Jaký měsíc březí u holandských koziček? (foto)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

holandske.kozenky216

15.5.2016 09:01
holandske.kozenky216

XXX.XXX.168.43

Zdavím všechny chovatele :) pomůžete mi prosím s orientačním určením v jakém stádiu březí máme holky? Oběma je přes jeden rok a jsou prvorodičky. Tmavě zbarvená má už nalité vemínko asi o velikosti grepu a strakatá má zatím pouze nalité cecíky. Obě mají jiný tvar břicha na pravě straně boku.

Děkuji za příspěvky a tipy a přeju hezký den!

15.5.2016 10:13
moonika

XXX.XXX.177.161

Obávam sa že na toto vám nikto nemôže dať odpoveď, každá koza je iná, na niektorej ledva vidieť brucho aj tesne pred pôrodom, iná ho má už dva mesiace pred.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2016 14:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

A např. já mám holanďanku, která má jednou tak velké by půlky melounů na bocích, oproti té Vaší... a to je v letní, tedy hubené, kondici - nebřezí.

holandske.kozenky216

15.5.2016 15:05
holandske.kozenky216

XXX.XXX.168.43

Ajajaj, no tak o to větší to bude asi překvapení, až se malé kozenky narodí smajlík no vyčetla jsem, že poznávacím znamením, že se blíží porod by měli být propadliny u páteře po sestoupení břicha.

16.5.2016 08:09
lilo

XXX.XXX.201.210

Obdobi pred porodem treba 6 tydnu by jste uz mela zacit citit ze se kuzlatka na dotek na pravo melou... na levo je bachor... na jedne fotce to mate pekne nazrane... :) pak by take mohl byt znatelny otkok vulvy... ktery kupodivu pred porodem jakoby mizi jelikoz bricho se sune dolu, povoluji se panevni vazy propadavaji prave ty hladove jamy a cela ta pipka je jakoby hubena a protahla... a prtka tak nejak zvlastne vystrcena nahoru.. jinak tez by treba uz tri tydny pred porodem zvlaste u prvnicek melo byt znatelne postupne zvetsovani veminka... ktere muze byt ukazatelem brzkeho porodu... jelikoz jeho tuhost a pevnost oproti normalu je jina to muze nastat v den porodu, pripadne i malinko drive a nebo prave az po porodu... zalezi na tom jak naleje... ale veminko jako hmnota te mlecne zlazy je tam proste citit..

Přidejte reakci

Přidat smajlík