Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tau

24.4.2016 12:57
tau

XXX.XXX.123.1

Dpbrý den.Známí který ma registrované hospodářství z vedlejší vesnice si dal k nám dvě ovečky na opasení zahrady.Musím se taky radějio zaregistrovat nebo stačí že jsou ovečky jeho a on je registrován? děkuji za odpoved.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2016 13:01

Stačí.

24.4.2016 15:12
tom.tady

XXX.XXX.182.202

No, ofiko? Pak záleží, kde má to hospodářství zaregistrované. Pokud je to stejný katastr, tak není potřeba nové hospodářství, ale stejně by měl mít extra stáj a zákres do mapy.

Ale já bych to s dvěma ovcema neřešil.

tau

24.4.2016 15:21
tau

XXX.XXX.17.215

tom.tady napsal(a):
No, ofiko? Pak záleží, kde má to hospodářství zaregistrované. Pokud je to stejný katastr, tak není potřeba nové hospodářství, ale stejně by měl mít extra stáj a zákres do mapy.

Ale já bych to s dvěma ovcema neřešil.

Tak stejný katastr to určitě není.

24.4.2016 15:44

Nenapadlo mě, že "vedlejší vesnice" je v jinym katastru
Ofiko tedy by se muselo založit nové hospodářství pro daný katastr a tam založit stáj - Vaší zahradu.

Třeba to ještě někdo upřesní, ale do půl roka není povinné mít jehňata na porážku evidována. Tak jestli by nebylo jednodušší mít to takhle?

24.4.2016 19:07
tom.tady

XXX.XXX.182.202

Jéénže, i jehňata mladší 6 měsíců musí být registrovaná v případě prodeje (odsunu/přísunu).

Ledaže by to bylo totálně neposkvrněné početí, bez otce i bez matky .

24.4.2016 19:12

Nojo, vidiš, nebudou počatí asi z jabloně a hrušky na zahradě, co?
Tak v případě, že to pán chce mít vše v richtiku, tak ho asi čeká papírování.
Pokud by se dalo předpokládat, že se to zalíbí a ovce tam budou pravidelně, možná by se vyplatilo to registrovat na sebe. Je to jen chvíle papírování, než se člověk zorientuje... spousta návodů najdete ve starších diskusích..

Přidejte reakci

Přidat smajlík