Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jula

22.4.2016 16:51
Jula

XXX.XXX.223.122

Dobry den, potrbuji pomoc ci radu. Ve stredu se nam narodil kozlik trosku slabsi. Sel ven zadnima nohama a mamka mu pomahala ven aby se neudusil. Koza rodila poprve. Kuzle ma slabe zadni nohy a prsty ma dozadu. Ale saje normalne i prikrmujem. Vet nam poradil ze mu je mame masirovat a natahovat. Jen uz druhou noc skoro nespim abych si byla jista ze se najedl. Nevite asi za jak dlouho se mu mohou narovnat?

22.4.2016 17:23
ustulina

XXX.XXX.22.113

Nožky(kopýtka) jdou dát snadno do správné polohy? Pokud ano, udělejte mu dlahy - silná tyčka od nanuku (nebo jak mají doktoři dřevěné špachtle na koukání do krku pacientům - nevím, jak to nazvat :) a lékařskou izolačkou obmotat - tak, aby kopýtko bylo ve správné poloze, ale aby dlaha nezasahovala a znemožňovala pohyb kolena. V tomhle případě asi lepší dát dlahu zepředu, fixovat k "holeni" a kopýtko přitáhnout do správné pozice. Pak bych mu přidala "vitamíny" - selen, vápník.
Měla jsem to dřív párkrát u jehňat, tak za týden,10 dní s dlahou byly OK.

22.4.2016 17:57
Jula

XXX.XXX.223.122

Narovnat uplne jeste nejdou prvni den vubec mel je jak kamen. Ale uz furt mu je masiruju a natahuju a uz jsou skoro rovny. Chybi kousicek ale furt trochu ztuhle. Tak hlavne uz vim ze pujde pujde dat na nohy. A veterinari jsme rikali ze jsem o tom selenu cetla a on ze ne ze se nedava tak ja nevim. Budem bojovat dal :) ale na nem jde videt ze chce bojovat.

22.4.2016 19:46
lilo

XXX.XXX.201.210

Slabim kuzlatkum se picha selevit 1ml, jinak v tomhle pripade slabych zadnich nozek jde spis o spatne postaveni... ty dlahy by byly na miste... to masirovani take... mekka podestylka je take supr... ona ty slachy doprotahne.

22.4.2016 20:13
Jula

XXX.XXX.223.122

My mame u vsech mekkou podestyklu i u psa i u konu u u ostatnich koz a kozlu. A mame vsechny kozy na kvalitnich granulich nekolik druhu a na nutrimixu. Aj liz maji. Ale to uz je druhe slabsi a nevime jakto. Prvni bylo od starsi kozy a z dvou kuzlat to jedno krasny a velky a druhy nedovivinuty po trch hodinach umrelo. A ted tento ma problemy s nozkama. Predtim byli vsichni zdravi co se narodili. Dekuji za kazdou radu.

23.4.2016 00:29
profesor1

XXX.XXX.192.98

Možná kdyby jste přešli na přirozené krnení uděláte líp!
Kozlík jen leží nebo je schopný se naty nožky nějak postavit? nebo má aspoň snahu?
Ty dlahy bych udělal z drátu, který by šel den odedne tvarovat do přirozenější polohy nožiček.

23.4.2016 09:45
roklanka

XXX.XXX.46.22

O překloubení je tu mnoho příspěvků, stačí pohledat v historii. Dlahy by byly vhodné, masírovat, natahovat šlachy, spraví se to,.

23.4.2016 11:02
Jula

XXX.XXX.223.122

On se normalne postavi je ty zadni nozky ma ohle a stoji na kloubech. Budeme mu davat dlahy. Silu uz ma taky a je zivy jen ho omezuji ty nozky.

23.4.2016 11:03
Jula

XXX.XXX.223.122

Ke koze se taky uz dostane sam kdyz ma hlad.

23.4.2016 11:39
Jula

XXX.XXX.223.122

profesor1 napsal(a):
Možná kdyby jste přešli na přirozené krnení uděláte líp!
Kozlík jen leží nebo je schopný se naty nožky nějak postavit? nebo má aspoň snahu?
Ty dlahy bych udělal z drátu, který by šel den odedne tvarovat do přirozenější polohy nožiček.

Co je pro vas prirozene krmeni? Zerou travu i seno. K tomu dostavaj ty granule s vitaminy. A ten nutrimix. A nebudu jim davat jabka a mrkve protoze to nikdy nezrali a nepotrebuju aby mi vsichni umreli. To nejsou klasicke kozy ale holandske zakrsle. A nepotrebuju abyste tu na me byli hnusni. Nejsem profik proto se k vam obracim. A jeden clovek tu psal o stejnem problemu a ten to zacal resit az v jednom mesici ja se obracim po dvou dnech. A delam vse mozny aby byl vporadku. Nemam je na prodej ani na maso. Mam je jak decka.

23.4.2016 14:05
profesor1

XXX.XXX.192.98

Nemůžu si pomoci, ale připadám si občas jako mezi schizofreniky.
KDE JSEM BYL ZASE HNUSNÝ?
Budu vás citovat:
..."A mame vsechny kozy na kvalitnich granulich nekolik druhu a na nutrimixu. Aj liz maji..."
Proto jsem napsal co jsem napsal.
Doufám že mě odepíšete ve stylu, že jsem vás napadal od samého začátku...
Bože, bože...

Jinak jestli se sám postaví a jde se napít tak to máte v podstatě vyhráno, jen to chce se těm nožkám věnovat smajlík

23.4.2016 14:42
Jula

XXX.XXX.223.122

To bylo celkove ne jen na vas. Vklidu. Udelala jsem mu dlahy podle navodu jedne pani ktera psala v jine diskuzi a malej udelal prni krucky a furt se ted premistuje. I ke koze sam dosel se napit. ☺ mam velikanskou radost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík