík

14.4.2016 16:46

Jakmile to budete mit elektronicky, tak na papiry muzete zapomenout.

14.4.2016 16:58
monalisa007

XXX.XXX.236.201

Super, děkuju moc, jdu na to smajlík

14.4.2016 17:34

Na začátku, než se s tím člověk oťuká, to může být zdlouhavé a otravné, ale jakmile se zorientujete, je to opravdu příjemná úspora času a papíru ;)
Jediné, co mě na tom štve, že se nedá využívat i jako takový ten "chovatelský zápisník", aby si člověk mohl rovnou u každého zvířete zapisovat veterinu, odčervování, porody, postřehy... takže k tomu si stejně ještě bokem vedu excelovou tabulku, do které zaznamenávám detaily k jednotlivým zvířatům...

14.4.2016 17:40

Tohle tam je, ale trosku zakopany, vecer to okouknu, zacina rodit zakladatelka rodu :).

14.4.2016 18:08

Držím palce ;).

15.4.2016 00:00
bača.provodov

XXX.XXX.160.114

Zdravím všechny, ten žlutý sešit už nevedu pět let. Vše vedu na portálu farmáře. V tom případě vše kolem evidence a pohybu zvířat provádím na tomto portálu. V případě aktivního portálu není možné dělat tyto pohyby papírovou cestou, tzn. vše dělat na portálu nebo papírově. V případě, že byste chtěli se vrátit k papírové evidenci je zapotřebí zrušit portál farmáře. Ale to bych už osobně po těch pěti letech nedělal. Jak zde již bylo napsáno, je to jen otázka času si vše oťukat a pak je to už pohoda.Číslo hospodářství na žádost přiděluje Hradíštko, které zasílá poté registrační lístek provozovny. Zde je přidělené číslo hospodářství - 8 číslic popřípadě i číslo stáje - 2 číslice./ zpravidla 00, nebo ta 10/. V případě papírové evidence je zapotřebí uvádět číslo hospodářství i dvoučíselné číslo stáje / 00,01,02 atd/, jak vám bylo přiděleno na registrčním lístku provozovny. Na portálu f. si další čísla stájí mužete vytvořit sami třeba i pět či deset stájí. Osobně eviduji zvířata ustájená ve stáji pod jiným číslem popisným i pod jiným číslem stáje, nebo zvířata, která nemám v KU rovněž pod jiným číslem stáje. Pokud byste chtěli další číslo hospodářství, o to i v případě aktivního portálu f. si musíte opětně zažádat v Hradíštku. Mám zvířata ve dvou obcích, takže pro každou obec /katastr/ slouží jedno hospodářství. Předloni jsem vyřizoval přes Hradíštko další hospodářství pro zvířata ustájená v druhé obci. Jak mě bylo vysvětleno v Hradištku na každou obec/katastr/ musí být vlastní číslo hospodářství. Portál farmáře všem vřele doporučuji, po těch prvotních peripetiích jedinečná věc. Kdykoliv a v podstatě vše zde udělate při chvíli kdy máte čas a naládu zpracovávát tu veškerou evidenci, kterou po nás chtějí.

gigiolko

15.4.2016 09:31
gigiolko

XXX.XXX.89.231

bača.provodov napsal(a):
Zdravím všechny, ten žlutý sešit už nevedu pět let. Vše vedu na portálu farmáře. V tom případě vše kolem evidence a pohybu zvířat provádím na tomto portálu. V případě aktivního portálu není možné dělat tyto pohyby papírovou cestou, tzn. vše dělat na portálu nebo papírově. V případě, že byste chtěli se vrátit k papírové evidenci je zapotřebí zrušit portál farmáře. Ale to bych už osobně po těch pěti letech nedělal. Jak zde již bylo napsáno, je to jen otázka času si vše oťukat a pak je to už pohoda.Číslo hospodářství na žádost přiděluje Hradíštko, které zasílá poté registrační lístek provozovny. Zde je přidělené číslo hospodářství - 8 číslic popřípadě i číslo stáje - 2 číslice./ zpravidla 00, nebo ta 10/. V případě papírové evidence je zapotřebí uvádět číslo hospodářství i dvoučíselné číslo stáje / 00,01,02 atd/, jak vám bylo přiděleno na registrčním lístku provozovny. Na portálu f. si další čísla stájí mužete vytvořit sami třeba i pět či deset stájí. Osobně eviduji zvířata ustájená ve stáji pod jiným číslem popisným i pod jiným číslem stáje, nebo zvířata, která nemám v KU rovněž pod jiným číslem stáje. Pokud byste chtěli další číslo hospodářství, o to i v případě aktivního portálu f. si musíte opětně zažádat v Hradíštku. Mám zvířata ve dvou obcích, takže pro každou obec /katastr/ slouží jedno hospodářství. Předloni jsem vyřizoval přes Hradíštko další hospodářství pro zvířata ustájená v druhé obci. Jak mě bylo vysvětleno v Hradištku na každou obec/katastr/ musí být vlastní číslo hospodářství. Portál farmáře všem vřele doporučuji, po těch prvotních peripetiích jedinečná věc. Kdykoliv a v podstatě vše zde udělate při chvíli kdy máte čas a naládu zpracovávát tu veškerou evidenci, kterou po nás chtějí.

A to musí být na každý katastr jiné č. hospodářství ? Jelikož mám pastviny v naší obci a další část pastviny taktéž v naší obci ale už je to katastr sousední vesnice.Je to potřeba?
Takže když bych dal zvířata z (katastru naší obce) na tu louku (katastru další obce) tak je musím vždy přehlásit z jednoho čísla na druhé?To je trochu podivné.

gigiolko

15.4.2016 09:43
gigiolko

XXX.XXX.89.231

Takže pokud dobře rozumím musím mít i druhý účet na portálu farmáře?Nebo to se dá nějak doplnit do toho stávajícího?

15.4.2016 10:37
přezdívka

XXX.XXX.105.195

gigiolko napsal(a):
A to musí být na každý katastr jiné č. hospodářství ? Jelikož mám pastviny v naší obci a další část pastviny taktéž v naší obci ale už je to katastr sousední vesnice.Je to potřeba?
Takže když bych dal zvířata z (katastru naší obce) na tu louku (katastru další obce) tak je musím vždy přehlásit z jednoho čísla na druhé?To je trochu podivné.

Mám to samé a vedu jen jedno číslo hospodářství a zatím nikdy nebyl problém. A to jsem tu měla kontrolu jak od veterinářů, tak i z plemenářské inspekce a nikdo to nezkoumal. Problém by asi byl, kdyby se muselo jet do vedlejší obce. Mám pozemky, které jsou přímo za pomyslnou čárou na mapě a přístupné jsou z naší obce a z vedlejší ne.

gigiolko

15.4.2016 11:27
gigiolko

XXX.XXX.89.231

přezdívka napsal(a):
Mám to samé a vedu jen jedno číslo hospodářství a zatím nikdy nebyl problém. A to jsem tu měla kontrolu jak od veterinářů, tak i z plemenářské inspekce a nikdo to nezkoumal. Problém by asi byl, kdyby se muselo jet do vedlejší obce. Mám pozemky, které jsou přímo za pomyslnou čárou na mapě a přístupné jsou z naší obce a z vedlejší ne.

OK tak to taky asi nechám...taky to tak mám jako vy přístupné od naší obce a od druhé ne pouze louka jiného farmáře a potok.

15.4.2016 12:31

Mám to jako b.provodov: taky pasu na dvou katastrech a mám tedy dvě hospodářství, přičemž každé ještě rozděleno na několik stájí. Myslím, že nikoho nezajímá, kudy se tam jezdí, ale prostě na jakém katastru to leží. Ale jsou to dohady - nejlepší je si zavolat na Hradišťko, kde Vám to zodpovědí

15.4.2016 12:53
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mám to jako b.provodov: taky pasu na dvou katastrech a mám tedy dvě hospodářství, přičemž každé ještě rozděleno na několik stájí. Myslím, že nikoho nezajímá, kudy se tam jezdí, ale prostě na jakém katastru to leží. Ale jsou to dohady - nejlepší je si zavolat na Hradišťko, kde Vám to zodpovědí

Jasně, že povědí, ale kdo se moc ptá, tak... Byrokracie je už tak dost a je zbytečné si přidělávat další. Asi by byl průšvih, kdyby se objevila nějaká nakažlivá choroba a bylo by potřeba v učitém katastru mít karanténu.

15.4.2016 17:57
bača.provodov

XXX.XXX.160.114

Pokud pasete na dvou katastrech by neměl být problém. V případě, že byste chtěli mít v sousedním katastru ovce ustájené, tak by zde měla být zaevidovaná stáj a tu vytvoříte jedině zaregistrováním druhého hospodářství v tomto sousedním katastru. Portál farmáře máte jen jeden a pokud máte zaevidováno více hospodářství otvíráte si vždy hospodářství v kterém chcete dělat nějaké úpravy. S každým hospodářstvím které si otevřete se vám otevře stájový registr pro toto hospodářství. Jak jsem již zmínil mám dvě hospodářství pro každý katastr a pokud dělám přesun zvířat mezi těmito svými hospodářstvími musím si nejprve otevřít hospodářství z kterého chci zvířata odsunot a následně otevřít hospodářství druhé a na tomto zase zvířata přisunout. Je to řekli bychom celkem zbytečná záležitost mohl by někdo říci, ale pobírám dotace a případný kontrolor by z toho mohl udělat problém a vyhodnotit to jako důvod pro krácení dotačního titulu. Ještě bych chtěl upozornit, že každou takhle vytvořenou stáj/hospodářství/ byste měli na příslušné agentůře SZIFu zaevidovat pro případ, jak zde bylo zmíněno, vyhlášení karantény, nákazové události. Zde pak veterináři vidí na mapě veškerá hospodářství, kde jsou ustájena hospodářská zvířata. Dnes jsem byl na semináři pro dotace na rok 2016 a zde inspektorka kontroly vzpomněla, že nejvíce kolizních situací je právě u chovatelů ovcí a tudíž lze předpoládat, že místo pěti procent kontrolovaných subjektů bude kontrolováno deset procent. Na každém subjektu, kde byl zjištěn kontrolou nějaký problém následně jde kontrola znovu zda byl broblém odstraněn. Toto je ta neopěvovaná stranka chovu našich zvířat a protože bahníme ovečky jdu se pokochat novými přírůstky ve stádě.

Paní.kaja

8.12.2020 00:33
Paní.kaja

XXX.XXX.45.157

Dobrý den,
Chtěla bych poradit,odhlásili jsme všechny zvířata ,buď byly předány jinému majiteli,nebo porážka nebo utekli.
V dědickém řízení jsme přišli o pozemky kde bylo vedeno číslo stáje .Nyní potřebují zrušit číslo stáje ,jak mám postupovat ? Díky moc

10.12.2020 20:27
Jejda

XXX.XXX.91.129

Paní.kaja napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych poradit,odhlásili jsme všechny zvířata ,buď byly předány jinému majiteli,nebo porážka nebo utekli.
V dědickém řízení jsme přišli o pozemky kde bylo vedeno číslo stáje .Nyní potřebují zrušit číslo stáje ,jak mám postupovat ? Díky moc

Dobrý den. Přesné informace najdete na webových stránkách Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. Hradištko www.cmsch.cz
Případně tam najděte v kontaktech telefon informační linky ústřední evidence, kde Vám poradí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík