Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den máme 3dny po kastraci kozlíka ale zase začíná trkat (do dveří, do noh, do všeho možnýho..) myslíte že to přestane aspoň trochu dělat ? Rodiče(moji) ho pořád "odšťuchávali" a chytali ho za rohy takže na ně byl pořád agresivní, a teď zase začíná..podle mě si chtěl spíš hrát, ale komu by to nevadilo..na mě je hodnej protože ví že ho buť zaženu do chlíva nebo si ho nebudu všímat..ak co myslíte ?
Co se tyka rozmazlencu tak ti jsou nejhorsi... v kozim stade to preci jen funguje docela obdobne jako v lidskem... moc zajmu skodi... no a v kozim stade je to o tom ukazat ze vy jste ta nejdominantnejsi koza a ze nema smysl aby to chapaly jinak... takze pokud kozla obcas preventivne serezete, hrknete do boku a capnete za rohy a zasmykate s nim a uvedete ho zkratka do uzkych... zazenete atd... nic si k vam nedovoli... pokud ukazete slabinu, strach, utek a jine pro ne docela citelne znaky a tim je treba i krik... schvalne si vsimnete kdyz jedna druhou trkaji ktera z tech dvou jeci... vasi slabosti tak oni budou temi dominantnimi... jim je proste takove chovani jeden k druhemu vlastni tak se musite chovat jako oni.

lilo
napsal(a):
Co se tyka rozmazlencu tak ti jsou nejhorsi... v kozim stade to preci jen funguje docela obdobne jako v lidskem... moc zajmu skodi... no a v kozim stade je to o tom ukazat ze vy jste ta nejdominantnejsi koza a ze nema smysl aby to chapaly jinak... takze pokud kozla obcas preventivne serezete, hrknete do boku a capnete za rohy a zasmykate s nim a uvedete ho zkratka do uzkych... zazenete atd... nic si k vam nedovoli... pokud ukazete slabinu, strach, utek a jine pro ne docela citelne znaky a tim je treba i krik... schvalne si vsimnete kdyz jedna druhou trkaji ktera z tech dvou jeci... vasi slabosti tak oni budou temi dominantnimi... jim je proste takove chovani jeden k druhemu vlastni tak se musite chovat jako oni.
Souhlasím s výše uvedeným až na to chycení za rohy. Podle mě je zásadní chyba chytat kozy nebo kozly za rohy, protože rohy smí používat jen proti ostatním zvířatům, ne proti lidem. Ignorovat, dokud to jde, v nejnutnějším dát herdu, výhružně křiknout (ale ne ječet). Nestavět se zády, ale mít oči i vzadu. Budete to mít těžké, když už je tak naučený, ale časem to pravděpodobně přejde, když budete důslední a až bude trochu starší. Je také důležité, aby měl někoho rovnocenného, s kým může zápasit. M.
No mozna jsem to pospsala trochu lehkovazne... nejlepe ukazete svoji silu tim kdyz kozla jakymkoliv zpusobem polozite na bok... jestli za rohy, nebo za nohy... jak to pujde... a trosku ho na tom boku za kebuli podrzite... on zjisti ze jste nejsilnejsi a kolikrat si to rozmysli... ale jak pise oreb... musite byt proste ve strehu..

lilo
napsal(a):
No mozna jsem to pospsala trochu lehkovazne... nejlepe ukazete svoji silu tim kdyz kozla jakymkoliv zpusobem polozite na bok... jestli za rohy, nebo za nohy... jak to pujde... a trosku ho na tom boku za kebuli podrzite... on zjisti ze jste nejsilnejsi a kolikrat si to rozmysli... ale jak pise oreb... musite byt proste ve strehu..
To položení mě napadlo hned po bouchnutí "bičíkem" vždycky ho tak nechám než se přesane zvedat, nebo tak dlouho dokud nezačne pomalu a v klidu dýchat..co se týká toho postřehu tak zezadu si moc nedovoluje.. asi mu "příjde nefér" útočit když ho ani nevidím..problém je hlavně v tom že nedokážu přemluvit rodiče a kamarády aby ho přestali pokoušet, ale oni nepřestávají...pořád jim vysvětluju že si chce hrát a že chce dokázat že je silnější atd..ale všichni kromě jedný kámošky to nechcou pochopit a pořád ho odráží, chytají za rohy, přetahují se s ním (taky za rohy) a všechno možný...

Někdy by sme mu chtěly pořídit kamarádku ale nedokážeme se doma dohodnout..jeden říká že má malý výběh a že nemám žádný krmení, druhý říká že aspoň přestane zlobit a bude si všímat jí..no je to těžký..

Jo, holandskej..

Pochopila jsem, že máte jen toho jednoho, což je asi ta nejhorší varianta, co může být. Před dvěma lety mi přivezli jacísi lidé "mazlíčka" zakrslou kozu, kterou měli asi 2-3 roky, samotnou, jen s lidmi, dokonce měla svou deku, na které lehala, rozmazlenou a útočnou tak, že už ji nemohli mít. Prý ve velkém stádu se polepší. Nebyla k zvládnutí a skončila na pekáči. A to byla koza, mnohem klidnější, než bývají kozlové. Neváhejte a jestli si ho chcete nechat, určitě ho nenechte samotného. I když je to kastrát, stejně se bude chovat víc jako kozel, potřebuje zápasit se soupeřem apod.

Já vím, ale rodiče se nemůžou dohodnout jesli ji koupit nebo ne já se kozlovy věnuju každej den, pokud neprší nebo třeba není bahno (on ani našlápne na mokrou zem..)a chodím s ním každý nebo každý druhý den na cca 4km dlouhé procházky (bez vodítka) takže tam s ním třeba běhám nebo všude možně lezu aby se aspoň trošku zabavil, taky s ním chodím k sousedovým koním (můžu aji do ohradníku a koně mě i Fantomovy důvěřujou takže bez problému) tak se s nima většinou očichává a už několikrát mě u nich zůstal ikdyž už jsem byla skoro v jeho výběhu a pásl se mezi nima..taky má ve výběhu menší výběh s morčaty tak je pořád olizuje a honí..bohužel s nima se nezabaví..

Věnujete se mu maximálně, ale obávám se, že to neocení . Pořád je to kozel, jedna koza nebo další kozlík je málo, ale aspoň něco od svého druhu, aby se k Vám choval jako k člověku, a ne jako ke koze, kterou si chce podřídit.