holandske.kozenky216

XXX.XXX.168.43
Zdavím všechny chovatele :) pomůžete mi prosím s orientačním určením v jakém stádiu březí máme holky? Oběma je přes jeden rok a jsou prvorodičky. Tmavě zbarvená má už nalité vemínko asi o velikosti grepu a strakatá má zatím pouze nalité cecíky. Obě mají jiný tvar břicha na pravě straně boku.
Děkuji za příspěvky a tipy a přeju hezký den!
Uživatel s deaktivovaným účtem

A např. já mám holanďanku, která má jednou tak velké by půlky melounů na bocích, oproti té Vaší... a to je v letní, tedy hubené, kondici - nebřezí.
holandske.kozenky216

XXX.XXX.168.43
Ajajaj, no tak o to větší to bude asi překvapení, až se malé kozenky narodí no vyčetla jsem, že poznávacím znamením, že se blíží porod by měli být propadliny u páteře po sestoupení břicha.
Obdobi pred porodem treba 6 tydnu by jste uz mela zacit citit ze se kuzlatka na dotek na pravo melou... na levo je bachor... na jedne fotce to mate pekne nazrane... :) pak by take mohl byt znatelny otkok vulvy... ktery kupodivu pred porodem jakoby mizi jelikoz bricho se sune dolu, povoluji se panevni vazy propadavaji prave ty hladove jamy a cela ta pipka je jakoby hubena a protahla... a prtka tak nejak zvlastne vystrcena nahoru.. jinak tez by treba uz tri tydny pred porodem zvlaste u prvnicek melo byt znatelne postupne zvetsovani veminka... ktere muze byt ukazatelem brzkeho porodu... jelikoz jeho tuhost a pevnost oproti normalu je jina to muze nastat v den porodu, pripadne i malinko drive a nebo prave az po porodu... zalezi na tom jak naleje... ale veminko jako hmnota te mlecne zlazy je tam proste citit..