satan

XXX.XXX.37.18
Dobry vecer, dnes jsem pravala kuzle a ted my pani napsala ze chce po mne POP.Prosim vas poradte my nekdo co to znamena?Děkuju.
agent004

XXX.XXX.89.231
satan
napsal(a):
Dobry vecer, dnes jsem pravala kuzle a ted my pani napsala ze chce po mne POP.Prosim vas poradte my nekdo co to znamena?Děkuju.
Nevím co toznamená přesně ale bude to asi podle mě jakože zapsán v plemenné knize nebo tak něco určitě to nebudou papíry o původu (sice by to odpovídalo ale to je PP) Jsem spíše koňák a ovce mám jsem pro zábavu tak nevím tak mě kdyštak zkušenější opravte.
agent004

XXX.XXX.89.231
Nebo to může být zvíře s rodokmenem.
Průkaz(Potvrzení) O Původu - rodokmen.
Pro úplné upřesnění si pročtěte :
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/nemodforum/r/detail/1612388/jak-je-to-s-pop.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud jste prodavali kuzle jako plemenne, tak byste mel dolozit PoP = prukaz o puvodu zvirete. To byste ale museli byt v kontrole uzitkovosti nebo prodavat kuzle vyprodukovane jinde, ktere jiz papiry ma... Cena za takovy kus by byla nepomnerne jina nez za jakekoli jine kuzle bez dolozeneho puvodu.
Tedy - pokud by ten kupujici opravdu hledal zvire s PoP, jiste by to byla prvni vec, o ktere by se ujistoval jiz pri komunikaci ohledne prodeje zvirete. Pokud jste proste prodaval "normalni" kuzle a novy majitel se ted probral, ze by chtel neco navic, je mimo. Pokud o PoP nic nevite, tezko jste tedy v kontrole uzitkovosti, tedy produkujete zvirata bez PoP, tedy byste mel zvirata prodavat jako neplemenne s tim, ze jakykoli prodany samec je nevhodny do chovu. (Protoze zvirata bez PoP nemohou byt pouzivani jako plemenici, tedy by s nimi byla provadena cerna = ilegalni plemenitba).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jee, Profesore - ja nez se vyzvejkla, tak jste me predbehl