Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2016 14:59
milcakovi

XXX.XXX.215.201

Dobry den, chtela bych se zeptat zda by mi nekdo neporadil, pri dojeni kozy mame obcas problem s ucpanim struku jakoby zaschlym mlekem. Obcas se takovy kousek najde i v mleku pri cezeni. Kdyz mam mleko v lednici v misce, jeden den je na dne mleko ruzove s primesi krve, jiny je ciste. Koza se doji dobre, neboli ji to, test na mastitidu je negativni, koza je prvnicka, prodelala zanet v lednu po porodu, protoze o kuzle prisla a zrejme jsme ji spatne nevydojili, od te doby je dobra, az na tyhle potize. Dekuji za kazdou radu.

merlou

29.4.2016 15:14
merlou

XXX.XXX.119.136

Dobrý den, já sem začátečnice v chovu koz. Ale stalo se mi tento týden, že sem měla při dojení v mléce kousíčky sražený krve. Paní mi poradila, že mám vemínko masírovat sádlem a prohmatávat a dneska už je mléko čisťounké. Vy, ale píšete, že máte kousky sraženého mléka, to mi říkali, že mám dávat pozor, aby to nebyl zánět. Asi sem Vám neporadila, ale můžete si přečíst co mi radila paní pár zpráv před Vámi... Přeji, aby vše dobře dopadlo.

29.4.2016 17:18
milcakovi

XXX.XXX.215.201

Moc dekuji, taky jsme zacatecnici, v lednu brala dvoje antibiotika tak nevime, jestli to muzou byt jeste zbytky zanetu, veterinar do mlecne zlazy nechce zasahovat...

29.4.2016 17:29
lilo

XXX.XXX.201.210

Hele vemeno po zanetu je nevyspytatelne takze je otazka jak bude koza fungovat na dalsi laktaci... ja osobne se zanetem nemam zkusenosti takze poradi nekdo jiny ale uz se tu hodne psalo o tom ze koza pak treba vemeno nebo struk ani nenalila proste prestal fungovat...... ale napadaji me hned nejake otazky...1 jste zacatecnice myslite ze ovladate spravne techniku dojeni?... jak pravidelne dojite,2 kolik minut stravite dojenim,3 jaky ma prvnicka nadoji,4jak osetrujete vemeno pred a po dojeni... prvni striky odstriknete pred dojenim stranou... vyplati se poridit si na to tu specialni nadobku...

30.4.2016 11:37
milcakovi

XXX.XXX.165.142

No doji moje mati, jako deti kozu meli tak dojeni ma snad zvladnute, cas tak do 15 minut, ale to neodhadnu, doji dvakrat denne ve stejny cas a mlika dava tak 3 litry denne. Horsi je to s osetrovanim, odmita jakkoli cistit pred nebo po dojeni, jeji babicka to taky nedelala, jen odstrikuje, tam bojujem, aspon testy na mastitidu obcas dela, ty jsou ok..nicmene dojime jeste jednu kozu a ta je v pohode, zvirata jsou celorocne venku, schovaji se pod strechu jen kdyz prsi, ale je s nimi i kozel, tak nevim jestli je nejak nehoni, ze by to melo vliv...

Přidejte reakci

Přidat smajlík