Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2016 09:32
Šárečka

XXX.XXX.116.222

Prosím o radu.
Máme dvě osiřelaá kůzlata (cca ve třech týdnech), dnes jim je 1,5 měsíce.
Krmili jsme kozím mlékem až do doby, kdy při přechodu na trávu dostala průjem.
Po poradě s veterinářem jsou odstavená od mléka, jsou jen na seně a iontech (již 3. den).
Dostávají také čaj (dubová kůra nebo černý přislazený stévií).
Kozlík již v pohodě, včera už pil mléko. Kozička ale stále řídké, je hodně žíznivá, vypije i 150 ml najednou. Seno žere v pohodě. Ionty už ale dneska nemůže, z mléka máme starch, že se průjem zhorší. Zkoušela jsem i odvar z lněných semínek. Máte nějakou radu? Kozička je jinak čilá, vrtí ocáskem, skáče, žere., ale pít z misky nechce. prostě dokud nepřijdu s dudlíkem, pít nebude.

12.5.2016 10:34
profesor1

XXX.XXX.192.98

Mooonika promine(doufám), dovolím si zkopírovat její příspěvek z vlákna o otravě. -
-
Mooonica napsala:
Asi hlavnú úlohu zohralo živočíšne uhlie ktoré absorbovalo toxíny, ale tú šalviu by som veľmi nedávala v tomto prípade. Inak na ifaune sa viac x spomína recept bylinkárky Jiřinky Janíčkovej pre prípady otráv, trezalka s dubovou kôrou:
"Dubová kůra je nejen excelentí protiprůjmový prostředek a střevní desinficiens, ale taky mocný protijed, její třísloviny a ostatní účinné látky sráží a vyvazují spoustu rostlinných i anorganických jedů ( i když zase ne všechny ), proto jí zrovna dubovou kůru a živočišné uhlí radím. Proti jedu vstřebanému už v krvi zase působí třezalka, lze ji s dubovou kůrou i kombinovat, ale dubovou kůru je nutno povařit aspoň 10 minut, kdežto třezalka se spařuje klasicky jako čaj. Obě tekutiny se pak smíchají a aplikují. Je to nejmocnější bylinné detoxikans, které znám. Následně po přestátí problému se špatným krmením či otravou lze aplikovat ještě ostropestřec mariánský na podporu jaterní činnosti.".

Za seba by som odporúčala Humac Natur, ten funguje cca ako to živ. uhlie, aj to tak vyzerá, len je to prášok, myslím že je to z hnedého uhlia a cenovo výhodnejšie ako živ.uhlie.

Myslím že pokud průjmují, tak je to taková svým způsobem taky otrava - rozhození trávení.

12.5.2016 10:36
Šárečka

XXX.XXX.116.222

To uhlí dávám také, bohužel nevím kolik si můžu dovolit, dnes jsem ještě objednala Emanox.

12.5.2016 10:51
moonika

XXX.XXX.201.93

A farmatan ste nedávali? a nejaké probiotiká, progal a pod.

12.5.2016 10:57
Šárečka

XXX.XXX.116.222

Ne, chtěla jsem dát metacid, ale vet. dal jen ty ionty.

12.5.2016 11:04
moonika

XXX.XXX.201.93

Skuste ten farmatan, on je celkovo prospešným čiastočne aj proti kokc, a na zelené navykať velmi pomaly, vždy musia byť najskôr dobre nažrané sena, takže napr. poobede na chvílu každý deŃ. a ten humac natur je z uhlia, tie humínové kyseliny sú veľmi prospešné, aj pri hnačkách, otravách a pod, ľahko sa to dávkuje vyjde to o dosť lacnejšie ako uhlie
Profesor: Nie je čo prepáčiť :D.

12.5.2016 11:08
Šárečka

XXX.XXX.116.222

Už jsem objednala, na trávu pouštíme pomalu, každý den chvilku, ovšem zatím jen kozlíka.

12.5.2016 11:09
moonika

XXX.XXX.201.93

Šárečka napsal(a):
Už jsem objednala, na trávu pouštíme pomalu, každý den chvilku, ovšem zatím jen kozlíka.

Kozičke môžete zatial dávať na okus dubové halúzky, alebo svídu, prípadne ovoc. stromov.

12.5.2016 11:26
Šárečka

XXX.XXX.116.222

Zkusím, děkuji, včera okusovala mladé smrčkové výhonky, jen 2 větvičky.

12.5.2016 13:38
profesor1

XXX.XXX.192.98

moonika napsal(a):
Skuste ten farmatan, on je celkovo prospešným čiastočne aj proti kokc, a na zelené navykať velmi pomaly, vždy musia byť najskôr dobre nažrané sena, takže napr. poobede na chvílu každý deŃ. a ten humac natur je z uhlia, tie humínové kyseliny sú veľmi prospešné, aj pri hnačkách, otravách a pod, ľahko sa to dávkuje vyjde to o dosť lacnejšie ako uhlie
Profesor: Nie je čo prepáčiť :D.

No já jsem doufal že nie je čo, ale čo keby ste dneska výmečňe stúpla hen tou druhou, lˇavou nohou ráno z loža na zemegulu

12.5.2016 13:45
moonika

XXX.XXX.201.93

profesor1 napsal(a):
No já jsem doufal že nie je čo, ale čo keby ste dneska výmečňe stúpla hen tou druhou, lˇavou nohou ráno z loža na zemegulu

Přidejte reakci

Přidat smajlík