Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.4.2016 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Ukrajina jako třetí země - není v EU - je potřeba mít status pro vývoz tam? Na import mají vlastní zákony, ale nevím, zda požadují status. V rámci EU je to jasné. Ví někdo, jak přesně je to na Ukrajinu? Nemám na mysli rady typu podplaťte celníky...

14.4.2016 17:50
roklanka

XXX.XXX.46.1

Jak je to na ukrajině netuším, ale bez statusu vám nepovolí vývoz naše KVS. Na Slovensku status nevyžadují, ta vymoženost tam ještě nedošla, ale ani tam oficiálně nevyvezete ani chlup, bez povolení naší KVS.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2016 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Na KVS mi bylo sděleno, že si mám zjistit podmínky, za kterých by to povolila Ukrajina. Že je to otázka jejich, ne naše. Že kdyby to bylo naopak, bude KVS vyžadovat podmínky, jaké jsou u nás, ne na Ukrajině. Pochopila jsem to tak, že pokud Ukrajina status požadovat nebude, tak být nemusí. Někdo status doporučuje, jiní a to i úředníci okolo zvířat ho nedoporučují...Někdo říká, že chovu to přinese víc mínusů, než plusů...asi pokud člověk nechce vyvážet, tak je zbytečné ho mít. Děkuji Roklanko za odpověď smajlík

Neregistrovaný uživatel

14.4.2016 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na KVS mi bylo sděleno, že si mám zjistit podmínky, za kterých by to povolila Ukrajina. Že je to otázka jejich, ne naše. Že kdyby to bylo naopak, bude KVS vyžadovat podmínky, jaké jsou u nás, ne na Ukrajině. Pochopila jsem to tak, že pokud Ukrajina status požadovat nebude, tak být nemusí. Někdo status doporučuje, jiní a to i úředníci okolo zvířat ho nedoporučují...Někdo říká, že chovu to přinese víc mínusů, než plusů...asi pokud člověk nechce vyvážet, tak je zbytečné ho mít. Děkuji Roklanko za odpověď smajlík

Status by k něčemu byl, pokud by byl povinný u všech chovatelů, takhle to jen znesnadnilo přesuny. Jakou logiku má, že nesmím kůzle prodat do chovu se statusem, pokud ho nemám, ale do chovu bez statusu ano. A aby to bylo ještě zajímavější, tak i když mám status tříletý, nesmím prodat do sedmiletého. Z hlediska možného způsobu přenosu klusavky je to zbytečná byrokracie.

14.4.2016 21:39
roklanka

XXX.XXX.46.1

Status by k něčemu byl, pokud by byl povinný u všech chovatelů, takhle to jen znesnadnilo přesuny. Jakou logiku má, že nesmím kůzle prodat do chovu se statusem, pokud ho nemám, ale do chovu bez statusu ano. A aby to bylo ještě zajímavější, tak i když mám status tříletý, nesmím prodat do sedmiletého. Z hlediska možného způsobu přenosu klusavky je to zbytečná byrokracie.

Jo, s tím naprosto souhlasím, je to jen byrokratická buzerace a komplikace. Mám 7 letý a ještě, že mám plemeníka, co tu chvíli vydrží, protože najít linii kozla a stejnej status nebude žádná sranda.

Neregistrovaný uživatel

14.4.2016 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

roklanka napsal(a):
Jo, s tím naprosto souhlasím, je to jen byrokratická buzerace a komplikace. Mám 7 letý a ještě, že mám plemeníka, co tu chvíli vydrží, protože najít linii kozla a stejnej status nebude žádná sranda.

Přesně, u kozlů to bude dělat velký problém. Vy můžete vlastně koupit kozla jen ze sedmiletého statusu, nebo importovaného. Zato já, bez statusu, můžu koupit od všech bez problému, kdo tohle vymyslel...

14.4.2016 22:33
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Přesně, u kozlů to bude dělat velký problém. Vy můžete vlastně koupit kozla jen ze sedmiletého statusu, nebo importovaného. Zato já, bez statusu, můžu koupit od všech bez problému, kdo tohle vymyslel...

I z chovu bez statusu lze koupit plemeníka, ale je podmínka, že bude mít genotyp ARR/ARR. To znamená že by neměl být vnívavý na virus klusavky. Ovšem je otázka, jestli náhodou nemůže být přenašeč a při tom sám neonemocní.

14.4.2016 22:45
pajca

XXX.XXX.73.177

Ukrajina jako třetí země - není v EU - je potřeba mít status pro vývoz tam? Na import mají vlastní zákony, ale nevím, zda požadují status. V rámci EU je to jasné. Ví někdo, jak přesně je to na Ukrajinu? Nemám na mysli rady typu podplaťte celníky...

Pročtěte si na stránkách SCHOK (novinkách) : Postop a kritéria pro uznávání
statusů rizika TSE v chovech ovcí a koz a podmínky pro obchod s ovcemi a kozami
v rámci EU.
Jestli jsem dobře četla, tak na UK : Na jatka a výkrm bez omezení. Do chovu se
statusem zanedbatelného a kontrolovaného rizika. Podmínky určuje vždy strana
přijímací. Zjistit Vám je musí příjemce.

14.4.2016 23:00
pajca

XXX.XXX.73.177

Když má Roklanka status zanedbatelného rizika, může koupit kozla zase pouze
z chovu se stejným statusem, pokud o něj nechce přijít, nic jiného.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2016 00:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

pajca napsal(a):
Pročtěte si na stránkách SCHOK (novinkách) : Postop a kritéria pro uznávání
statusů rizika TSE v chovech ovcí a koz a podmínky pro obchod s ovcemi a kozami
v rámci EU.
Jestli jsem dobře četla, tak na UK : Na jatka a výkrm bez omezení. Do chovu se
statusem zanedbatelného a kontrolovaného rizika. Podmínky určuje vždy strana
přijímací. Zjistit Vám je musí příjemce.

Děkuji Pajco, mám to pročtené, ale nejsem z toho chytrá. UK je Velká Británie, tam vím, jak to je. Ale UA, Ukrajinu, tam právě neřeší, jako třetí zemi mimo EU. Právě, že podmínky určuje strana přijímací, jak mi řekli na KVS, tak jsem se tady ptala, zda má někdo zkušenost, že UA vyžaduje status.

Neregistrovaný uživatel

15.4.2016 00:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.110

přezdívka napsal(a):
I z chovu bez statusu lze koupit plemeníka, ale je podmínka, že bude mít genotyp ARR/ARR. To znamená že by neměl být vnívavý na virus klusavky. Ovšem je otázka, jestli náhodou nemůže být přenašeč a při tom sám neonemocní.

Netýká se to ale jen beranů?

15.4.2016 08:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Netýká se to ale jen beranů?

Ano, píšu o beranech. Jak je to s vyšetřováním u kozlů nemám zdání, protože chovám jen kozy a za ženichem si zajedem. V tom případě by takový kozel nemohl připouštět kozy z chovu bez statusu. Nebo by koza z chovu se statusem nemohla jet k nejbližšímu kozlovi, když nebude mít status. Je to moje logická úvaha. Jak je to doopravdy vůbec netuším. No pěkně nám to ti úředníci zamotali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík