Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kekule

24.4.2016 19:56
Kekule

XXX.XXX.247.38

Zdravíčko Lidičky měla bych na vás dotaz. Můžu dávat kozám otruby s drceným ječmenem? (namočené), dostávají seno a tvrdé pečivo tak jsem si říkala čím bych jim mohla trochu přilepšit :) Moc děkuji za odpovědi :).

24.4.2016 20:04
lilo

XXX.XXX.201.210

No jak dlouho chovate kozy? a to celou dobu byly jen na sene a pecivu? to je takova otazka k zamysleni... krom zeleneho, ktereho ted nyni bude dost... se na litr mleka produkcni dojnice pise rozepisuje krmna davka... urcite ji tu v diskuzich najdete...
jinak prilepsit... otruby jsou jen olupky z psenice... osobne se psenici vyhybam... ale muzete ji v 10% zahrnout do krmne davky slozene z jinych obilovin... oves, jecmen, kukurice / ta je mastnejsi... do krmne davky muzete mlet, drtit i jina semena, treba kmin, lnene semeno, slunecnici, bynova semena... samozrejme zastoupenou tak aby se vam kozeny nepo... takze zakrmovat postupne.. k tomu muzete davat nejake bilkovinne krmivo, jako vojteskove / jetelove seno, a to je asi tak nahrubo... v zime pak opranou repu, mrkev, zeleninove kostaly a trochu jablek... pecivu bych se vyhnula a povazovala ho za pamlsek...

Kekule

24.4.2016 20:24
Kekule

XXX.XXX.247.38

No já pouze začala pracovat na místě kde kozy mají už delší dobu a jelikož jsem ke kozám přišla jako slepá k houslím tak se snažím najít rady :) kozy neprodukují mléko, ani nevim jak jsou staré. Jen vím že dostávají pouze seno a tvrdé rohlíky a chleba :) tak proto se obracím s prosbou :) a tak jsem zkusila dát každé malinkou trošku na ochutnání otrub s ječmenem jestli by to žraly a málem sežraly i mě :D tak se ptám :) moc děkuji za odpověď :).

24.4.2016 21:45
roklanka

XXX.XXX.45.76

Pečivo by mělo být jen pamlsek a ne součást stravy. Moje kozy dostávají otruby, ječný šrot, celý oves a míchám jim to s namočenými vojtěškovými granulemi a cukrovarnickými řízky, dělám jim sypkou vlhkou směs.

25.4.2016 06:59
lilo

XXX.XXX.201.210

Kekule napsal(a):
No já pouze začala pracovat na místě kde kozy mají už delší dobu a jelikož jsem ke kozám přišla jako slepá k houslím tak se snažím najít rady :) kozy neprodukují mléko, ani nevim jak jsou staré. Jen vím že dostávají pouze seno a tvrdé rohlíky a chleba :) tak proto se obracím s prosbou :) a tak jsem zkusila dát každé malinkou trošku na ochutnání otrub s ječmenem jestli by to žraly a málem sežraly i mě :D tak se ptám :) moc děkuji za odpověď :).

Aha... tak to pak jo... pokud koza neni produkcni, asi bych s tou krmnou davkou byla take opatrna... aby jste ve finale ty kozy nemela ztucnele... muzete nejake vetve z prorezu... tim jim take udelate nejvetsi radost... rohliky a chleba jen jako pamlsek minimalne... a z pridavku doporucuju oves, jecmen drceny a nejaka ta semena... muzete davat i dyne i zeleninu... podminkou pro podavani prikrmu je relativni pravidelnost ale hlavne predesle zakrmeni senem...

Přidejte reakci

Přidat smajlík