Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ellinkad

15.4.2016 08:14
Ellinkad

XXX.XXX.20.13

Dobrý den. V pondělí porodila naše quessantská ovce jehně (holku) a beran od první chvíle na jehně útočil, proto jsme ho dali do vedlejší ohrady. Jsou od sebe oddělení el.ohradníkem, ale vidí na sebe a slyší se. Ovce s jehnětem jsou v klidu, ale beranovi se už začíná asi stýskat. Kdy ho mám pustit nazpět? Nechci aby byl na jehně zlý a nebo aby se snažil obskočit ovci (je určitě ráda, že má na chvíli klid) smajlík Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2016 08:19

Jemu se nestejska, jeho tlaci tentononc. Mam dva berany, ted jsou od ovci kvuli porodum, jsou prez cestu takze od sebe asi 4m. Obcas si mezi sebou trknou ale jinak jsou v pohode. Nechte je jeste tak do nedele aby jehnata zesilila a ziskala na rychlosti. Pak beranoj zdrhnou kdyz na ne pujde. A matka si je taky bude branit.

Ellinkad

15.4.2016 08:35
Ellinkad

XXX.XXX.20.13

No právě jsem si nebyla jistá, jestli se mu stýská protože je sám a nebo protože si chce vrznout Ještě je nechám oddělené, ovce si taky musí od toho jeho otravování odpočinout a je pár dní po porodu. Na to jehně byl ten první den opravdu zlý, proto se trochu bojím, aby nepokračoval v tom napadání, ale je fakt, že až bude jehně dost silné a rychlé na to, aby mu uteklo, bude to lepší. Zatím je to takový roztomilý, hopkající prcek a moc by mě mrzelo, kdyby mu beran něco udělal...

15.4.2016 08:46

Mam ted petidenni krizence jsou uz mezi ostatnima a kdyz se vali cely stado ke zlabu na oves, tak prckove mezi nima litaj jak rakety. Takze i beranoj by uz v pohode utekli.

15.4.2016 14:47
zuzu2011

XXX.XXX.103.201

Já bych byla opatrná, známá má taky quessantky, dvě ovce a berana, toho pustila k ovcím zpátky po porodu asi po dvou týdnech a ráno našla jehně mrtvé. Beran si hlídal dospělou ovci a zřejmě žárlil. Jestli je to k plemeni ( malý = vzteklý ), nevím, my měli suffolka, který si chtěl spíš s jehňaty hrát, teď máme berana zwartbles a to je úplný ňouma, ten se jehněte ze začátku bál, teď už je v pohodě a když synek přijde až k němu a lehne si vedle něj, zvedne se a odejde. Uvidíme, ostatní ovce teprve porodí, co beran bude dělat, až té drobotiny přibude. Případně ho taky oddělíme.

Ellinkad

15.4.2016 14:52
Ellinkad

XXX.XXX.20.13

Taky chci být opatrná, proto ho chci nechat vedle nejméně 14 dní a pak uvidíme... U vypuštění určitě budu, takže pokud by ho chytal rapl, tak ho čapneme za rohy a případně přivážeme a bude mít "výběh" jen kolem kůlu, kde by byl, ale ovci a jehně by měl kolem sebe, ale jehně by mohlo utéct, pokud by na něj beran útočil...

Přidejte reakci

Přidat smajlík