Pastva v nepřístupném terénu.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sam 90210

26.4.2016 18:09
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Zdravím, naskytla se mi možnost pást ovečky na jednom velkém oploceném pozemku, jenže jsou tam v místech dost strmé kopce, místy bažiny a místy plochy se spousty trní, taková buš.Zase trávy je tam dost a já bych měla do podzimu po starostech, ale nechci aby se mi zmrzačili.Co myslíte ? Pase někdo v takových terénech a bez problémů ?

PetrT152

26.4.2016 18:31
PetrT152

XXX.XXX.89.231

Nemám představu foto by bylo lepší...ale asi by to chtělo nějakou úpravu.

Sam 90210

26.4.2016 18:35
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Foto můžu dodat během týdne, a úpravu jakou ? Trní chci posekat jak to jen půjde, ale největší starosti mi dělají ty kopce, aby se nezranili, jenže tam roste dost trávy.

PetrT152

26.4.2016 18:40
PetrT152

XXX.XXX.89.231

Nevím jak máte ty kopce velké atd... (když doplníte bližší foto tak Vám rád poradím blíže) nedávno cca před 1,5 měsícem jsem to také musel řešit na pronajaté pastvině. Ale asi by to chtělo ty náletové dřeviny vysekat a ty kope rozhrnout a zaset trávním semenem.A celou pastvu alespoňi usmykovat bránami.

26.4.2016 20:31
lilo

XXX.XXX.201.210

No na naletove dreviny vemte sebou kozy... ty budou nadsene.. a u ovci asi zalezi s jakym plemenem to budete opasat... ono neco jineho to bude s masnackama a neco jineho s kamerunkou...

Sam 90210

26.4.2016 20:56
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Kozy zatím nemám, ale je pravda že si je chci pořídit, možná příští rok. Máme plemena suffolk, romanovské, kerry hill a ZW, rostou tam hodně ostružiny, to by mohli jakš takš spásat, další věc s kterou si nevím rady jsou hluboká koryta potoku, je tam asi jen jedno mělké místo kudma by mohli přejít na druhou stranu, půjdu tam poopravit ploty a dodělat dalších pár úprav tak to tam vyfotím, chci je tam pustit co nejdřív než bude vegetace moc vysoká a bujná.

26.4.2016 21:25
lilo

XXX.XXX.201.210

No tak co se potoku tyka... tak pokud budou mit prechody... a to lepe pevne... kozy jsou schopne naucit se chodit i po lavce... u ovecek tu zkusenost nemam.... zatrubit a presypat tak pokud se jedny dostanou tam a dalsi bude nekde sama je schopna potok preskocit.. pak zalezi na tom jeslti odhadne sily... stalo se mi to dvakrat jednou s brezi ovci nastesti jsem byla u toho... jelikoz nas potok je spis same blato. a tak tam uvizla.... ale vytahnout ji z blativeho koryta byl mazec... sama by se tam uplacala k smrti.. jinak sousedovi skocila ovce nekolikrat do nahona. kdyz mu je rozehnal pes... tam je voda, zadne blato a to teda vyplavala... jinak v normalni situaci ovce vam vodou chodit nebude... to kdyz jsme meli povodne na pastvinach tak byl masakr oveny vubec nekam nahnat... az kdyz jsme vzali jednu za obojek a prestrkaly pres louzi tak nektere se odhodlaly... a to tam bylo vody sotva 10 cm... do vody proste nelezou a po kozach to vubec nemuzete chtit... ty mi kolikrat nechteji prejit ani lesklou asfaltku... proste zalezi na tom jake jim pripravite podminky... vysoke brehy mame na rece za pastvinou.. tam je to ohrazene elektrikou... protoze uz se mi stalo ze se mi kozel utopil.. nejspis oziral nejakou vegetaci nad brehem a zahucel dolu..

26.4.2016 22:22
profesor1

XXX.XXX.192.98

Ovce se vám nezmrzačí, ale já bych se nejvíc obával těch bažin - motolice jaterní a pod..

Přidejte reakci

Přidat smajlík